Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

RCL’er Nicky Wijsman in extase: ,,Extra speciale overwinning op oude club DSO”

Brasserie VIS artikelbanner
Rumling bouw artikel

ts-rcl(Zaterdag,1B)- RCL begon de competitie niet naar wens. In de eerste drie wedstrijden van het seizoen werden er nog geen punten binnen gesleept, waardoor de ploeg van Ben Kottenhagen troosteloos onderaan stond. Zaterdag werd van de hatelijke nul afgekomen. DSO werd met 1-0 verslagen, een overwinning die voelde als een enorme bevrijding na een paar zeer ongelukkige uitglijders.

 

Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Hoewel het nog niet in resultaat vertaald werd, waren de Leiderdorpers in twee van de drie wedstrijden namelijk zeker niet kansloos. Vorige week werd bij Zwaluwen ’30 nog een 0-2 voorsprong uit handen gegeven. Zaterdag was de vraag of de rood-witten in eigen huis de eerste punten konden gaan bijschrijven. Tegenstander was nieuwkomer DSO, dat vier punten uit drie wedstrijden had vergaard en onder meer indruk maakte tegen GHC.

 

In de eerste helft speelden beide ploegen vanuit een prima organisatie. Het was niet eenvoudig een bovenliggende partij aan te wijzen en de kansen waren op één hand te tellen. Voor de thuisploeg wist Nicky Wijsman enigszins gevaarlijk te worden, maar hij zag zijn inzet niet in het vijandelijke doel verdwijnen.

 

Na de pauze veranderde DSO van tactiek. De ploeg uit Zoetermeer koos ervoor om de lange bal te hanteren, maar de Leiderdorpers lieten zich niet van de wijs brengen. Toen DSO gevaarlijk dreigde te worden, verspeelde de linksback van de bezoekers op knullige wijze de bal. RCL-verdediger Gwen Koet wist te profiteren en stuurde Nick Scheurwater weg. Laatstgenoemde bediende op zijn beurt de meegelopen Jonas Farih, die de bevrijdende 1-0 wist aan te tekenen. DSO besloot vervolgens nog wat extra spitsen te brengen, maar er kwam geen verandering meer in de score. Dat was ook te danken aan doelman Michael Verhoef die zich prima hield in het hok van de Leiderdorpers.

 

RCL-middenvelder Nicky Wijsman kon zijn geluk niet op. ,,Dit is echt een heerlijke overwinning, zeg. Voor mij is die ook nog eens extra speciaal, want ik heb nog bij DSO gevoetbald. Het doelpunt viel uit een goede counter en kwam voor ons op een goed moment. Wel was het in de slotfase nog even billenknijpen. Zij gingen met steeds meer spitsen spelen en daardoor moesten we attent blijven. Vorige week gaven we het nog weg, maar nu zijn de punten binnen!”

 

Wijsman is realistisch over de mogelijkheden dit seizoen. ,,We hebben een heel jonge groep met veel potentie. Als we vanuit een goede organisatie blijven spelen, moet de middenmoot zeker haalbaar zijn. Verder moeten wij het hebben van het collectief en is de teamgeest een belangrijke kracht van ons.”

 

Tot slot is Wijsman te spreken over nieuwe RCL-trainer Ben Kottenhagen. ,,In het begin was het van beide kanten even wennen, maar ik ben zeker tevreden. Hij heeft een goede visie op het spelletje en is duidelijk in zijn uitleg. Ook is iedereen fit op dit moment en we trainen hard. Ik hoop dat we op deze weg door kunnen gaan en heel misschien kunnen we dan nog met een schuin oog naar een periode gaan kijken.”

 

Bij RCL waren er op 1 uitzondering na geen veranderingen in de opstelling. Enkel Ozan Demirbas mocht plaatsnemen op de bank omdat hij te laat aanschoof. In zijn plaats speelde Farih, de matchwinnaar die eerder zijn kunsten vertoonde bij Meerburg. Demirbas viel wel in, net als Leroy van Westrienen.

Johlex bouw artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten