Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Niels van den Burg gematigd tevreden met een puntje voor UVS

Mooi artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

ts-uvs(Zondag, 1B)- UVS heeft het eerste punt van het seizoen binnen, waar het eigenlijk op de volle buit had gerekend. Bij PSV Poortugaal, een club die lange tijd een abonnement had op de tweede klasse, werd het 1-1. Al binnen de minuut keken de blauwwitten tegen een achterstand aan, maar Tahir Akhamrane zorgde in de slotfase voor de minimaal verdiende gelijkmaker.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

UVS Niels van den Burg resultaatDoelman Niels van den Burg, vorig seizoen erg sterk op dreef en nu ook bij de ouverture van het seizoen, was verdeeld in zijn mening door de puntendeling. ,,UVS was de veel betere ploeg, maar zij maakten het ons erg lastig door massaal voor het hok te gaan liggen. Ondanks de vroege tegenvaller zijn wij niet in paniek geraakt en bewaarden we vaak het geduld. Uiteindelijk werd dat beloond. Ik denk dat we de pot ook nog hadden kunnen binnenslepen, maar anderzijds moest ik in de slotfase zelf ook nog een keer tot het uiterste gaan om een punt te redden.”

 

Poortugaal had duidelijk niet de intentie om het thuispubliek te vermaken. UVS mocht het spel maken en deed dat ook. De doelman: ,,Dit is kennelijk hun manier van spelen. Ze werkten er hard voor en vierden het punt als een overwinning. Ik vind wel dat zij het doelpunt in de schoot geworpen kregen. Onze vlagger, Kees de Roode, vlagde en had op zeker buitenspel geconstateerd. De scheidsrechter liet hem helaas staan. Die vroege goal betekende dus dat wij moesten komen en dat was van invloed op de wedstrijd.”

 

Van den Burg raakte net als zijn teamgenoten niet in de war en de bezoekers gingen bedachtzaam op jacht naar de gelijkmaker en meer. ,,Ik wist zeker dat we zouden scoren. Helaas duurde het wel lang en daarmee werd het spel misschien iets onnauwkeuriger, hoewel we over het geheel genomen heel behoorlijk hebben gespeeld. De lijn van de weken voorafgaand aan de competitie is doorgetrokken.”

 

Na een inzet van middenvelder Ronald Mink kwam het leder voor de voeten van Akhamrane die wel raad wist met de rebound: 1-1. Zoals gezegd probeerde UVS door te drukken, maar de counter bleef gevaarlijk van de gastheren van sportpark Polder Albrandswaard. Uiteindelijk konden de teams er beide nog met de zege van doorgaan, maar het bleef bij de remise, mede dus door vakkundig keeperswerk van Van den Burg.

 

,,Het resultaat valt wat tegen, maar we hebben mentale weerbaarheid getoond en dat was in het verleden nog wel eens anders. Toch moeten wij dit soort wedstrijden winnen. Ik denk niet dat Poortugaal maatgevend is voor deze competitie. Vermoedelijk zijn zij met PFC samen het meest verdedigend ingesteld. De meeste ploegen willen wel voetballen en dat ligt ons beter zoals bekend. Alphense Boys volgende week zal een heel ander verhaal worden.”

 

Opstelling UVS: Van den Burg, Berdai, Neuteboom, Van Vliet, Valies, Mink, Van der Weijden, Akhamrane, Parami, Van der Poel, Constancia.

Seven gifts artikel
REM artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten