Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Kasper Michel (Voorschoten’97): ,,Alles nog in eigen hand”

Kasper Michel (Voorschoten’97): ,,Alles nog in eigen hand”

-

ts-voorschoten(Zaterdag, 1B) – Zonder de geblesseerde spits Maurice Fransen ging Voorschoten ’97 afgelopen zaterdag op zoek naar de vijfde overwinning in de derde periode. De ploeg van Marcel de Hoogt verslikte zich echter in SHO op het eigen Sportpark Adegeest. De 1-0 van Patrick Duarte in de eerste helft werd in de laatste tien minuten weggegeven. Centrale verdediger Kasper Michel baalde enorm van zichzelf, en ook een beetje van de scheidsrechter. ,,We hadden al lang op 2-0 of 3-0 moeten staan’’, aldus Michel.

,,Maar aan de andere kant was de penalty, waaruit de 1-1 kwam, niet terecht. Peter (Korteling, red.) kreeg de bal tegen zijn hand, maar kon daar niets aan doen. Na de gelijkmaker roken zij bloed en wij kwamen daardoor onder druk te staan. We moesten noodgedwongen de lange bal spelen. En dat is niet ons spelletje, dat bleek maar weer.’’

VS zo VS za 21KMitchelMichel (foto) vond de scheidsrechter de hele wedstrijd goed fluiten, tot de laatste tien minuten. ,,Toen nam hij een aantal rare beslissingen, waaronder die penalty’’. Toch steekt de verdediger de hand in eigen boezem. ,,We hebben genoeg kansen gehad om de wedstrijd al eerder te beslissen. We hielden SHO te lang in de wedstrijd. Zij gingen er toch een beetje in geloven. En zeker na de 1-1. We hoeven in ieder geval niet naar de scheidsrechter te kijken, want we hebben het zelf gedaan.’’

Michel was overigens zelf indirect de veroorzaker van 1-2. ,,Ik maakte een domme overtreding buiten de zestien. Daarna kwam er een vrije trap en die werd binnengeschoten, door de muur heen. Maar wat daar aan vooraf ging, was niet handig. Een speler van SHO, waar targetman Geert Bakker overigens ontbrak,  probeerde onze muur namelijk wat te verstoren en wij deden daar niets aan. Daardoor kwam er een gaatje in de muur.’’

Aanvaller Fransen, die vorige week geblesseerd uitviel tegen FC Rijnvogels (2-0 winst) en waarschijnlijk nog twee à drie weken buitenspel staat, werd misschien wel gemist bij de groen-gelen. Roberto Escudero verving hem in de spits. ,,Een geweldige vervanger natuurlijk, maar in de lucht is Roberto niet zo sterk als Maurice. En als je dus onnodig de lange bal speelt, levert dat weinig op. We misten gewoon de kracht. Al met al hebben we wel een redelijke eerste helft gespeeld. Het verschil met vorige week lag aan het feit dat de kansen niet werden benut. Dan kom je op een gegeven moment onder druk te staan en dat kwam ons slecht uit.’’

Ondanks de nederlaag leiden de Voorschotenaren nog steeds in de derde periode met twaalf punten uit vijf duels. FC Rijnvogels heeft weliswaar evenveel punten, maar heeft al een periodetitel op zak. Er is dus nog geen man over boord. Michel: ,,We hebben alles nog in eigen hand. We krijgen nog BVCB, Deltaport, Geinoord Nieuwegein en FC ‘s Gravenzande. De laatste wedstrijd wordt het belangrijkste, denk ik. Dus volgende week winnen van BVCB en dan zijn we goed op weg.’’

Tegen de ploeg uit Bergschenhoek is Michel er niet bij, vanwege een schorsing. ,,Ja, erg jammer, maar het is niet anders. Ik pakte de zoveelste gele kaart. Hopelijk kunnen we snel weer beschikken over Simon Joubij en Wouter Pen. Wouter hadden we zeker kunnen gebruiken in de aanval tegen SHO.’’

Trainer Marcel de Hoogt deed ook nog een duit in het zakje. ,,In de tweede helft vergaten we te voetballen en zijn we meegegaan in de strijd. Daar hadden we uit moeten blijven. Ik vind ook dat we controle hadden, maar de 2-0 bleef helaas uit. Dat was voldoende geweest voor de winst op dat moment. Na de pauze ging de wedstrijd in een vaart van 100 kilometer per uur. Het voetbal was eruit. Zonde, maar ik wist ook wel dat we niet alles zouden blijven winnen.”

Voorafgaand aan de wedstrijd werd één minuut stilte in acht genomen door het overlijden van Piet Lagrand, een oud bestuurslid van Randstad Sport en SV Voorschoten.

Opstelling Voorschoten’97: Keemink, Guyt, Prins, Korteling, Verlaan, Michel, Steenvoorden, Van der Krogt, Escudero, Duarte, Sno.