Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Charl van Goozen (UVS, za): ,,Als we niets pakken, vreet ik mijn schoenen op”

Mooi artikelbanner
Rumling bouw artikel

ts-uvsMet een derde plaats in het seizoen 2006/2007 meldde de zaterdagtak van UVS zich in de vierde klasse. Daarna speelden de blauwwitten geen vooraanstaande rol meer in de kelder van het amateurvoetbal. Achtereenvolgens werden een negende, tiende, twaalfde, negende en achtste plaats ingenomen. Dit seizoen worden andere cijfers verwacht. Onder aanvoering van Joeri Onderwater kwamen diverse spelers over van de hoofdmacht of de reserves op zondag. UVS wil gaan meetellen en de de derde klasse zou wel eens dichtbij kunnen komen.

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner

Trainer Charl van Goozen trapt na deze woorden op de rem. ,,Ik zal niet ontkennen dat wij graag promoveren, maar er zijn meer kapers op de kust. En het zal echt niet vanzelf gaan. Leidsche Boys heeft zich flink versterkt met mannen als Houssin Bezzai en Tim de Cler. Woubrugge, Blauw Zwart en ook wel VVSB gokken ook al een tijd om de volgende sport op de ladder te nemen, maar die clubs spelen ook nog in de vierde klasse.”

 

Van Goozen zag zijn team ook nog niet de pannen van het dak spelen. ,,Langzamerhand worden we compleet en krijg ik een beter beeld. De voorbije weken heb ik niet in de gewenste samenstelling kunnen spelen en van het voetbal en de resultaten kan ik nog niet onder de indruk zijn. Tot dusverre hadden we teveel kansen nodig om een tegenstander te kraken. Tegen DoCoS zondag wonnen we, om eens wat te noemen terecht, maar het duurde te lang om de zege naar ons toe te trekken. Uiteindelijk zijn we er op doelsaldo uitgevlogen en dat was niet nodig. KSD was daarnaast tegen ons feller en scherper en die verloren we om die reden. Met onze ploeg mogen we daar eigenlijk niet van verliezen. Ik geloof er echter zeker in dat we vanaf nu enkel maar verbeteren, omdat vrijwel iedereen nu ter beschikking is.”

 

Jongens als Danny de Groot. Kenneth Maaskant, Maarten Kok, Mark Hermenet, Koen Hogenboom, Ferry Kort en de genoemde Onderwater verlieten de zondag en daarmee kon de trainer op zaterdag zich in de handen wrijven. ,,Uiteraard hebben we zo aan kwaliteit gewonnen. Onderwater heeft nog tijd nodig, want hij kwam laat terug van vakantie. Maar naast deze ervaren rot zijn er nu ook diverse andere spelers die de kar kunnen trekken. Vorig seizoen had ik dikwijls twaalf spelers waarmee ik het moest doen, nu zitten we zo om en nabij de twintig. Voor mij is dit natuurlijk leuker werken, maar het garandeert niet dat we zomaar even kampioen worden.”

 

Timide is de oefenmeester ook weer niet. ,,Met deze groep moeten we meedoen om de bovenste plaatsen. Vooralsnog was de felheid en het conditionele aspect een probleem, maar dat zal vast kantelen. We starten met Hazerswoudse Boys uit. Zij zaten vorig seizoen in een andere klasse. Van hen weten we dat ze er bovenop klappen en daartegen zullen we ons moeten wapenen. Onze kracht ligt op andere vlakken, maar dit soort tegenstanders gaan we gewis treffen. Misschien is Hazerswoudse Boys wel meteen de meest lastige voor dit UVS. Haagse Hout wil ik in die adem ook noemen. De start van de competitie zal dus pittig worden, maar ik denk dat we pas na een wedstrijd of zes echt kunnen concluderen welke ploegen gaan meedoen om de topplaatsen. Ik heb die gasten gezegd dat ik mijn schoenen opvreet wanneer we niet minimaal de nacompetitie halen. En ik ben niet de enige. Zij doen dat ook, lieten ze me weten,  wanneer de prestaties tegen zullen vallen.”

REM artikelbanner
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten