Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Maurice Fransen (Voorschoten’97): ,,Het is mooi geweest’’

Maurice Fransen (Voorschoten’97): ,,Het is mooi geweest’’

-

ts-voorschoten(Zaterdag,1B)- Het seizoen zit erop voor Voorschoten ’97. Zaterdag werd er op eigen veld met 1-2 verloren van FC -’s Gravezande waardoor de Voorschotenaren definitief naast de derde periode grepen. Voor spits Maurice Fransen betekent dit het einde van zijn carrière. Samen met hem blikt onze redactie terug op het verlies.

Vorige week vergooide Voorschoten de goede uitgangpositie voor de derde periode door met 0-0 gelijk te spelen bij laagvlieger Geinoord. Tegen Gravezande moest er gewonnen worden om kans te blijven houden op een plekje in de nacompetitie. Op voorhand geen gemakkelijke opgave, want met Gravezande trof Voorschoten een directe concurrent in de strijd om de periode.

VS zo VS za 11MFransenVoorschoten speelde een prima eerste helft waarin het beter was dan Gravezande. Toch keek de ploeg bij de rust tegen een achterstand aan. Fransen (foto): ,,We hebben een behoorlijk goede wedstrijd gespeeld. De eerste helft hebben we drie honderd procent kansen gehad en waren we de bovenliggende partij. Zelf kwam ik ook binnen tien minuten alleen voor de keeper, maar die schoot ik met rechts over. Vlak voor rust maakten zij de 0-1  door een voorzet die binnen waaide, dat was heel ongelukkig. We hadden minimaal één goal voor moeten staan, maar we keken tegen een achterstand aan.’’

De tweede helft ging Voorschoten verder waar het de eerste helft was gebleven. De ploeg van trainer Marcel de Hoogt bleef zoeken naar een doelpunt en kreeg een kwartier voor rust wat het verdiende. Kasper Michel kopte na een voorzet van Patrick Duarte de 1-1 binnen. Dat smaakte naar meer en Voorschoten bleef vooruit voetballen. Gravezande liet zich inzakken en gokte met hun snelle vleugelspitsen op de counter. Die aanpak bleek succesvol, want volledig tegen de verhouding in, kwamen de bezoekers opnieuw op een voorsprong.

Ondanks verwoede pogingen kwamen Fransen en zijn ploeggenoten deze klap niet meer te boven. ,,Wij bleven aanvallen en waren de hele wedstrijd de betere partij. We gingen iets meer risico nemen en hebben de tweede helft alles geprobeerd. Daar scoorden zij ook uit, want achterin zetten wij het meer open. We gingen op zoek naar de winnende. Zij zakten in. Ik had ook niet echt de indruk dat zij echt wilden, heel raar was dat.’’

Ondanks een goede wedstrijd zit het seizoen er op voor Voorschoten. Volgens Fransen heeft de ploeg de kans op nacompetitie al eerder laten liggen. ,,Tegen SHO thuis en BVCB uit (respectievelijk 1-2 en 3-1 verlies) hebben we het laten liggen. Daarvoor hadden we geloof ik vijftien uit vijf. En als we vorige week hadden gewonnen, had je er natuurlijk ook beter voor gestaan.’’ Al met al denkt Fransen dat Voorschoten een behoorlijk seizoen heeft gedraaid. ,, Het was natuurlijk een hele nieuwe groep. We wisten zelf ook niet helemaal wat we moesten verwachten met veel jonge jongens. We hebben denk ik een hoop mensen verbaasd. Er stond een redelijke voetballende ploeg met veel potentie. Volgend jaar blijft de groep grotendeels hetzelfde.’’

Zelf zal Fransen er niet meer bij zijn. Na een lange en mooie carrière heeft hij besloten komende zomer zijn voetbalschoenen aan de wilgen te hangen. Na maar liefst zeven seizoen bij topklasser VVSB keerde Fransen afgelopen zomer terug naar Voorschoten. Dat het er nu echt op zit, dringt nog moeilijk bij hem door. ,,Mijn laatste, een beetje onwerkelijk. Het is nog niet helemaal ingedaald dat ik niet meer ga voetballen. Maar het was al bekend dat het maar voor een jaartje zou doen en ik heb er ook niet meer over getwijfeld. Het is mooi geweest.”

Achteraf bleek dat een zege Voorschoten ook niet zou hebben geholpen aan een prijs. Toch was de trainer te spreken over de wedstrijd. ,,Ik denk dat vooral wij er een leuk en redelijk goed potje van hebben gemaakt. We speelden beter dan in de voorbije weken, waarin het te wisselvallig was. Enkel hebben wij zeven kansen gehad en maken er eentje. Zij scoren twee keer uit anderhalve kans. Dat is zo ongeveer de lezing van deze wedstrijd.”

Vooral Patrick Duarte had zich een keer het liefst onzichtbaar gemaakt. De aanvaller mikte voor een leeg doel over, waarbij hij sprak van een hinderlijk polletje. Ook Rodney Sno en Jim van der Krogt hadden best een treffer mogen maken volgens de trainer. Voorschoten eindigde op de gedeelde vijfde plaats met SHO en BVCB.

Opstelling Voorschoten’97: Van der Niet, Jouby, Guijt, Korteling, Verlaan, Van der Krogt, Michel, Steenvoorden, Duarte, Fransen, Sno.