HomeTweede klasseUVSUitblinker Van den Burg (UVS): ,,Ik had het gevoel dat ik vandaag...

Uitblinker Van den Burg (UVS): ,,Ik had het gevoel dat ik vandaag alles kon”

-

derby days streek(Zondag, eerste klasse B)- UVS waande zich twee weken geleden in hogere sferen, na de knappe thuiszege op titelkandidaat Alphense Boys. Na de nederlaag tegen VELO keerde de ploeg weer met één been terug op aarde. Door de 3-2 thuiszege zondagmiddag in de streekderby tegen het Noordwijkse SJC is de weg terug naar boven weer ingezet door de blauw-witte brigade van coach Paul van der Zwaan.

Na afloop werd doelman Niels van den Burg van alle kanten gecomplimenteerd. De Leidse sluitpost hield de blauw-witten na rust met een drietal uitstekende reddingen overeind, vlak nadat SJC uit een strafschop de gelijkmaker binnenschoot, op dat moment de 2-2. De Noordwijkers roken bloed en gingen op zoek naar de drie punten, maar de vijandelijke sluitpost bleek een ware sta-in-de-weg.

2013 niels van den burgVan den Burg nam de complimenten ogenschijnlijk emotieloos aan. ,,Het ging lekker, vooral na die eerste redding groeide ik in de wedstrijd. Ik had het gevoel dat ik vandaag alles kon. Wel maakten we weer de fout om achteruit te gaan lopen. Vaak verloren we dit soort wedstrijden. Nu pakten we de punten.”

Voorafgaand aan de wedstrijd had Van de Zwaan aangegeven voor de volle winst te willen gaan om de bovenste plaatsen in het vizier te houden. Waar UVS vorige week in het mes liep van een counterende tegenstander (VELO), deed de ploeg van Laurens Mouter voetballend volledig mee. Mouter heeft de huisstijl dit seizoen veranderd door van achteruit meer te gaan voetballen. Of dit de Noordwijkers meer punten op gaat leveren, valt nog te bezien. SJC oogt verdedigend kwetsbaar.

In een gezapige eerste helft was UVS behoudens in het eerste kwartier op zoek naar herstel. Kennelijk speelde de nederlaag tegen de ploeg uit Wateringen nog door in de hoofden van de spelers. Foutieve passes en slordigheden waren meer regel dan uitzondering.

In de 26e minuut werd UVS in het zadel geholpen. Een hoge terugspeelbal van zo’n dertig meter werd door de SJC-doelman, Hans van de Bosch, slecht verwerkt en de goed anticiperende Maikey Parami  veroverde het leder en kon de bal simpel in het verlaten doel lopen (1-0).

De thuisploeg kon ondanks de gelukkige voorsprong geen stempel op de wedstrijd drukken en moest lijdzaam toezien hoe de gasten het heft in handen namen. Van de Zwaan probeerde luid coachend zijn spelers te corrigeren. Vooral achterin verliep het niet vlekkeloos. In de 34e minuut werd de prijs betaald. SJC’er Dandy Steenvoorden sneed vrijwel ongehinderd door het centrum en kon simpel de gelijkmaker binnenschieten (1-1).

Kort daarvoor claimde de ploeg van Mouter een strafschop wegens een vermeende handsbal. De coach van de gasten was op zijn zachtst gezegd niet erg gelukkig met de beslissingen van de leidsman. Veelzeggend voor de eerste 45 minuten was dat beide doelmannen niet één keer reddend moesten optreden. Overigens was Mats van de Poel ondertussen voor de geblesseerde Armond Dzulakian binnen de lijnen verschenen.

De tweede helft was een stuk aantrekkelijker voor de tweehonderd aanwezige toeschouwers. Remy Constancia, die in de eerste helft wat flets speelde, revancheerde zich in de tweede 45 minuten met een aantal uitstekende acties. De thuisclub kwam kort na de thee opnieuw op voorsprong. Een door SJC betwiste hoekschop werd door Tahir Akhamrane (de kleinste UVS-er) binnengekopt: 2-1.

Na deze treffer werd de druk van de gasten groter en moest goalie Van den Burg zijn klasse laten zien. Vooral een van dichtbij hard ingeschoten bal werd uitstekend verwerkt door de doelman. Toch was Van den Burg uiteindelijk kansloos op de benutte strafschop van invaller Richard Versteden, na een domme overtreding van Donovan Valies.

SJC zette aan en ging op zoek naar de zege. Van den Burg redde in deze fase de thuisclub met een aantal uitstekende reddingen. SJC kreeg de rekening gepresenteerd met de 3-2  van Parami. Trainer Van der Zwaan bracht na de gelijkmaker met Sebrechts en Mink twee aanvallende krachten binnen de lijnen en werd uiteindelijk beloond met de uiterst zwaarbevochten driepunter.

Opstelling UVS: Van den Burg, Berdai, BJ.Neuteboom, J.Neuteboom, Valies, Van Vliet, Van der Weijden, Akhamrane, Dzulakian, Parami, R.Constancia.

Opstelling SJC: Van den Bosch, Van den Hoeven, Gijlswijk, Groot, Solleveld, Zonneveld, Hoogeveen, Van Ruiten, Walter, Dahler, Steenvoorden.