donderdag, april 18, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorschoten ’97 (zo) gaat hard op zijn gezicht bij Woerden

Voorschoten ’97 (zo) gaat hard op zijn gezicht bij Woerden

-

voorschoten nieuw 2013(Zondag, 2C) – Na drie overwinningen op rij is de zondagtak van Voorschoten ’97 weer terug op aarde. Op bezoek bij Woerden werd een pijnlijke 6-0 nederlaag geïncasseerd. Na drie doelpunten van de thuisploeg binnen het eerste kwartier was het duel eigenlijk al beslist. ,,We staan weer met beide benen op de grond na de afgelopen weken’’, concludeerde Voorschoten-aanvaller Niels van der Berg. ,,Na de 3-0 was het alleen nog maar zorgen dat de schade beperkt zou blijven.’’

Het was een wedstrijd vol persoonlijke fouten aan de kant van de groengelen volgens Van der Berg. ,,We wilden volle druk naar voren geven in onze vertrouwde 4-3-3 opstelling, waardoor Woerden dan de lange bal moest gaan spelen. Maar dat pakte volledig verkeerd uit. De eerste drie doelpunten kwamen voort uit persoonlijke fouten. Drie ballen die verkeerd werden ingespeeld. Ja, en dan weet je dat we niet meer kunnen winnen. Na de 3-0 schakelden we over op 4-4-2 om de schade te beperken.’’

In de loop van de eerste helft kregen Eelke van Dijken en Dario Tunjic nog kleine kansen om nog wat terug te doen. Toch was het Woerden dat voor de vierde keer in de wedstrijd het net vond. En wederom was het een fout op het middenveld die een goal inleidde. ,,Ze straften alles direct af’’, verbaasde Van der Berg zich. ,,Wat mij betreft is Woerden kampioenskandidaat nummer 1. Echt een hele goede ploeg.’’

Na de thee hielden de bezoekers – zonder de vaste rechtsback Robert Toret in de basis – Woerden lange tijd redelijk in toom. ,,Maar het was eerder wachten op de 5-0 dan op de 4-1’’, aldus Van den Berg. ,,25 minuten lang konden we een beetje meedoen. Maar verder dan een afstandsschot van mijzelf kwamen we niet.’’ Na driekwart wedstrijd was het inderdaad weer raak voor de nummer drie in 2C na een verkeerde terugspeelbal. In het laatste kwartier maakte Woerden ook nog het halve dozijn vol. Alsof het nog niet pijnlijk genoeg was.

Na de overwinningen op achtereenvolgens GDA (1-3), Teylingen (5-0) en RKDEO (3-0) was de derde nederlaag voor de ploeg van Mo Bougrine een feit. Van der Berg: ,,Je weet weer waar je staat, maar ik denk dat dit even een uitglijder was. We moeten doorgaan waar we mee bezig waren. Gelukkig bleef iedereen werken in de tweede helft. We gingen niet schelden op elkaar na de individuele fouten, maar stonden er als team. Zelfs de invaller die er bij een 4-0 achterstand in kwam, ging er vol voor.’’

Inmiddels is Voorschoten ’97 terug te vinden op de negende plaats met twee punten voorsprong op plek elf dat nacompetitie zou betekenen. Ondanks de flinke nederlaag maakt Van der Berg zich geen zorgen. ,,Als we kijken naar de ploegen die onder ons staan (resp. van tien tot veertien: GDA, Foreholte, Wilhelmus, RKDEO en Teylingen, red.), dan zijn we beter dan deze ploegen. De goede serie voorafgaande aan het duel met Woerden moeten we weer oppakken. Het vertrouwen is nog steeds groot.’’

Aanstaande zondag komt nummer twaalf Wilhelmus naar Adegeest. Een bijzondere confrontatie volgens Van der Berg. ,,We spelen dan tegen onze oud-trainer (Stefan Luykx, red.) en een voormalig ploeggenoot (Mike Nikic, vorig seizoen nog in het groengeel, red.). Dus we zijn er extra op gebrand om te winnen. De drie punten hebben we hard nodig om een gat te slaan met de onderste ploegen. Als we Wilhelmus verslaan, is het verschil met hun al acht punten.’’

Voor Vincent van Veen was er ondanks de grote nederlaag wel weer goed nieuws. De verdediger deed 45 minuten mee bij de formatie van Mo Bougrine na een blessure die hem lange tijd aan de kant hield. Verder stond aanvaller Ahmed Fernane afgelopen week weer voor het eerst op het trainingsveld, ook na een blessure. Aanvoerder Kevin Hendriks staat nog altijd buitenspel. Op hem is het dus nog even wachten.