Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van Bemmel en Kottenhagen (RCL) kunnen het niet bevatten

Rumling bouw artikel
Brasserie Park

ts-rcl(Zaterdag,1B)- RCL ging ook in de derde ontmoeting van het seizoen onderuit. Bij Zwaluwen’30 werd met 3-2 verloren. Op zich geen verrassende uitslag. De ploeg uit Hoorn, zo is de verwachting, zal bovenin mee gaan doen en RCL zal het hoofd boven water moeten houden. De Leiderdorpers hadden echter kunnen en wellicht moeten winnen. De druiven waren zelden zo zuur voor de ploeg uit de Bloemerd.

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel
Brasserie buitenhuis

Middenvelder Nick van Bemmel kon er zondag nog niet over uit. Hoe was dit mogelijk geweest. Hoe kon dit toch nog fout zijn gegaan? Waarom mocht het na twee nederlagen nu niet zo zijn? ,,Dit is huilen met de pet op, ja. We kwamen op 0-2 en op dat moment was dat ook zeker niet gestolen. Twee uitgespeelde goals waar de tegenstander enkel naar kon kijken. Doodzonde dat we vervolgens een betwistbare vrije trap tegen krijgen waarop hun spits kon scoren. Dat was kort voor de rust en dat maakt dat je net even anders het veld afloopt.”

 

Op dat moment stond RCL dus nog wel op winst, maar na de rust ging het fout. Andermaal een vrije trap leverde de 2-2 op, een resultaat waar RCL overigens nog mee had kunnen leven. Een puntje ophalen bij een titelkandidaat zou immers netjes zijn. Uiteindelijk ging er een forse haal door de Leiderdorpse plannen. Tegen het einde werd een bal op de pantoffel genomen en de Hoornse ploeg ging zodoende als nog aan de haal met een zege, die de thuisploeg eigenlijk niet toekwam.

 

Van Bemmel: ,,Na hun gelijkmaker waren we misschien even van de kaart, maar dat was maar kortstondig. We gingen allebei voor de winst. Via een zondagsschot verliezen we alsnog en daarmee hebben we nu in drie wedstrijden twee keer verloren in de ultieme slotseconden. Het is niet zo gek dat je dan kunt spreken van de bekende hoek waar de klappen vallen. Dat overkomt ons tot nu toe, hoe clichématig ook.”

 

Van Bemmel was één van de twee doelpuntenmakers, dat in een fase dat het zo lekker liep bij de gaten. ,,Een goaltje is altijd prettig voor een middenvelder, zo vaak scoor ik niet. Ik moet ook zeggen dat ik mijn draai al aardig heb gevonden. Ik ben topfit en kan prima mee. Tuurlijk vergt het wel wat anders in de eerste klasse dan in de derde klasse (Van Bemmel is afkomstig van Lugdunum, red.), maar ik red me wel. RCL is echt een team, daar ligt onze kracht. Daarom is het zo verschrikkelijk zuur dat we niet zijn beloond voor de energie die we in deze pot hebben gestoken. Eigenlijk een soortgelijk verhaal als bij Forum Sport uit. Dat we verloren van Voorschoten’97 vond ik wat anders. Dat is gewoon een prima ploeg, daar mag je als RCL zijnde van verliezen. Ik voel dat we het gaan omkeren. We verbeteren snel en de pech kan ons niet blijven achtervolgen.”

 

Trainer Ben Kottenhagen moest ook bijkomen van de nederlaag. ,,Na een kwartier sta je op 0-2, voetballen we goed, maken we prima goals en is er niets aan de hand. En eigenlijk was dat tot aan de rust het geval, we hadden de controle. Zij hebben geen kans gehad. Dan krijgen ze een cadeautje en krijg je een andere wedstrijd. De 1-2 kwam echt voort uit buitenspel. Vervolgens heb ik een overtreding gezien die absoluut rood waard was. Dat deed de scheidsrechter af met geel. Donkerrood was feitelijk op zijn plaats geweest. En er was er ook eentje constant aan het foeteren en ook nog met dat verschrikkelijke K-woord. Normen en waarden heet dat dan. Maar goed, sommige zaken heb je niet in de hand. Ik kan mijn ploeg niets kwalijk nemen en dit opent perspectieven voor de komende tijd. Nul uit drie is natuurlijk cijfermatig niet best, maar ik vind dat we nu al twee keer onnodig hebben verloren.”

Slingerland artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten