HomeLugdunumInterviews LugdunumGemengde gevoelens bij Jordi Roeleveld (Lugdunum)

Gemengde gevoelens bij Jordi Roeleveld (Lugdunum)

-

ts-lugdunum(Zaterdag, 3A)- Heerlijk voetballen in het zonnetje, de directe concurrent met gemak opzij zetten, scoren en toch met de pest in je lijf huiswaarts gaan. Zo’n voetbalmiddag was het voor Lugdunum-speler Jordi Roeleveld zaterdag. Zijn ploeg won met 0-4 bij Zwammerdam, de grootste uitzege tot nu toe van het seizoen. De Leidse ploeg bleef stationair op de zevende plaats.

,,Toen minuten voor tijd was het tijd voor een wissel. Mijn vervanger stond zich al te verkleden om in te vallen, toen ik nog één keer aanzette voor een sprint. Heel gek, ik voelde en hoorde meteen iets knappen in mijn bovenbeen. Gelijk daarna begon de pijn en ik wist dat er iets behoorlijk fout was. Ik ben bang dat er een scheur in mijn hamstring zit. De fysiotherapeut kan maandag meer vertellen hoop ik. Zo’n blessure heeft tijd nodig. Zelf heb ik er gelukkig geen ervaring mee, ja, ooit in de D-tjes heb ik iets dergelijks gehad, maar dat is zo lang terug. Het ging net zo lekker.”

,,Zwammerdam is er eigenlijk niet aan te pas gekomen. De hele wedstrijd waren wij het die de wedstrijd onder controle hadden. Werden de eerste kansen niet benut, in de twintigste minuut was het wel raak. Uit een corner kwam de bal bij Martijn van Leeuwen, die zijn man uitkapte en hard en laag raak schoot. Ik denk dat Zwammerdam blij was, dat het 0-1 bleef tot de rust. In de zestigste minuut werd het 0-2 en het doelpunt leek veel op onze eerste. Dit keer was ik het die zijn man uitkapte en kon raak schieten. Die bal ging lekker in de kruising hoor. Logischerwijs ging Zwammerdam meer op de aanval spelen en daardoor kregen we meer ruimte. Uit een pass van Nick van Bemmel scoorde Martijn van Leeuwen zijn tweede goal. Onze tegenstander geloofde er niet meer in en kreeg nog een doelpunt om de oren. Bilal Karasahin viel in en gaf een harde, strakke voorzet. Ozan Demirbas kwam voor zijn man en liep de bal met zijn borst het doel in. Vriend en vijand zullen het me eens zijn als ik zeg dat het vier knappe goals waren.”

De jonge speler vult aan: ,,Zwammerdam staat nu vier punten onder ons en DWO en Oegstgeest liggen twee punten voor. DWO heeft zelfs een wedstrijd meer gespeeld. Op die twee ploegen richten we ons nu. Volgende week tegen het bijna onderaan staande Ariston moeten we simpelweg drie punten pakken. Of dat doorgaat is natuurlijk maar zeer de vraag. Met die vorst kon dat wel eens een probleem zijn; dan heb ik weer een week extra om te herstellen. Dat geldt trouwens ook voor Peter du Prie, die afgelopen dinsdag een zelfde blessure opliep tijdens een oefenwedstrijd.”

Een dag na de wedstrijd blijkt Jordi veel last te hebben van zijn kwetsuur. Het been buigen is zo goed als onmogelijk en elke beweging is pijnlijk. Hem wacht een frustrerende herstelperiode. Sterkte Jordi!