vrijdag, april 19, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Lars Verlaan (Voorschoten ’97, za): ,,Met de neus op de feiten gedrukt’’

Lars Verlaan (Voorschoten ’97, za): ,,Met de neus op de feiten gedrukt’’

-

voorschoten nieuw 2013(Zaterdag, 1B) – Bij winst op DSO was Voorschoten ’97 opgeschoven naar de vijfde plek. In plaats daarvan zakte de ploeg van Marcel de Hoogt terug naar de tiende positie op de ranglijst. Het werd dus een verliespartij voor de groengelen op Adegeest. Opvallende genoeg vielen alle zeven doelpunten in de tweede helft, waarvan slechts twee goals van Voorschotense makelij waren.

VS zo VS za 31LVerlaanVoorschoten-verdediger Lars Verlaan (foto) verbaasde zich over het feit dat zijn ploeg na de pauze binnen twintig minuten vijf doelpunten om te oren kreeg. ,,De eerste helft hebben we werkelijk geen kans weggegeven. Het was misschien wat mat van beide kanten, maar wij deden het prima. We konden zelfs nog op 1-0 komen vlak voor de rust via Soufiane (Boukhidous, red.).’’

Diezelfde Boukhidous zorgde in het tweede bedrijf eindelijk voor een voorsprong met een krachtige kopbal, nadat drie eerdere pogingen namens de thuisploeg waren mislukt. Vervolgens sloeg de onrust toe in de verdediging. ,,We werden onzeker’’, aldus Verlaan. ,,Het kon vanaf dat moment alle kanten op. Wij kwamen er na de 1-0 moeilijk doorheen, waardoor we eigenlijk niet meer wisten wat we moesten doen. We stapten ook continu verkeerd met de buitenspelval. Daar zijn ook twee tegendoelpunten uit voortgekomen.’’

De zwaktes van de groengele brigade kwamen duidelijk naar voren. Een prima eerste helft en een goed begin van de tweede helft werd gevolgd door een complete inzinking. ,,Binnen een mum van tijd stond het 1-5’’, weet Verlaan. ,,Ze gingen er volledig overheen. We werden weer met de neus op de feiten gedrukt, net zoals de afgelopen weken. Tussendoor kregen we overigens wel nog een kans om terug te keren in de wedstrijd.’’

Chemiel Constancia was dichtbij de 2-3, maar daarna liep de Zoetermeerse formatie binnen korte tijd uit naar 1-5. Kim Theil scoorde in de laatste seconden van de wedstrijd nog een doelpunt voor de statistieken. De nederlaag betekende alweer de derde nederlaag op rij voor De Hoogt en zijn mannen. Bovendien werd er in totaal pas drie keer gewonnen en stond de ploeg al vijf maal dit seizoen met lege handen. En dat allemaal na acht speelronden. Het is tot dusver dan ook nog een teleurstellend seizoen. Dat is deels te wijten aan de onervarenheid van de ploeg. Wellicht vindt daarin het lopende seizoen nog verandering plaats.

De eerstvolgende kans voor de zaterdagtak van Voorschoten ’97 om weer eens te winnen, is de uitwedstrijd bij WV-HEDW, een Amsterdamse vereniging en een onbekende is deze klasse. Verlaan: ,,Ik weet niet wat ik van die ploeg kan verwachten, want ik ken ze verder niet. Het wordt in ieder geval weer eens tijd om te winnen.’’

Dat vindt De Hoogt ook: ,,Ik word zo langzamerhand beroerd van de wekelijkse complimenten. Nu weer van hun trainer. ‘We spelen leuk voetbal en gaan echt wel punten pakken’. Tja, wat kopen we daarvoor? We staan kort na rust drie keer oog in oog met hun keeper. Als je dan uiteindelijk met 2-5 eraf gaat, kan ik daar wel moedeloos van worden, ja. Ik zie zelf ook wel dat het geen crime of worsteling is om naar ons team te kijken, maar het wordt tijd voor punten. En over DSO: een gevaarlijke ploeg met veel snelheid en positiewisselingen. Fysiek zijn ze ook sterk. Alles bij elkaar opgeteld genoeg dus om ons te verslaan dit keer. Maar dat was dus alweer niet nodig geweest.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Post, Jouby, Guijt, Simonis, Verlaan, Michel, Van der Krogt, Steenvoorden, Gashi, Constancia, Boukhidous.