Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Jonas Farih (RCL) baalt van late goal: ,,Een grote domper”

Vergulde vos artikelbanner
Catsanddogs artikel

ts-rcl(Zaterdag, 1B)- RCL sneuvelde in de dying seconds op sportpark ’t Loo bij Forum Sport in Voorburg. Jonas Farih, afkomstig van Meerburg, kan er nog niet over uit. ,,Wij waren over het algemeen de betere ploeg en speelden vooral een goede eerste helft. Weliswaar kregen we niet veel uitgespeelde kansen maar wij gaven ook weinig weg. Daarom is het sneu dat we vlak voor het laatste fluitsignaal alsnog met 1-0 verliezen”, betreurt de 21-jarige aanvaller.

 

Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Rabobank artikelbanner

Farih moest het duel grotendeels vanaf de bank volgen en had uiteraard liever in de basis gestaan. De speelminuten die hem nog door trainer Ben Kottenhagen werden gegund waren niet voldoende om een positieve wending aan het duel te geven. Domper dus voor de Racing. ,,Ja, het was echt een domper want we waren zeker niet minder”,  baalt de teleurgestelde Farih.

 

Was de eerste helft in de ogen van Farih erg aantrekkelijk, tegen het einde van het duel werd het allemaal wat rommelig. Het sportieve duel leek doelpuntloos en onbeslist te eindigen tot de fatale laatste minuut. Een voorzet van de thuisploeg werd nog verwerkt, maar de afgeslagen bal werd alsnog achter doelman Michael Verhoef gewerkt. ,,Wij waren echt de bovenliggende partij” stelde de jeugdige spits, die zich thuis voelt in ‘een leuke groep’. ,,Ik heb er echt veel plezier in”, benadrukt Farih om aan te geven dat hij geen spijt heeft om nu het wit-rode tricot te dragen.

 

Hoewel de nederlaag hard aankwam, houdt Farih vertrouwen. ,,Het zal allemaal wel goed komen, daar twijfel ik niet aan. Het seizoen is nog lang.” Wijze woorden. Was de start van het vorige seizoen immers ook niet dramatisch voor de Racing?

 

Trainer Ben Kottenhagen baalde uiteraard ook van het verlies, maar zag ook de keerzijde. ,,Ach, als ploeg win je ook wel eens een wedstrijd in de gong. Dit is zuur, maar ik heb andermaal bij vlagen naar goed spel zitten kijken van mijn ploeg. Daar gaan we mee verder en geeft mij vertrouwen voor een vervolg. Meestal trekken we ons op aan betere tegenstanders en in dat opzicht kunnen we onze borst natmaken met Voorschoten. Dit Forum Sport moeten we onder ons kunnen houden aan het einde van de rit, hoewel minimaal een gelijkspel in dat opzicht natuurlijk beter zou zijn uitgekomen.”

 

Kottenhagen meldde nog wel dat de week sowieso niet geheel vlekkeloos was verlopen voor zijn club. Vaste waarde Tim van Luxemburg zal voorlopig niet meer spelen. Vanwege drukte met werk en studie heeft hij het voetbal even op het tweede plan gezet. Later in het jaar zal duidelijk worden of de centrale verdediger weer zal aansluiten. Rodger Takken, overgekomen van Nieuwkoop, is al weer vertrokken. Na het moment dat hij te horen kreeg dat hij voor het moment tweede doelman zou worden, kreeg de trainer een mailtje dat Takken het niet eens was met de gang van zaken en dat RCL niet meer op hem hoeft te rekenen. RCL verloor dus niet enkel een punt in de slotfase, maar ook nog twee pionnen.

 

Aanstaande zaterdag kan op de eigen Bloemerd een en ander tegen Voorschoten ’97 recht worden gezet. Ook de groen-gelen verloren het eerste duel tegen GHC en dus er staat voor beide teams het nodige op het spel.

 

Opstelling RCL: Verhoef, Harteveld, Koot, Hillebrandt, Koet, Van Westrienen, Leugering, Permanand, Demirbas, Wijsman, Scheurwater.

Slingerland artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten