Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

UVS uit de beker na nederlaag bij Deltasport

Rumling bouw artikel
Brasserie VIS artikelbanner

ts-uvsDistrictsbeker- UVS is in de derde ronde van de districtsbeker uitgeschakeld door Deltasport. In Vlaardingen werd met minimaal verschil verloren (1-0). Het enige doelpunt viel al in de openingsfase. Trainer Paul van der Zwaan vond dat zijn ploeg het op de start na uitstekend had gedaan, maar dat UVS zichzelf bovenal een kans ontnomen had om door te bekeren.

 

Knijnenburg artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

,,Qua spel was dit zeker één van onze beste duels dit seizoen. Hoewel we tegen een hoofdklasser speelden, dicteerden wij de wedstrijd en kregen ook de betere kansen. Het waren er op zich niet heel veel, maar we hadden absoluut niet hoeven te verliezen. Tot de zestien speelden we echt lekker en overtuigend.”

 

Wel had Van der Zwaan zich geërgerd aan de warming-up. ,,Die was niet goed, nee. En dat zie je dan terug in de beginfase waarin we meteen een goal om de oren krijgen. Dat mag niet meer voorkomen, want uiteindelijk hebben we daar de rekening voor betaald gekregen. Maar als ik het resultaat even uitschakel dan kan ik niet anders zeggen dan dat ik in de rest van de wedstrijd genoten heb. In de voorbije weken hebben we veel karakter getoond en daardoor wedstrijden toch nog naar ons toegetrokken. Nu heb ik echt goed voetbal gezien. Als we dit aan elkaar kunnen koppelen, zijn we op de goede weg.”

 

Deltasport, vorig seizoen nog de grootste dwarsligger van FC Rijnvogels in 1B op zaterdag, moest toezien dat UVS het spel maakte en stelde daar verder weinig tegenover. Voor UVS kreeg Tahir Akhamrane (foto) de beste kans, maar de kleine dribbelaar kreeg de 1-1 niet op het scorebord. Ook de eindpass was niet altijd even goed volgens Van der Zwaan en dus bleef UVS achter met een op zich goed gevoel, maar wel een nederlaag. Maikey Parami, de laatste weken van groot belang voor de Leidse ploeg, werd in de rust gewisseld. De aanvaller was niet okselfris. Komende zondag speelt UVS een lastige competitiewedstrijd bij Kocatepe.

Gerard Bol artikel
Brasserie meelfabriek

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten