Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Districtsbeker: Voorschoten’97 laat zich verrassen door Den Hoorn

Districtsbeker: Voorschoten’97 laat zich verrassen door Den Hoorn

-

ts-voorschotenVoorschoten’97 is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de volgende ronde van de districtsbeker. Op eigen veld werd dinsdagavond verloren na strafschoppen van Den Hoorn, een derdeklasser en tevens koploper op zondag (3A). Na de reguliere speeltijd was het 1-1 op Adegeest. Wellicht nog zuurder voor de ploeg van Marcel de Hoogt en Ronald van Delft was het uitvallen van middenvelder Roberto Escudero. Het ziet er naar uit dat de eersteklasser hem langere tijd zal moeten gaan missen.

De wedstrijd vond plaats op kunstgras en de basiself bij de gastheer was op vier plaatsen gewijzigd. Stephan van der Niet keepte in plaats van Robbert van der Post, Kim Theil spelde voor Robin Diets, Sem Simonis was de vervanger van  Qendrim Gashi en Soufian Boukhidous nam de positie in van Jim van der Krogt.

De wedstrijd speelde zich geheel af op de helft van den Hoorn, dat massaal inzakte en het veld klein hield, een logische tactiek gezien het niveau waarop de twee clubs spelen. Assistent-trainer Ronald van Delft: ,,Hierdoor was het lastig om er door heen te spelen. In de eerste 20 minuten kwamen we niet verder dan wat afstandschoten van Kim Theil en Joshua Steenvoorden. Na een minuut of 25 een goede actie op links van Theil met een goede voorzet die binnen werd gekopt bij de tweede paal door Soufian Boukhidous.  Daarna hetzelfde spelbeeld. Twee minuten voor rust een snelle counter van den Hoorn en 1-1, de eerste keer op onze helft.”

,,De tweede helft was van hetzelfde laken en pak. Een stug verdedigend Den Hoorn  en bijna geen doorkomen aan voor onze ploeg. Na 15 minuten raakte Roberto Escudero geblesseerd, waarschijnlijk met een ingescheurde enkelband. Een zware domper dus voor ons. We kwamen nog wel tot wat kansjes, maar doelpunten bleven uit.”

Uiteindelijk moesten pingels dus een beslissing brengen en daarin ging Den Hoorn niet in de fout (3-5). Bij de vierde strafschop van Kasper Michel bleef de teller voor Voorschoten’97 op drie staan, waardoor de bezoekers dus verrassend door zullen bekeren.