Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van Vliet: ,,RCL te goed om tegen degradatie te spelen”

Drankenhandelleiden artikelbanner
Duke of Oz artikel

ts-rcl(Zaterdag, 1B)- RCL boekte zaterdag een belangrijke overwinning op directe concurrent Nootdorp. De Leiderdorpers waren op de eigen Bloemerd met 2-1 te sterk. De winnende goal viel in het laatste kwartier en kwam bovendien van de voet van een speler van Nootdorp. Wellicht wat gelukkig, maar daarom niet minder verdiend, stelde William van Vliet, die na lang blessureleed op de weg terug is bij RCL. ,,Ik zit nu op tachtig procent.”

 

Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Brasserie buitenhuis

Van Vliet moest een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft missen door een buikspierblessure. Drie weken terug volgde zijn terugkeer tegen FC Rijnvogels en zaterdag mocht Van Vliet direct na rust zijn opwachting maken. ,,Het is een vervelende periode geweest. Ik had een ontsteking in mijn buik. De klachten schoten vervolgens ook door naar mijn lies.”

 

RCL promotiewdstr 2011 232Hoewel Van Vliet (op archieffoto) inmiddels weer op het veld staat, is hij nog niet geheel de oude. ,,Ik ben nog niet helemaal fit, zit zo’n beetje op tachtig procent nu. Op dit moment probeer ik van toegevoegde waarde voor het elftal te zijn en langzaam naar de honderd procent toe te groeien.”

 

De van origine middenvelder werd tegen Nootdorp door coach Frank Bloemheuvel in de defensie opgesteld. Van Vliet snapte dat wel. ,,Dat komt waarschijnlijk, en dat bedoel ik niet denigrerend, omdat ik nog niet helemaal fit ben. Centraal achterin hoef je niet zoveel te doen. Het is een kwestie van goed staan en positie kiezen. Qua inspanning is het niet te vergelijken met op tien spelen.”

 

Van Vliet zag vanaf de bank dat RCL de eerste helft ‘de bovenliggende partij was, zonder daarbij de tegenstander echt pijn te doen’. Door een slordigheidje in de RCL-defensie kwam Nootdorp op 0-1, maar al vlot zorgde Thom Wijnalda voor evenwicht. ,,We hadden hun echter meer in verlegenheid kunnen brengen als we de kansen beter uitgespeeld hadden.”

 

De tweede helft, waarin Van Vliet dus zijn entree maakte, verliep volgens een soortgelijk scenario. Wederom had RCL de overhand, zonder dat het in mogelijkheden en goals resulteerde. Breekpunt was uiteindelijk de rode kaart die een speler van Nootdorp kreeg in de zeventigste minuut. Van Vliet: ,,Toen was het zaak om rustig te blijven en niet te gehaast te gaan voetballen. De laatste tien, vijftien minuten hebben we echt gedrukt. Daar zaten een paar mooie aanvallen tussen. Dat zij uiteindelijk in eigen goal scoorden is een leuke bijkomstigheid.”

 

,,Gezien de stand was dit een heel nuttige overwinning”, vervolgt Van Vliet. ,,Nootdorp en wij stonden bij elkaar in de buurt en naderhand werd duidelijk dat de concurrentie ook gewonnen had.” RCL voert inmiddels het rechterrijtje aan met zestien punten. Toch is het degradatiegevaar niet geweken. Het verschil met de voorlaatste plaats van DSVP bedraagt slechts vier punten.

 

Volgens Van Vliet bestaat er geen enkele twijfel over dat RCL ook volgend seizoen eersteklasser is. ,,Wij zijn te goed om tegen degradatie te voetballen. Daarvoor zijn we ook te hecht. Het grootste gedeelte speelt al vier of vijf jaar samen. We zullen niet meedoen om het kampioenschap. Dat is een feit en daar moeten we ons bij neerleggen. Maar de middenmoot moet er zeker uit te halen zijn.”

 

Inmiddels is bekend geworden dat Ben Kottenhagen volgend seizoen voor de groep staat. Hij volgt de vertrekkende Bloemheuvel op. Van Vliet vindt het – zover hij het kan inschatten – een goede keuze. ,,Met de spelersraad zijn we ook bij een gesprek van het bestuur met Ben aanwezig geweest en hadden we bovendien de mogelijkheid wat vragen te stellen. Ik kan niet anders zeggen dat het een prima gesprek was. Ben maakte op mij een goede indruk. De tijd zal het leren of het een goede keuze is geweest.”

 

Toch wil Van Vliet niet al te ver vooruitkijken. ,,Ik ben nog helemaal niet bezig met volgend seizoen. Ik wil eerst volledig fit worden.”

 

Opstelling RCL: Van der Wiel, Harteveld, Van Luxemburg, Van der Marel (Van Vliet), Windhorst, Van der Pot, Permanand, Van Westrienen (Nagtegeller), Wijnalda (Jansen), Wijsman, Scheurwater.

Rebel Horeca artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten