zaterdag, april 20, 2024
HomeTweede klasseRCLRick Harteveld (RCL): ,,We hadden Haaglandia meer uit hun spel moeten halen’’

Rick Harteveld (RCL): ,,We hadden Haaglandia meer uit hun spel moeten halen’’

-

ts-rcl(Zaterdag, 1B) – Na de 1-2 nederlaag op eigen veld tegen het Amsterdamse Swift wist RCL dat er twee belangrijke wedstrijden voor de winterstop zouden volgen. Eerst uit bij Haaglandia/Winston en de week daarop thuis tegen Alexandria ’66. Punten tegen de Rijswijkers waren afgelopen zaterdag gewenst, maar de ploeg van Ben Kottenhagen nam niets mee naar huis. Het werd 2-1 voor de thuisploeg, waardoor Haaglandia de Leiderdorpers op de ranglijst voorbijstreeft.

RCL-verdediger Rick Harteveld was realistisch na de nederlaag. ,,Haaglandia was veel sterker in de eerste helft. Zij waren scherper dan wij. We gingen te slap de duels in. En ik vond dat ze gewoon heel erg goed speelden met al hun creativiteit. Die aanvallers hadden allemaal een individuele actie in huis. Eigenlijk liepen we de hele eerste helft achter de feiten aan. We kwamen er continu niet echt uit.’’

In de eerste helft namen de gastheren niet geheel verrassend de leiding, waarna spits Ozan Demirbas na een half uur gelijkmaakte voor RCL, dit vanaf elfmeter. Maar op een ongelukkig moment, vlak voor rust, kwam Haaglandia opnieuw op voorsprong. ,,De 2-1 kwam ook voort uit een situatie waarin wij wederom niet scherp reageerden’’, aldus Harteveld.

Na de pauze kwam er een ander RCL het veld op. ,,We zaten er korter op’’, vervolgt Harteveld. ,,We gaven de aanvallers minder ruimte dan in de eerste helft. Dat werkte beter. Als die technische spelers het op hun heupen krijgen, dan begin je daar niets tegen. Daarnaast schakelden we ook over op een ander systeem, 4-3-3 in plaats van 4-4-2. De tweede helft kwamen we daardoor beter in ons spel.’’

Tot tweemaal toe was de formatie van Kottenhagen dichtbij een goal, maar een schot van Tommy Sinteur en een kopbal van Frank Hillebrandt misten hun doel. Tussendoor kreeg Haaglandia nog kansen om de score uit te bouwen. Dat liet de nummer negen in 1B echter na. Harteveld: ,,Het is logisch dat zij kansen kregen. Wij lieten ruimte vallen om die gelijkmaker te forceren. De tweede helft was prima. Daarin ging het gelijk op. Het goede spel moeten we meenemen naar volgende week. Toch had er meer in gezeten, denk ik. De eerste helft had gewoon beter gemoeten. We wisten van tevoren dat Haaglandia veel technische spelers in huis heeft. Tegelijkertijd hebben ze soms moeite om een team te vormen op het veld. Het zijn veel individualisten. Daar hadden we gebruik van moeten maken door ze meer uit hun spel te halen.’’

Door de verliespartij wordt de confrontatie met Alexandria ’66 nog belangrijker. Inmiddels is de Racing Club teruggezakt naar de negende plaats en wordt deze plek gedeeld met drie andere ploegen (WV-HEDW, Voorschoten ’97 en Alexandria ’66). De drie punten zijn volgens Harteveld broodnodig. ,,Als we die wedstrijd verliezen, komen we in degradatieproblemen. En dat is volgens mij nergens voor nodig met deze selectie. Het is ook lekker als we met een overwinning de winterstop in gaan. Deze week moeten we gewoon goed trainen, dan komt het vast wel goed.’’

Verder prijst Harteveld het team dat er nu staat. ,,Er zijn nooit problemen in de groep. Dat is onze kracht. De wil is er om te vechten voor elkaar. We moeten daarom zo snel mogelijk afstand nemen van de gevarenzone.’’

Overigens was er slecht nieuws voor Ruben Leugering. De jeugdige middenvelder viel uit met een enkelblessure. Maandag hoort hij meer. Het is dus nog even afwachten of Leugering in actie komt tegen Alexandria ’66.

Opstelling RCL: Verhoef, Harteveld, Van Bemmel, Van Westrienen (46. Koot), Hillebrandt, Wijsman, Leugering (75.Koet), Permanand, Scheurwater, Demirbas, Sinteur (65.Farih).