Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Prins (V’97): ,,Zonde dat je verliest van zo’n dramaploeg”

Drankenhandelleiden artikelbanner
Brasserie Park

ts-voorschoten(Zaterdag, 1B)- In de eerste klasse B stonden de middenmoters Nootdorp en Voorschoten ’97 tegenover elkaar. Voor Voorschoten leek deze wedstrijd de ideale gelegenheid om eindelijk eens twee keer achter elkaar te winnen in 1 week tijd, iets wat hen in deze competitie nog niet gelukt is. Aan het voetbal en het creëren van kansen lag het niet, maar uiteindelijk stonden de Voorschotenaren weer met lege handen.

 

Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Sport2000 artikelbanner

VS zo VS za 24DPrinsVerdediger Derek Prins heeft lange tijd toch het gevoel gehad dat Voorschoten ‘gewoon’ ging winnen van Nootdorp. ,,Je reist met veel vertrouwen naar Nootdorp af,” vertelt Prins. ,,We zitten in een goede fase, dus we gingen daar niet heen voor een gelijkspel. Zij zouden met een punt wel tevreden zijn geweest, geloof ik. Het was een zwaar veld, maar ondanks dat probeerden we op te bouwen en te voetballen en zo creëerden we ook kansen. Alleen maakten we in de beslissende fase de verkeerde keuzes door voor eigen succes te gaan, in plaats van de bal af te geven. Daarna kregen we een penalty tegen, die onze keeper (Matthijs Keemink, -red) tegenhield, maar omdat wij te vroeg kwamen inlopen moest de penalty opnieuw genomen worden. Dat was een rare beslissing van de scheidsrechter, maar goed. De tweede penalty pakte ie weer.”

 

Toch ging het even later alsnog mis voor de ploeg van Marcel de Hoogt. ,,Door een foutje kwamen we 1-0 achter,” vervolgt Prins. ,,Maar wij bleven het betere van het spel houden. We creëerden nog altijd wat kansjes en gaven bijna niets weg. Ik had er een goed gevoel over en ik dacht dat we er wel overheen zouden denderen. Zij hielden tien man achter de bal en hadden eigenlijk maar twee goede voetballers, maar wij misten helaas de scherpte voor de goal. Het was zeker niet terecht dat we verloren. Hun tweede doelpunt was duidelijk buitenspel. Onze grensrechter vlagde, maar de scheids negeerde hem gewoon. Dan weet je dat het echt moeilijk wordt, maar bij de 1-0 had ik er nog alle vertrouwen in. Zonde dat je uiteindelijk verliest van zo’n  dramaploeg.”

 

Voorschoten lijkt volledig uitgespeeld, want zowel de bovenste als de onderste plaatsen zijn relatief ver weg. Prins: ,,De titelkansen had ik in een vroeg stadium al opgegeven, wij hebben daar niet de middelen voor. Ik denk dat het kampioenschap naar Rijnvogels gaat, zij hebben een degelijke ploeg met veel routine. Wij niet, wij zijn nog jong en niet slim genoeg. Wel jammer, in deze klasse is het niveau niet heel erg hoog. Wij zijn één van de weinige ploegen die willen voetballen. Nu gaan we natuurlijk voor de derde periode, alhoewel we dan wel eens twee keer achter elkaar zullen moeten winnen. Dat is ons tot nu toe pas eenmaal gelukt, maar toen zat er een voetballoos weekend tussen.”

 

Trainer Marcel de Hoogt gebruikte toch wat andere taal om de nederlaag te omschrijven. ,,Ik kreeg het gevoel bij een aantal dat ze niet zo nodig hoefden. Nadat wij een kans om zeep hadden geholpen, dachten er een aantal ‘dat varkentje gaan we wel even wassen’. Vanaf dat moment was het niet veel soeps meer, op een enkele opleving na. Woorden als ‘dramatisch’ gebruik ik niet zo snel, want dan denk ik aan andere dingen. Maar dat dit weer niet goed was, daar baal ik wel van. ,,Dan heb ik niets aan verhalen achteraf dat het veld niet goed was, de tegenstander niet wilde voetballen of dat de scheidsrechter het allemaal niet goed zag. We hebben deze nederlaag aan onszelf te danken en dat is niet voor het eerst dit seizoen.”

 

Opstelling Voorschoten’97: Keemink, Guijt, Prins, Michel, Verlaan, S. Jouby, Van der Krogt, Escudero, Duarte, Fransen, Sno.

Van Marwijk artikelbanner
OWN artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten