vrijdag, april 26, 2024
HomeTweede klasseUVSMo Berdai (UVS): ,,Driepunter met revanchegevoelens”

Mo Berdai (UVS): ,,Driepunter met revanchegevoelens”

-

ts-uvs(Zondag,1B)- UVS heeft de eerste plaats te pakken. Niet in de reguliere stand, maar in de derde periode boekten de Leidenaren tot nu toe de beste resultaten. Na de nipte zege op SJC van vorige week in de slotminuten, volgde er nu andermaal een benauwde overwinning bij Excelsior’20. Wederom wachtte de ploeg van Paul van der Zwaan lang met het scoren van de beslissende goal (1-2), maar op de overwinning was niets af te dingen.

 

Door de negatieve resultaten van Neptunus/Schiebroek en Magreb’90 kreeg UVS ook de tweede plaats meer in het vizier, maar bij de huidige stand in de derde periode levert dat straks in concreto op zeker nacompetitie op. Voor Leids succes staan er nog vijf wedstrijden op de teller dus vooralsnog is er geen enkele reden om de feestneuzen al voor de dag te halen. Wel is het duidelijk dat UVS groeit in het seizoen en dat is niet in de laatste plaats doordat de verdediging meer en meer overkomt als een solide gebouwd huis. Mo Berdai (op archieffoto van Jack Wolters Sportfotografie tegen FC Boshuizen) is één van de sloten op de deur.

 

Mo Berdai resultaatOp zondagavond had de rechtsback aan de telefoon hoorbaar genoten van een heerlijke voetbalmiddag. ,,Het was een lastige partij door de omstandigheden. Het veld was slecht en Excelsior’20 is een ploeg die moeilijk te bespelen is. Thuis waren wij niet in onze beste doen en kaapten zij de punten weg. We wilden hoe dan ook nu winnen en die zeperd uitpoetsen. Noem het gerust revanchegevoelens. We speelden als een team en trokken deze pot over de streep. Ruimschoots verdiend ook, hoewel de 1-2 pas laat viel. Toch had ik al die tijd het gevoel dat het nog zou gaan lukken. Zeker toen Donovan (Valies, red.) er voorin bij kwam een kwartier voor tijd. Zijn snelheid is een extra wapen en mede daardoor trokken we toch aan het langste eind.”

 

UVS was voor de pauze voor het eerst op voorsprong gekomen. Even voor rust pikte spits Mats van der Poel zijn doelpuntje mee en de Leidenaren hadden ook recht op die voorsprong. ,,Zeker. We speelden taakbewust en kregen ook veel meer kansen. Helaas hadden we pech met paal en lat, maar het geloof op een goed resultaat was er vanaf het begin en die bleef er ook.”

 

Toch viel de formatie van Paul van der Zwaan terug en prompt kwam de thuisploeg op gelijke hoogte. Berdai: ,,Ik vond dat we slecht uit de kleedkamer kwamen. Een vrije trap, die in mijn ogen overigens wel onterecht was gegeven, bracht de 1-1 op het scorebord. Gelukkig namen we daarna het heft weer in handen en die controle hadden we eigenlijk bijna de gehele wedstrijd. We gaven weinig weg en zij zochten steeds hun lange spits, maar die zat in de tang bij Jesper (Neuteboom, red.) en Joeri (Onderwater, red.). Hun snelle buitenspelers hadden we ook goed in bedwang.”

 

In de slotfase brak Jochie Sebrechts de ban. Na een aanval over rechts met Rico Westdorp  kroop de middenvelder de zestien in, kapte de doelman uit en met links zorgde hij voor de bevrijdende 1-2. Niet veel later was het tijd en konden de Leidse handen de lucht in.

 

,,Het is eigenlijk doodzonde dat we in diverse wedstrijden niet thuisgaven tegen de onderste ploegen in deze klasse. Waar hadden we dan gestaan? Nu lukt het wel tegen lager geplaatste ploegen en laten we zien dat we serieus mee kunnen spelen bij de bovenste teams. Dit moeten we vasthouden. Eenvoudig zal het niet worden. Nu krijgen we bijvoorbeeld Kocatepe en die wonnen van Neptunus. En dat is eigenlijk de enige ploeg waartegen wij niets in te brengen hadden. Dus we kunnen de borst nat maken volgende wek. Vertrouwen is er wel zat, want we spelen veel meer als een team. Er zijn diverse gesprekken gevoerd en daarin is er door de trainer en door de spelersgroep op tafel gekomen wat er fout ging en wat er anders moest. Wij zijn op ons sterkst als we in balbezit zijn. Als je dat echter niet bent dan moet er ook arbeid worden verricht om die bal weer te veroveren. De echte wil om het samen te doen is er nu en dat zie je in de resultaten terug.”

 

Berdai is ondertussen een vaste waarde in de defensieve gelederen. ,,Ik heb geen idee waar mijn plafond ligt. Ik wil dolgraag met UVS de hoofdklasse in. Ik wil beter worden en het team helpen. Daarna zien we wel verder. Ik ben 21 jaar en heb geen haast. Bovenal heb ik het prima naar mijn zin bij deze club.”

 

Opstelling UVS: Van den Burg, Berdai, Neuteboom, Onderwater, Verlaan, Mink, Van der Weijden, Sebrechts, Akhamrane, Van der Poel, Westdorp.

Redactie
Redactie
De voetbalsite van Leiden en omgeving. Actueel en betrouwbaar.

Must Read