Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Rijnland-DoCoS: oude liefde, familieband en doelpuntloos gelijkspel

Brasserie VIS artikelbanner
Rurh gold artikelbanner

derby days stad(Zondag, 4A)- De vonken spatten er niet vanaf gisteren bij DoCoS tegen FC Rijnland, gespeeld op het terrein van de ploeg van Ronald Mink. Wel ging het er bij vlagen fors aan toe, maar veel gekrakeel voor het doel bleef uit. DoCoS bleef door een doelpuntloos gelijkspel leider in 4A en FC Rijnland kan met een inhaalduel nog op de teller de subtop bereiken.

 

Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Voor Mark Cerdijn was de wedstrijd ongetwijfeld het meest zeggend. Hij speelde vorig seizoen nog bij de withemden, maar verkoos zekerheid boven een onzekere toekomst bij de zondagtak van DoCoS. ,,Voor mij had deze pot zeker een meerwaarde. Ik heb daar een jaar in het tweede gespeeld en met vorig seizoen mee twee jaar in het eerste. Omdat lange tijd ongewis was wat er met de zondagtak zou gebeuren, ben ik naar FC Rijnland teruggegaan. Ik speelde er al namelijk eerder al in de jeugd. Ik had graag gewonnen nu van DoCoS, maar als ik eerlijk ben mogen wij het meest in de handen wrijven met deze uitslag. DoCoS kreeg net wat meer kansen en ik vond hen ook feller en beter in het duel.”

 

DoCoS is verrassend goed uit de startblokken gekomen met nu tien punten uit vier wedstrijden. Cerdijn geloof niet dat ze het vol gaan houden bij zijn’ex-werkgever’. Ik vind het oprecht leuk dat het daar goed gaat en dat de zondagtak nog leeft. Ik vrees echter dat ze een smalle selectie hebben en dit niet gaan volhouden. Wat dat betreft heb ik meer vertrouwen in het elftal waar ik nu in speel. Hier kunnen vijftien jongens goed mee in het eerste.”

 

Cerdijn is blij met zijn nieuwe rol. ,,Zeker. Bij DoCoS speelde ik in de spits en was ik afhankelijk van anderen. Nu speel ik op het middenveld en kom ik veel meer in balbezit. Het bevalt me prima op deze manier. Jammer allen dat we vandaag niet top waren, maar ik heb geen spijt van mijn keuze. Het is een leuke groep en er staat een prima trainer voor de groep. Het kan een leuk seizoen worden.”

 

Joey Schmidt bleef wel bij DoCoS en hij sprak bijna gelukzalig over zijn team en de mogelijkheden van de jonge en weer levendige groep. ,,Het gaat erg lekker en we hebben er leuke voetballers bij gekregen. De sfeer is echt heel goed en het voelt aan als een familie. Ik heb het nooit eerder zo naar mijn zin gehad als nu. Enkel zal ik vannacht nare dromen hebben.”

 

Nare dromen? ,,Ja, wij hebben de betere kansen gehad en zeker ik. Eigenlijk heb ik er drie verprutst en ik weet zeker dat ik daar van droom. Misschien is het meer een nachtmerrie dus eigenlijk. Mijn grootste kans was 1 op 1 op de keeper. Daarbij zag ik een medespeler volledig over het hoofd. Anders is het 1-0 of 0-1 zo je wilt. Dat is dus balen, want ik denk ook dat wij de drie punten hadden moeten krijgen. Maar voor het overige kan ik alleen maar positief zijn. De uitstekende sfeer zorgt voor de prima resultaten, daar ben ik zeker van.”

 

Schmidt werd al snel bij het eerste betrokken, eigenlijk al vanaf de B-jeugd. ,,Toen kreeg ik af en toe een invalbeurt. Alles bij elkaar zit ik nu alweer in mijn vijfde seizoen en wat mij betreft wordt dat een onvergetelijk seizoen. We dromen stiekem van een periodetitel en wie weet meer. Ik droom ervan kampioen te worden. Echt, ik hou van deze jongens en die zogeheten familieband maakt dat we zo verrassen. Ik geloof erin dat we de derde klasse aan kunnen. Dat zou geweldig zijn want in mijn ogen is en blijft deze club een zondagclub.”

 

Het gelijke spel zorgde voor Schmidt voor enig verdriet, maar het echte verdriet, zo biechtte de speler op, zat hem in een eerdere gebeurtenis deze week. ,,DoCoS heeft al jarenlang een vaste groep supporters en daarvan is er eentje overleden afgelopen maandag. Hij kwam van de club af na een avondje kaarten en is verongelukt. Bij de vorige wedstrijd tegen Altior zat hij nog naast mijn pa op de tribune. Verschrikkelijk triest. Tja, dan maakt winnen opeens niet veel meer uit. Hoewel, dat hadden we graag voor hem gedaan. Dan zondag maar tegen ASC.”

 

Overigens werd de wedstrijd gespeeld bij FC Rijnland, omdat bij DoCoS het groots opgezette Haring-en Wittebroodtoernooi plaatsvond voor D-junioren. Excelsior werd daar overigens eerste, hoewel UVS in de penaltyserie pas werd geklopt. DoCoS was minder succesvol dan de zondagtak van de club. De D-jeugd eindigde as laatste op het massaal bezochte toernooi. De return tussen de twee buren wordt wel gespeeld bij DoCoS, dan dus officieel als thuiswedstrijd van FC Rijnland.

 

Opstelling DoCoS: Van der Kaay, Broers, Van Noort, Spasic, Aulic, Schmidt, Roukema, Overvliet, Schiebroek, Stikic, Van der Linden.

Opstelling FC Rijnland: Van der Pluym, Van Putten, Pardon, Kluivers, Dros, Mink, Brandt, Cerdijn, Kamphus, Distelvelt, De Rooij.

Koetshuis de burcht artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten