HomeVoorschoten’97Interviews Voorschoten’97Shemiel Constancia (Voorschoten ’97): ,,Van onszelf verloren”

Shemiel Constancia (Voorschoten ’97): ,,Van onszelf verloren”

-

ts-voorschoten(Zaterdag, 1B)- Voorschoten ’97 kende een goede start van de competitie. Tegen GHC werd in de seizoensouverture weliswaar een nipte nederlaag geleden, maar RCL en Haaglandia werden met duidelijke cijfers aan de kant gezet. Dit keer moest er worden afgereisd naar Rotterdam om het op te nemen tegen Alexandria ’66. De Rotterdammers behaalden slechts twee punten uit de eerste drie wedstrijden, dus werden de bezoekers vooraf als favoriet bestempeld. Voorschoten kon zijn favorietenrol niet waarmaken en keerde met een 4-2 nederlaag huiswaarts.

De ploeg van trainer Marcel de Hoogt was voetballend zeker niet de mindere van de thuisploeg, maar Alexandria ’66 counterde er stevig op los. De Voorschotenaren konden redelijk goed combineren tot aan het zestienmetergebied, maar daarna was er bijna geen doorkomen aan. De thuisploeg zakte massaal terug en wist zelf via de snelle spitsen gevaarlijk te worden. Deze tactiek leverde de thuisploeg in het eerste bedrijf een 3-0 voorsprong op.

In de tweede helft moesten de groen-gelen meer risico’s gaan nemen. Er werden nu veel meer kansen gecreëerd en er was weer sprake van een echte wedstrijd, nadat invaller Kim Theil en Joshua Steenvoorden de Alexandria-goalie hadden verschalkt: 3-2. De Voorschotenaren wilden meer en gingen op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg daardoor vanzelfsprekend ook meer ruimte en wist uit één van de counters toe te slaan. Een vlagsignaal van de grensrechter werd genegeerd, waarna de beslissing viel: 4-2.

ShemielConstancia resultaatVoorschoten ’97-aanvaller Shemiel Constancia was uiteraard teleurgesteld over de geleden nederlaag. ,,Zij zakten echt helemaal in tot hun eigen “16” en loerden op de counter. In de rust was de achterstand groot, maar we zijn wel nog goed terug gekomen. We hebben een hoop kansen gekregen in de tweede helft, maar helaas leverde het geen punten op.”

Alexandria ’66 bleek dus een stuk effectiever, constateerde Constancia. ,,Ook in deze wedstrijd ben je voetballend gewoon de betere ploeg. Aan de andere kant hebben zij het natuurlijk wel slim aangepakt en vanuit hun mogelijkheden gespeeld. Als ik terugkijk op onze wedstrijden kom ik tot de conclusie dat we het lastig hebben tegen ploegen die helemaal inzakken op eigen helft. We komen er dan moeilijk doorheen en geven zelf ruimte weg op eigen helft, waardoor de tegenstander kan counteren. Aan de andere kant vind ik dat we alle wedstrijden hadden kunnen winnen en misschien wel hadden moeten winnen. Tegen Alexandria ’66 hebben we dan ook van onszelf verloren.”

Over de doelstelling van het lopende seizoen zei Constancia nog het volgende: ,,Met deze ploeg moeten wij gewoon bovenin meedraaien en dat gaan we ook doen. We hebben nu zes punten uit vier wedstrijden, maar met deze selectie gaat het goedkomen. Wel moeten we nog wat slimmer worden. Op dit moment zijn we eigenlijk nog iets te naïef.”

Daarin gaf De Hoogt zijn aanvaller gelijk. ,,Feitelijk had je deze wedstrijd moeten zien. Zij zijn letterlijk vier keer voor het doel geweest en die vliegen er allemaal in. Overigens waren het wel fraaie goals, dat moet ik ze na geven. Wij hebben na rust wel zeven kansen gehad, maar maken er maar twee. Dat is het verhaal van deze wedstrijd. Als ploeg zijn we nog te naïef en dat zal eruit moeten. We moeten geleerd hebben van het vorige seizoen wat dat betreft. Ik denk niet dat dit Alexandria ooit nog lukt, maar nu werden wij in elk geval de dupe van hun daadkracht. Ik kan en mag mij niet bemoeien met de speelwijze van de tegenstander. Je moet maar zo willen spelen. Maar goed, wij moeten onze kansen benutten en dat hebben we niet voldoende gedaan. Dus schiet je jezelf in je eigen voet. Zuur, maar leerzaam naar ik hoop.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Post, Jouby, Guijt, Michel, Verlaan, Steenvoorden, Gashi, Van der Krogt, Escudero, Constancia, Diets. Theil en Van der Plas vielen in bij V’97.