HomeRCLInterviews RCLPermanand (RCL): ,,Ik heb Thom Wijnalda nog nooit zoveel kopduels zien verliezen’’

-

artikel image RCL 2(Zaterdag, 1B) – RCL leed afgelopen zaterdag een zware nederlaag op bezoek bij Spijkenisse (4-0). Erg pijnlijk voor de Leiderdorpers, maar toch waren ze nog enigszins positief. Ook buitenspeler Nick Permanand hield geen slecht gevoel over aan de wedstrijd. ,,Een 4-0 einduitslag doet vermoeden dat we van het kastje naar de muur zijn gestuurd, maar dat is absoluut niet zo’’, aldus Permanand, die voor de derde maal op rij weer de volle negentig minuten in het veld stond. Het was de wedstrijd van de individuele fouten voor de Racing Club.

In de eerste helft kwam de thuisploeg al snel op voorsprong na een fout van RCL-verdediger Tim van Luxemburg, die de bal te kort terugspeelde op zijn keeper. ,,Het eerste kwartier sloeg nergens op’’, vond Permanand. ,,We lieten ze gewoon lekker vrij voetballen. Daarna hebben we ze aardig onder druk gezet en een paar kleine kansjes gecreëerd. De laatste twintig minuten van de eerste helft waren we zelfs beter dan Spijkenisse. Dat was ook de periode waarin we de tegenstander konden pakken. Een verdediger van Spijkenisse zei dat ook na afloop na de wedstrijd tegen mij.’’

Vlak na rust zag de ploeg van Frank Bloemheuvel de achterstand verdubbeld worden uit een hoekschop. Permanand (op archieffoto): ,,En weer een fout. Die aanvaller mocht gewoon vrij inkoppen. Maar na de 2-0 kregen we opnieuw een aantal mogelijkheden om te scoren en om terug in de wedstrijd te komen. Daar moet je dan een beetje geluk bij hebben.’’

Nick Scheurwater schoot voorlangs, spits Wijnalda was dichtbij een doelpunt vanaf een meter of zestien en Permanand zelf zag zijn inzet tien minuten voor tijd op de lat eindigen. ,,Ja, als ik die scoor, dan had het nog heel anders kunnen aflopen. Toch waren zij al met al de verdiende winnaar. De uitslag vind ik trouwens wel een beetje geflatteerd.’’

RCL GHC nov 2011 8532,,Zo’n grote nederlaag doet natuurlijk wel pijn, maar het is absoluut geen schande om van Spijkenisse te verliezen. Ze staan niet voor niets op de derde plek en voetballen makkelijk. Goede aannames en snelle backs. En dan hebben ze ook nog twee kopsterke centrale verdedigers. Ik heb Thom Wijnalda nog nooit zoveel kopduels zien verliezen, terwijl hij normaal gesproken vaak zijn kopduels wint. Als wij van achteruit hoge diepteballen gaven, kwamen ze drie keer zo hard terug.’’

Vlak voor tijd liep Spijkenisse nog uit naar 4-0 door een goed uitgespeelde counter en door een eigen goal van Van Luxemburg. Permanand: ,,Het was gewoon de wedstrijd van de individuele fouten. Dat kan natuurlijk gebeuren. We moeten in ieder geval zorgen dat we in de belangrijke wedstrijden, zoals tegen Vitesse Delft en Geinoord, drie punten pakken. Dan zijn we in ieder geval zo goed al veilig. De tiende plaats moeten we zeker kunnen vasthouden.’’

,,We krijgen er binnenkort ook weer een paar spelers bij’’, vervolgt Permanand. ,,William (van Vliet, red.), Frank (Hillebrandt, red.) en Rudy (Kluts, red.) komen hopelijk weer snel volledig fit terug. Zij zijn normaal gesproken basisspelers. Dus daar worden we zeker beter van als zij terugkeren. Hoe meer concurrentie binnen een elftal, des te beter.’’

Permanand zelf is inmiddels wel weer terug. Hij is weer belangrijk voor zijn club, maar de rappe aanvaller vindt zelf dat hij nog niet op zijn oude niveau is. ,,Ik heb gelukkig geen last meer van mijn knie. Ik krijg geen reactie meer als ik lange tijd speel. Ook kan ik meer van mezelf geven in de duels. Dus ik heb geen klagen. Maar eigenlijk alles is nog niet op het oude niveau. Ik kan nog geen stempel op een wedstrijd drukken, zoals ik dat voor mijn blessure wel kon doen. Bovendien spelen we momenteel in een andere speelstijl. Dus dat is nog extra lastig voor mij. De back die achter mij staat, komt vaak over mij heen. Een verschil met de periode voor mijn blessure. Verder denk ik dat ik conditioneel nog een stuk beter kan. Voornamelijk in wedstrijden heb ik nog wat moeite. Maar beetje bij beetje gaat het beter. Ik wil in ieder geval heel graag.’’

Trainer Frank Bloemheuvel was eveneens helder in zijn analyse. ,,Als wij ‘top’ zijn tegen deze tegenstander dan kunnen we een graantje meepikken, maar dat waren we simpelweg niet. Op deze nederlaag valt niets af te dingen en we mogen eerlijk gezegd blij zijn dat we niet na twintig minuten al in de ring lagen.”

Komend weekend is RCL vrij van competitieverplichtingen. In plaats daarvan oefent de Racing Club aanstaande donderdag tegen Nieuwkoop, koploper in 2C op zondag.