woensdag, april 24, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Matchwinner Guyt (Voorschoten, zat.) jubelt: ,,Een scenario uit een jongensboek"

Matchwinner Guyt (Voorschoten, zat.) jubelt: ,,Een scenario uit een jongensboek”

-

voorschoten nieuw 2013(Zaterdag,1B)- Frank Guyt kende een droomweekeinde. De centrale verdediger mocht met Voorschoten ’97 weer eens het zoet der overwinning proeven en eiste zelf een hoofdrol op. Hij scoorde tegen Nootdorp tweemaal, waarvan de laatste in blessuretijd de winnende goal betekende (3-2). ,,Dit is wel een scenario uit een jongensboek”, jubelde Guyt.

,,Het was echt een ontlading van jewelste”, vervolgde Guyt. ,,Na een mindere periode was dit echt een broodnodige zege. Hier waren we echt aan toe.” De centrale verdediger moet het antwoord schuldig blijven op de vraag waarom Voorschoten de laatste weken minder draaide en vier wedstrijden op rij zonder overwinning bleef. ,,We speelden best aardig voetbal, maar steeds in de tweede helft ging het mis. Hoe dat kon gebeuren, weet ik ook niet.”

Inmiddels heeft trainer Marcel de Hoogt meer defensieve zekerheid ingebouwd, vertelt Guyt. ,,Kasper Michel is vanuit de verdediging doorgeschoven en speelt nu als extra controleur zodat we minder onder druk komen.”

Tegen Nootdorp was er aanvankelijk niets aan de hand. Voorschoten speelde zeker niet groots, maar kwam toch riant aan de leiding. Soufian Boukhidous scoorde via zijn rug en Guyt met een kopbal. ,,Normaal bouwen we van achteruit op, maar nu besloten we vanuit de tweede bal te voetballen. Het was niet zo dat we grote kansen creëerden, maar verdedigend hadden we het goed onder controle.”

VS zo VS za 13FGuytVoorschoten ’97 sloeg dus tweemaal toe uit een doodspelmoment. Iets wat in de blessuretijd nogmaals zou gebeuren, nadat Nootdorp tot 2-2 was teruggekomen. ,,Na die gelijkmaker van hun was er nog zo’n tien minuten te spelen. Je houdt dus in je achterhoofd dat de goal altijd nog kan vallen. In blessuretijd ging iedereen bij een corner nog een keer mee naar voren. De bal kwam voor mijn voeten, ik kon hem nog aannemen en vervolgens binnenschieten.”

De efficiëntie uit standaardsituaties is voor Voorschoten een nieuwe luxe. ,,Het is wel lekker dat we hier op terug kunnen vallen”, vertelt Guyt, die zich niet meer kan herinneren wanneer hij voor het laatst tweemaal scoorde. ,,Dat moet in de jeugd geweest zijn. Maar die keren zijn zeker op een hand te tellen. Je kan je dus wel voorstellen hoe blij ik hiermee ben. Ik heb een heerlijk weekeinde gehad.”

Guyt werd ook tot man van de wedstrijd uitgeroepen. Al voor de tweede maal dit seizoen. ,,Ik draai een constant seizoen. Het loopt lekker en ik probeer in de coaching ook mijn steentje bij te dragen.” Individueel lekker draaien is leuk, maar het draait natuurlijk om het team, vertelt Guyt. ,,Ons doel was in de top vijf eindigen en een periode proberen te pakken. Wat mij betreft staan die doelstellingen nog steeds overeind.”

Trainer de Hoogt kon ook weer lachen, maar zag dat zijn ploeg dit keer beduidend minder kansen kreeg dan in de voorbije weken. ,,Dat was weer wat anders, ja. En nu maken we er drie. Ik heb in de rust aangegeven dat we vooral niet achteruit moesten gaan lopen. Dat gebeurde helaas toch. Iets ongrijpbaars. Gelukkig hebben we ons na de 2-2 herpakt, want nieuw puntenverlies of zelfs een nederlaag had ons zo zoetjes aan serieuze kopzorgen bezorgd. Misschien was het niet geel verdiend, maar ik heb hun trainer maar niet vermoeid met de woorden ‘sorry daarvoor’. Dat hebben we zelf al ettelijke keren gehoord en daar werd ik beroerd van.”

Opstelling Voorschoten’97: Van der Post, Jouby, Guyt, Simonis, J.Michel, K. Michel, Van der Krogt, Gashi, Boukhidous, Constancia, Theil.