HomeTweede klasseRCLRCL de gelukkigste in streekderby met Voorschoten '97

RCL de gelukkigste in streekderby met Voorschoten ’97

-

nabeschouwing167x60(Zaterdag, 1B)- De streekderby tussen RCL en Voorschoten ’97 was er één die er echt toe deed. In de openingswedstrijd van het seizoen wisten de groengelen afgetekend, qua uitslag in elk geval, met 4-1 te winnen door doelpunten van Roberto Escudero en Remy Constancia. Bij de terugwedstrijd op de Bloemerd zou het volgens de kenners wel eens een stuk dichter bij elkaar kunnen liggen. Bij een overwinning van RCL zou de ploeg van trainer Frank Bloemheuvel de Voorschotenaren tot twee punten naderen op de ranglijst.

In het eerste kwartier was het vooral aftasten. RCL probeerde verzorgd van achteruit op te bouwen, maar door het snelle storen van Voorschoten ’97 werden de RCL-verdedigers veelal gedwongen de lange bal te spelen. Dit gebeurde in eerste instantie richting centrumspits Thom Wijnalda, maar het centrale verdedigingsduo van de bezoekers stond als een huis. De thuisploeg probeerde vervolgens wat vaker de vleugelspitsen te bereiken. Deze keuze pakte wat beter uit en er ontstonden gaandeweg wat kansjes. Toch was het Voorschoten dat meer de overhand had en ook de beste kansen kreeg. RCL-goalie Nick van der Wiel wist echter zijn doel schoon te houden. De 0-0 ruststand was gezien de verhoudingen voor Voorschoten een doorn in het oog.

IMG 9903 resultaatIn de tweede helft ontbrandde de wedstrijd wat meer. Het waren de bezoekers die nog steeds het betere van het spel hadden, maar met hun opportunistische spel maakten ook de gastheren nog aanspraak op de overwinning. Uiteindelijk was het Voorschoten-aanvaller Joshua Steenvoorden die het lichte overwicht vertaalde in een 0-1 voorsprong. RCL moest in de achtervolging en steeds meer duels werden in het vervolg van de wedstrijd in winst omgezet. Het was dan ook niet onlogisch dat Nick Scheurwater even na de 0-1 voor het evenwicht zorgde. Na deze 1-1 kon het nog beide kanten op, maar de vraag was of er nog een winnaar kwam. Deze vraag kon met ja worden beantwoord, nadat RCL-spits Wijnalda (foto) zich met een frommelgoal tot matchwinner kroonde.

RCL-middenvelder Rénaldo Nagtegeller beseft dat deze drie punten heel erg belangrijk zijn voor RCL: ,,Dit was een zeer belangrijke wedstrijd voor ons. We hebben veelal gekozen voor de lange bal en geprobeerd veel tweede ballen te winnen. Dat lukte aardig en vooral in de tweede helft wisten we steeds meer duels te winnen. Ik had gedurende de wedstrijd het gevoel dat de ploeg die zou scoren ook de wedstrijd zou winnen. Als je dan met 0-1 achter komt, baal je natuurlijk enorm. Vervolgens winnen we toch nog met 2-1 en dat is natuurlijk een heerlijk gevoel. Wel moet ik zeggen dat we vandaag de gelukkigste waren, want het kon beide kanten op.”

Ook wist Nagtegeller wel waarom de Leiderdorpers het na de winterstop beduidend beter doen: ,,Voorheen speelden we veelal een-op-een, maar tegenwoordig spelen we steeds vaker met een vrije centrale verdediger. Daarnaast proberen we de backs van de tegenstander te laten opbouwen, waarbij we vervolgens snel druk vooruit zetten. Ik moet zeggen dat we het nu naar behoren doen. Er staan nu een paar belangrijke wedstrijden voor de deur en hopelijk kunnen we ons snel veilig spelen.”

VS zo VS za 17SJoubyVoorschoten-verdediger Simon Joubij (foto) was vanzelfsprekend erg teleurgesteld over het behaalde resultaat: ,,Vooral in de eerste helft waren wij de bovenliggende partij en kregen we ook de beste kansen. We scoorden echter niet en dan weet je dat je het moeilijk gaat krijgen. In de tweede helft komen we dan toch verdiend op voorsprong. Vervolgens geven we het als team weg en blijf je zelfs nog met nul punten achter. Een nederlaag doet natuurlijk altijd pijn, maar deze verliespartij is wel heel erg zuur.”

Joubij wist de vinger wel op de zere plek te leggen: ,,Voetballend doen we voor maar heel weinig ploegen onder. We krijgen ook voldoende kansen, maar ons rendement is te laag. Vaak blijft een snelle goal uit en dan maak je het jezelf alleen maar lastig. Het probleem is dat we hierdoor de tegenstander ook in de wedstrijd helpen. We zijn simpelweg nog te wisselvallig.”

Assistent-trainer Ronald van Delft vond dat Voorschoten’97 bij rust had moeten leiden met 2 of 3-0. ,,Ik heb zeker vijf opgelegde kansen geteld. Die jonge keeper bij hun deed het helaas voor ons erg goed. Rodney Sno, Joshua Steenvoorden, Maurice Fransen, Derek Prins en Roberto Escudero hadden zomaar kunnen scoren. Uiteindelijk kwamen we dus toch op voorsprong, maar daar hebben we niet lang van kunnen genieten. Na de 2-1 was het eigenlijk ook meteen over voor ons. We waren niet in staat om dat mentale stapje te maken. En dat is wel enigszins het verhaal van Voorschoten van dit seizoen. Frustrerend. Vooral omdat dit alweer een onnodige nederlaag was. Het is te hopen dat we snel leren en dat we de kansen eens gaan benutten. Daar gaat het immers nog altijd om in het voetbal.”

Frank Bloemheuvel haalde er aan de kant van de Leiderdorpers de heenwedstrijd bij. ,,Toen verschenen wij drie keer alleen voor de keeper, maar haperde de trekker. Nu was het op dat gebied de beurt aan Voorschoten’97. Al met al denk ik dat deze ploegen onder aan de streep behoorlijk aan elkaar gewaagd zijn. Deze wedstrijd hebben wij op karakter in de wacht gesleept. Ik denk dat dit voor de neutrale toeschouwer een aantrekkelijke pot was. Vooral na rust zochten de teams de aanval. Na de 2-1 was het verzet bij hen wel gebroken en zijn we niet meer serieus in de problemen geweest. Het kan raar lopen, want zij hadden lange tijd de beste kansen en leken de winst te grijpen.”

Opstelling RCL : Van der Wiel, Harteveld (Kluts), Van Luxemburg, Van Vliet, Windhorst, Nagtegeller (Jansen), Hillebrandt (Van Westrienen), Permanand,Wijsman, Wijnalda, Scheurwater.

Opstelling V’97: Keemink, Verlaan, Prins, Michel, Joubij, Van der Krogt, Escudero, Pen (Duarte), Steenvoorden, Fransen (Korteling), Sno.