Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Qendrim Gashi al op toeren bij Voorschoten’97

Rumling bouw artikel
Drankenhandelleiden artikelbanner

ts-voorschoten(Zaterdag,1B)- Voorschoten’97 is de eerste tik van het seizoen, thuis werd in de eerste speelronde verloren van GHC, goed te boven gekomen. Vorige week werd RCL in de tweede helft overrompeld en nu was het de beurt aan Haaglandia/ Winston om na de thee om genade te vragen. Van de vier treffers (uitslag 4-1) nam Qendrim Gashi er drie voor zijn rekening. Gashi snoof aan het betaalde voetbal, maar heeft nu zijn plek gevonden bij Voorschoten’97.

 

Brasserie buitenhuis
Sport2000 artikelbanner
Sepa green artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

De in Leiden woonachtige Gashi kwam in de jeugd uit voor de jeugd van Ajax en Jong Vitesse. Bij de Arnhemmers speelde hij onder mee in de KNVB-Beker finale tegen Feyenoord een aantal jaren terug. Via de Gelderse club kwam hij uit bij Helmond Sport. Daar leek Gashi door te breken, maar zover kwam het niet. ,,Er werd mij van alles beloofd, maar er kwam niets van terecht. Vervolgens ben ik in Leiden terecht gekomen en wilde ik eigenlijk naar UVS. Helaas lukte het niet met de overschrijving. Ik heb nog wel meegetraind, maar aan voetballen kwam ik dus niet toe. Gelukkig mag ik nu weer ballen. Dat het Voorschoten’97 is geworden heeft te maken met Shemiel Costancia. Hij heeft voor mij het balletje laten rollen en vervolgens heeft onze keeperstrainer, Kevin Wassenaar, het rondgemaakt.”

 

Betaald voetbal heeft Gashi nog niet uit het hoofd gezet, maar de 22-jarige middenvelder wil eerst eens lekker aan voetballen toekomen. Bij Voorschoten’97 heeft hij het nu al naar zijn zin. ,,Zeker. We hebben een groep met hele nuchtere jongens en er zit veel voetbal in. We hebben spelers lopen die een wedstrijd kunnen openbreken. Dat gebeurde tegen RCL en zaterdag ging dat weer net zo. Ik moet ook zeggen dat ik niet het idee had dat Haaglandia het vol zou houden om enkel maar tegen te houden. In de eerste helft waren we al de bovenliggende partij, maar lukte het allemaal nog niet zo aan onze kant. Als je dan achter komt, wordt het zelfs nog lastiger. In de tweede helft echter keerde het tij en met twee doelpunten achter elkaar was het eigenlijk ook meteen gedaan. Mede ook omdat zij toen al met tien man stonden.

 

Gashi spreekt over het teambelang, maar wordt wel geconfronteerd met zijn drie goals. ,,Ja, het ging niet verkeerd. Het is altijd leuk om een hattrick achter je naam te krijgen. Bij de eerste kreeg ik een bal aangespeeld in de zestien, die ik meenam en diagonaal kon inschieten. Bij mijn tweede treffer kreeg ik een pass van Kasper Michel, die ik met links kon aannemen en met rechts over de keeper kon werken. De laatste komt grotendeels op het conto van Joshua Steenvoorden. Die bracht hij hard voor en ik hoefde er enkel maar tegenaan te lopen.”

 

De speler die er dus eigenlijk een jaartje tussenuit was, had wel een mening over de tegenstander. ,,Zij hebben ook individuele kwaliteiten, maar het is niet echt een team. Zeker niet in vergelijking met ons. Haaglandia wilde niet echt voetballen. En ze lopen veel met de bal en gaan voor de actie, maar het rendement is laag. Het was voor ons zaak om vooral rustig te blijven en dat hebben we goed gedaan.”

 

Van plankenkoorts heeft Gashi geen last en hij heeft er in de laatste twee duels vijf in liggen. ,,Dat komt omdat het hier goed aanvoelt. Ik denk zelfs dat we eigenlijk negen punten hadden kunnen hebben. Met dit team moeten we mee kunnen bij de bovenste ploegen. Mijn toekomst? Dat zie ik wel. Als voetballer wil ik eerst voetballen. Plezier hebben. Daarna zien we verder. Ik heb al teveel gemist door omstandigheden.”

Johlex bouw artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten