Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

FC Twente en Sparta op de loer voor UVS’ er

Mooi artikelbanner
ALV artikelbanner

ts-uvsIn de voetbalwereld heeft niet iedereen evenveel talent. Dat is in de maatschappij niet anders. Geen punt, iedereen heeft zo zijn of haar eigen kwaliteiten. Er zijn ook laatbloeiers, die doen er lang over om boven te drijven. Anderen schieten juist als een paddenstoel uit de grond. Een bliksemcarrière lonkt. Soms komt het uit, soms valt de uitkomst tegen. Bij Sven Verlaan, een half jaar geleden nog spelend in de A-jeugd van UVS, moet nog worden afgewacht hoe het plaatje er straks uitziet. Maar dat de verdediger opkomt als een komeet kan al vast worden gesteld. Sparta en sinds kort FC Twente flirten nadrukkelijk met de achttienjarige blauwwitter.

 

Sport2000 artikelbanner
Geco artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Sepa green artikelbanner

Sven Verlaan groeide als voetballer op bij DoCoS, samen met onder meer Denzel James die de overstap naar Ajax maakte. Als D-speler kwam ‘Laantje’ al in aanraking met een BVO. Als tweedejaars B werd hij uiteindelijk te licht bevonden door ADO Den Haag. Vervolgens kwam UVS om de hoek kijken en zowel DoCoS, dat Ricardo van Rijn ook al in de gelederen had in de jeugd, als Uit Vriendschap Saam zijn apetrots op ‘hun’ telg. Vorige week donderdag kreeg UVS een belletje van FC Twente, nadat maanden terug Sparta al contact had gezocht met de eersteklasser. Reden genoeg om de jongeling even aan het woord te laten.

 

Paul van der Zwaan haalde jou tussentijds bij de selectie en tegen FC Boshuizen (21 oktober 2012, red.) mocht je debuteren. Vervolgens ging het heel snel.

 

Sven UVS,,Klopt. Vanaf dat moment zit ik bij 1 en speel ik in de basis. Begin december zocht Sparta contact met mij en ik mocht al snel een eerste testwedstrijd spelen. Er werden er zeventien gescout en daarvan gingen er maar vijf door. In januari heb ik twee keer mogen meetrainen en heb ik een gesprek gehad. Men was erg positief. Over twee weken train ik daar weer mee en komt er een volgend gesprek. Ik wacht het rustig af.”

 

Sparta is een mooie en roemrijke club. Maar dan komt vervolgens ook FC Twente zich aan het venster drukken. Hoe ging dat?

 

,,Eind vorige week werd ik ingeseind door Lucas Riethoven, jeugdvoorzitter bij UVS. Hij bracht mij op de hoogte van de belangstelling van FC Twente. Met die club heeft UVS een samenwerkingsverband. Ik was uiteraard andermaal aangenaam verrast. FC Twente is een grote club en welke jongen droomt er niet van om ooit een stap te maken in de richting van een topclub. In maart mag ik twee dagen stage lopen. Er staat een training op stapel en ik speel ook een wedstrijd tegen het eerste van Volendam met Jong Twente. Tja, ik weet niet wat me overkomt.”

 

Toch speel je bij UVS alsof je er al best een poos bij bent. Het gaat je ogenschijnlijk makkelijk af. En je bent pas 18.

 

,,Ik heb wel het idee dat het lekker gaat, maar ik blijf er nuchter onder. Het is natuurlijk niet gezegd dat het er uiteindelijk van zal komen. Ik laat het op me afkomen. En als het er niet van komt dan blijf ik gewoon lekker hier ballen.”

 

Andere clubs slapen ook niet. De bollenstreek kijkt altijd mee. Hoe zit je daar in?

 

,,Als Sparta en FC Twente niet doorgaan dan ga ik serieus met UVS praten. De kans is dan groot dat ik blijf. Ik voel me hier thuis en ik denk dat het beter voor mijn ontwikkeling is om hier te blijven. Ik heb namelijk geen zin om bij een topklasser in het tweede te gaan spelen bijvoorbeeld. Ik heb hier ook geen garanties, maar het ziet er vooralsnog goed uit en ik speel hier momenteel mijn wedstrijden in het eerste. Daar ben ik blij mee en trots op.”

 

Wordt er van buitenaf veel met jou gesproken?

 

,,Thuis denkt iedereen mee en ik spreek ook met medespelers over de situatie en ook met Lucas Riethoven. Met de trainer heb ik het er niet veel over gehad tot nu toe. De adviezen kunnen mij zeker helpen, maar uiteindelijk zal ik zelf moeten beslissen. Voorlopig doe ik mijn ding en wacht ik het af.”

 

Bij Sparta heb je nu dus al wat ervaring. Is het een groot niveauverschil?

 

,,Het viel mij eerlijk gezegd wel mee. Ik kon mijn zenuwen goed in bedwang houden en ik tracht vooral mezelf te blijven. Ik laat alles op me afkomen en dan gaan we het wel beleven. Maar het is me allemaal wel wat, ja.”

 

Succes met de trainingen en testwedstrijden en onze redactie houdt een oogje in het zeil.

 

,,Bedankt voor de belangstelling. Ik ga mijn uiterste best doen, dat is een zekerheidje.”

Slingerland artikelbanner
Gerard Bol artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten