Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Andries Wendt: ,,Dit was het seizoen in een notendop”

Andries Wendt: ,,Dit was het seizoen in een notendop”

-

ts-valken68(Zaterdag,2C)- Valken’68 is er niet in geslaagd om de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in winst om te zetten. Tegen Naaldwijk bleef de ploeg van Andries Wendt steken op 3-3 en dat was voor de trainer een forse teleurstelling, ondanks het feit dat er voor beide teams vrijwel niets meer op het spel stond.

Valken’68 leek een eenvoudige middag tegemoet te gaan. Bastiaan de Mooijs inzet in de twaalfde minuut werd gekeerd door een hand van een Naaldwijker, waardoor Sven Boonstoppel vanaf elfmeter de 1-0 mocht inschieten. Daarnaast moesten de gasten met tien man verder. ,,Vanaf dat moment dacht mijn ploeg dat het al gedaan was en geloofde het wel. Dan is het diep triest en een schande dat je bij rust met 1-2 achter staat”, mokte Wendt.

Na de pauze beseften de Valkenburgers dat een driepunter tot de mogelijkheden behoorde en al snel was het gelijk door Bastiaan de Mooij. Halverwege de tweede helft prikte Herman Binnendijk raak en vanaf dat moment leken de bezoekers rijp voor de slacht. Valken kreeg kansen genoeg om voor de derde keer op rij te winnen en Naaldwijk te passeren op de ranglijst, maar het vizier stond in het vervolg van de tweede helft niet scherp afgesteld. Dat kwam de ploeg duur te staan. Wendt: ,,Zij kregen een penalty, mede omdat wij in de slotfase enkel maar achteruit liepen. Die strafschop was onterecht, maar daar gaat het mij niet om. Deze wedstrijd hadden we gewoon moeten winnen, zo klaar als een klontje. Dit puntenverlies moeten we louter bij onszelf zoeken. We misten teveel kansen en het was te wisselvallig. Deze wedstrijd stond daarmee model voor dit seizoen. Al met al teleurstellend, maar we gaan met frisse moed straks een nieuw seizoen in.”