Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseValken '68Prolongatie tweede klasse Valken’68

Prolongatie tweede klasse Valken’68

-

ts-valken68(Zaterdag,2C)- Valken’68 speelt volgend seizoen in de tweede klasse dankzij een dik verdiende  1-2 overwinning tegen Forum Sport. Door de nederlaag van Forum Sport is DSO uit Zoetermeer kampioen geworden. DSO won de uitwedstrijd met 2-0 van TAVV. Mede door deze uitslag zijn de Valkenburgers niet meer in te halen, en spelen dus volgend seizoen in de tweede klasse.

Valken’68 startte sterk en was in het eerste half uur de betere ploeg van de wedstrijd. De eerste mogelijkheid was voor Sven Boonstoppel; zijn schot kon door de doelman van Forum Sport, Evander Bendt, tot corner verwerkt worden. Uit deze corner schoot Ronald Kuijt in het zijnet. Na een overtreding op Sven Boonstoppel, kreeg Erik Kool een gele kaart. Helaas leverde deze vrije trap van Hans van der Bent niet het gewenste resultaat op. Uit de zesde corner voor Valken’68, werd de kopbal van Joeri Driebergen door verdediger Thuis Yperlaan bij de verste paal van de doellijn gehaald. Zodoende gingen beide ploegen de rust in met een gelijke stand van 0-0.

Vrijwel direct na de rust kwam Valken’68 op voorsprong. Uit een pass van Lars van Bommel kon Bastiaan de Mooij de 0-1 aantekenen. Ondanks het vlagsignaal van de assistent-scheidsrechter van Forum Sport, wees scheidsrechter Sulimen Ifrandi uit Waddinxveen direct naar het midden. Valken’68 verzuimde om te voorsprong te vergroten en mede daardoor kon Regilio Bezemer de gelijkmaker scoren. Nog geen twee minuten later schoot Cees Konings rakelings over de kruising, anders had de thuisploeg binnen twee minuten de achterstand omgebogen naar een 2-1 voorsprong.

De tweede treffer viel wel aan de andere kant. Wederom was het Bastiaan de Mooij die de assist van Joeri Driebergen op waarde inschatte en met zijn rechtervoet zijn tweede doelpunt van de voor  zorgde dat Valken’68 drie punten kon bijschrijven voor prolongatie van de tweede klasse.

Mede door de aanvallende wissels van trainer Andre Lourens zette Forum Sport Valken’68 onder druk, maar doelpunten vielen er niet meer. Sven Boonstoppel had Valken’68 een goede dienst kunnen bewijzen, maar helaas kon hij de doelman van Forum Sport niet passeren. In de blessuretijd was het Erwin van der Nagel die tot twee keer toe niet capituleerde en zodoende er voor  zorgde dat Valken’68 drie punten kon bijschrijven voor prolongatie van de tweede klasse.

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Hans van der Bent, Jeroen Haasnoot, Herman Binnendijk, Ronald Kuijt (82. Jasper van Klaveren), Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij (85. Franklin Owel), Sven Boonstoppel en Joeri Driebergen.