Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

RCL haakt na rust af bij beter Voorschoten’97

Mooi artikelbanner
Brasserie VIS artikelbanner

derby days streek(Zaterdag, 1B)- Voor Voorschoten’97 stond op de tweede speeldag andermaal een derby op het programma. Na de onnodige uitglijder tegen GHC ging het de formatie van Marcel de Hoogt en Ronald van Delft nu beter af. In de tweede helft namen de bezoekers afstand van RCL (2-4).

 

Geco artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

RCL startte met vier andere gezichten in de basis dan in het voorbije seizoen en bij de gasten kwamen er vijf nieuwe namen voor op het wedstrijdformulier. Zo stond bij RCL Michael Verhoef tussen de palen, vulden het ex-duo van Lugdunum, Ozan Demirbas en Nick van Bemmel, een basisplaats in en koos Ben Kottenhagen voor Ruben Leugering. Bij de bezoekers verschenen Robbert van der Post, Shemiel Constancia, Qendrim Gashi, Kim Theil en Robin Diets binnen de lijnen. Alle andere spelers verdedigden ook vorig seizoen al de huidige clubkleuren.

 

De doelstellingen voor de twee regionale eersteklassers dit seizoen liggen uiteen, waarbij RCL het vege lijf wil redden en Voorschoten’97 meer in de melk wil brokkelen dan in het seizoen 2012/2013. Op de eerste pakweg tien minuten van de wedstrijd na was daar op het veld veel van terug te zien. RCL startte met veel druk naar voren, onbevangen en met voetballende intenties. In die openingsfase had de nummer zes van de vorige competitie de zaakjes minder op orde. Zo kon het gebeuren dat na geklungel van doelman Robbert van der Post en Jim van der Krogt de thuisploeg al vroeg een presentje mocht uitpakken via Nick Wijsman.

 

Niet ver daarna nam Voorschoten de macht op het veld over, zonder dat RCL overigens van het kastje naar de muur werd gespeeld. De weelde van de vroege voorsprong voor de gastheer werd spoedig teniet gedaan door Frank Guijt, nadat Van der Krogt zijn inzet eerst zag stranden. Daarna moest RCL stilaan meer terug en bouwde Voorschoten aan steeds verzorgder spel en kreeg het de nodige hoekschoppen die echter niets opleverden.

 

Na een vermakelijke eerste helft bonkten de gasten pal na rust tweemaal nadrukkelijk op de deur. De nauwelijks van de bal te krijgen Shemiel Constancia en Kim Theil kregen uitstekende kansen om RCL al in verlegenheid te brengen. Dat lukte aanvankelijk niet, maar even later was het wel raak na een splijtende pass van Roberto Escudero op Constancia, die nu wel beheerst afrondde.

 

De van Lugdunum overgekomen Ozan Demirbas werd nog tweemaal gevaarlijk voor de mannen van Ben Kottenhagen. Zo snelde de aanvaller onder meer vanaf links er doorheen om een stift te proberen. Een dappere poging, die echter voorlangs ging. Daarna brak het Leiderdorpse verzet. Zeker toen Frank Hillebrandt na een optelsom van overtredingen voor de tweede keer geel zag. Aanwinst Gashi, overgekomen van Helmond Sport, prikte in de winkelhaak voor de 1-3 en Lars Verlaan vergrootte de marge als tweede verdediger na Guijt met een geplaatste schuiver. Demirbas deed kort voor tijd nog iets terug na en dieptepass van invaller Jonas Farih.

 

Op de uitslag was niet af te dingen, want Voorschoten’97 was, zeker na de pauze, oppermachtig aan de roodwitten die nog een lange weg te gaan hebben om tot dito klasseringen (zesde en tiende, red.) te komen als in de eerste twee seizoenen na terugkeer in de eerste klasse.

 

N.a.v. deze wedstrijd volgt nog een ruime nabeschouwing, die vandaag is terug te lezen in de header van onze homepage. Aan het woord komen de beide trainers, Jim van der Krogt en Frank Hillebrandt.

 

RCL- Voorschoten’97 (1-1) 2-4. 7. Wijsman 1-0, 18. Guijt 1-1, 50. Constancia 1-2, 73. Gashi 1-3, 78. Verlaan 1-4, 88. Demirbas 2-4. Scheidsrechter: Cantineau. Toeschouwers: 175.

RCL: Verhoef, Harteveld, Koot, Hillebrandt, Koet (73.Kluts),Van Bemmel, Leugering (73. Van Westrienen), Wijsman, Permanand, Demirbas, Scheurwater (66.Farih).

Voorschoten’97: Van der Post, Jouby (81.Dihal), Guijt, Michel, Verlaan, Van der Krogt, Escudero, Gashi, Diets (81. Simonis), Constancia (73. Van der Plas), Theil.

Johlex bouw artikelbanner
REM artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten