woensdag, april 24, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Goede start Valken’68 in strijd om de derde periode

Goede start Valken’68 in strijd om de derde periode

-

ts-valken68(Zaterdag, 2C)- De laatste wedstrijd die Valken’68  thuis won- een overwinning op DUNO- dateerde van 03 november 2012. Het was dus wel weer eens tijd voor een overwinning. Na een 1-0 ruststand werd het uiteindelijk 4-1 voor Valken’68. In het eerste kwartier van de wedstrijd was het niet te merken dat er een overwinning aan zat te komen. De bezoekers uit Gouda wonnen vorige week nog met 1-0 van kampioenskandidaat Haaglandia/ Sir Winston.

Nadat de eerste vijftien minuten voor Gouda waren, kwam de ploeg van Andries Wendt in de wedstrijd. Vooral door stoorzender Rens van Klaveren werd de druk opgevoerd op doelman Jeffrey Vonk, die na ruim een half uur spelen geen antwoord had op de schuiver van Hans van der Bent. Van der Bent werd later overigens uitgeroepen tot man of the match.

Enkele minuten na de treffer had Joeri Driebergen de stand moeten vergroten, geheel vrijgespeeld door Van der Bent via Sven Boonstoppel omspeelde Driebergen keeper Vonk, maar hij werd naar buiten gedrongen waardoor de bal niet in de lege goal terecht kwam.

Na de rust kwam Valken’68  helemaal los, al kreeg Jeroen Toonen vroeg in de tweede helft een goede kopkans, maar Erwin van der Nagel kon moeiteloos redding brengen. Valken’68 kwam via een mooie combinatie op 2-0. Joeri Driebergen opende op de vrijstaande Lars van Bommel die bij de tweede paal Rens van Klaveren zijn assist zag binnen koppen.

De bezoekers waren even de weg kwijt, want enkele minuten later was het linksback Jeroen Haasnoot die Vonk in de problemen bracht. De doelman van Gouda schoot tegen Rens van Klaveren aan, waardoor Lars van Bommel de bal in het lege doel kon schieten.

In de heenwedstrijd tegen Gouda was Lars van Bommel ook aanwezig met een assist en zijn eerste doelpunt voor Valken’68. De thuisclub ging op zoek naar meer treffers. Die hadden er ingezeten maar uiteindelijk werd het 4-0. Geheel vrijgespeeld door Van Klaveren kon de jonge aanvaller Sven Boonstoppel vrij gemakkelijk Jeffrey Vonk het nakijken laten en schoof de bal in de verre hoek.

De eretreffer van Gouda kwam op naam van de beste speler: Laurens Borg. Door deze uitslag klimmen de Valkenburgers een plaats op de ranglijst en doen zij goede zaken in de eerste wedstrijd van de derde periode, die trainer/coach Andries Wendt graag wil winnen. Naast om de zege was er nog meer reden voor een feestje met Roel Heemskerk in het middelpunt. Hij speelde zijn 150ste wedstrijd voor de Valken.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Robin Noort (73. Ronald Kuyt), Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Hans van der Bent, Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Rens van Klaveren (81. Bastiaan de Mooij), Joeri Driebergen en Sven Boonstoppel (77. Herman Binnendijk).