Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Valken ’68 doorbreekt malaise na zege bij SEV

Vergulde vos artikelbanner
Duke of Oz artikel

ts-valken68(Zaterdag, 2C)- Valken ’68 weet weer wat winnen is. Na een matige serie wedstrijden kon de formatie van Andries Wendt eindelijk weer drie punten bijschrijven.  Een sterke start en een vroege rode kaart zorgden ervoor dat de Valkenburgers weinig moeite hadden met het lager genoteerde SEV (1-3). De komende weken is de jacht geopend op de derde periodetitel. ,,We spelen nog te onrustig al was het bijzonder prettig dat spelmaker Ronald Kuyt weer van de partij was”, aldus doelman Erwin van der Nagel.

 

Voorthuijzen artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner

Vorig seizoen was Valken ’68 de grote verrassing in klasse 2C. De dorpsclub mengde zich in de titelstrijd, behaalde een periodetitel en werd pas na een tweeluik tegen FC Breukelen uitgeschakeld. Welkom in de wondere wereld van de voetballerij: op het ene moment sta je met een been in de eerste klasse, krap een half jaar later lijken alle kansen op een prijs al verspeeld. Valken ’68 swingt niet meer, het elftal lijkt na het vertrek van topschutter Artan Recica en het inpassen van diverse spelers bezig aan een ontdekkingsreis. Een avontuur waarvan de slotscène nog geschreven moet worden. Lukt het Valken ’68 nog de komende weken de weg omhoog te vinden of dreigt een kleurloze tweede seizoenhelft?

 

Afgelopen weekend verscheen er weer een voorzichtige glimlach op de gezichten van de supporters. Een flitsende openingsfase leverde Valken ’68 na een kwartier spelen een strafschop op. Bastiaan de Mooy trapte een corner waarna een speler van SEV de bal met de hand uit het doel bokste. Sven Boonstoppel mocht vanaf de stip de trekker overhalen (0-1). Met een numerieke meerderheid hoopte Valken ’68 snel zaken te kunnen doen. ,,Na die rode kaart dicteerden wij het spel. Enkele goede voorzetten van Lars van Bommel konden helaas niet worden verzilverd. Ook Joeri Driebergen kreeg enkele goede mogelijkheden. Pas vlak voor de theepauze kwamen we op 0-2 na een vrije trap van Roel Heemskerk die door Ronald Kuyt werd binnengekopt”, blikt doelman Van der Nagel terug.

 

Na de theepauze zakte het spelniveau. Valken ’68 speelde minder dominant hetgeen de thuisploeg weer enige hoop gaf. ,,Het was te onrustig. Ik bracht redding na een goede vrije trap en met de inbreng van Rens van Klaveren hoopten we meer druk naar voren te kunnen zetten”, analyseert van der Nagel.  Pas in de slotfase wist Valken ’68 haar opponent definitief het zwijgen op te leggen. Een uitval met Herman Varkevisser en Rens van Klaveren werd door laatstgenoemde vakkundig afgerond. Einde wedstrijd, de zege was een feit.

 

Ondanks de overwinning blijven de Valkenburgers in de middenmoot bungelen. Alle hoop lijkt gevestigd op de derde periodetitel. Het vertoonde spel in de laatste weken is echter alles behalve hoopgevend. ,,Het lek is nog niet boven. Vooral in de tweede helft hebben we zeer matig gespeeld. Ook in deze wedstrijd werd duidelijk dat we als team, ook al staan op ruime voorsprong, elke minuut scherp moeten zijn om de punten binnen te halen”, besluit Van der Nagel. Zaterdag 23 februari hervat Valken ’68 de competitie tegen Lyra. Volgende week staat er een oefenpotje op het programma tegen buurman FC Rijnvogels.

 

Opstelling Valken’68: Erwin van der Nagel, Erwin de Ridder, Hans van der Bent, Roel Heemskerk, Jeroen Haasnoot, Ronald Kuyt (52.Jean-Paul Verkade), Lars van Bommel, Herman Varkevisser, Bastiaan de Mooij, Joeri Driebergen (77. Rens van Klaveren) en Sven Boonstoppel ( 59. Herman Binnendijk).

OWN artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten