Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorschoten-coach Bougrine: ,,Ik had er meer van verwacht’’

Voorschoten-coach Bougrine: ,,Ik had er meer van verwacht’’

-

derby days streekHet venijn van de seizoensopening  in de tweede klasse tussen promovendus Foreholte en Voorschoten ’97 zat ‘m duidelijk in de staart. Nikivor van Rijn, na rust ingevallen voor Robert Toret, frommelde na een makkelijk gegeven vrije  trap de verdiende 2-2 binnen. De gelijkmaker was niet meer verwacht, zeker niet nadat de thuisclub vier minuten voor tijd op voorsprong was gekomen.

Die 2-1 werd tot grote woede van de Voorschotenaren toegekend. Zij vonden dat er een duidelijke buitenspelsituatie aan vooraf was gegaan. En het moet gezegd: vriend en vijand waren het erover eens, dit doelpunt had nooit geteld mogen worden.

Voorschoten-trainer Mohammed Bougrine hield gemengde gevoelens over aan het duel met zijn vorige werkgever. Vooraf had hij op drie punten gerekend, maar naar afloop moest hij erkennen dat een gelijkspel de juiste verhoudingen weergaf. ,,We waren veel te slordig in balbezit en de eindpass kwam nauwelijks aan bij onze voorwaartsen. Ik was boos in de rust en heb direct ingegrepen door twee spelers te wisselen. We speelden niet goed, ik had er veel meer van verwacht.’’

Bougrine moest noodgedrongen zijn tweede doelman opstellen, nadat Marcel Quax tijdens de warming up geblesseerd was geraakt. Op het knusse sportpark in Voorhout schotelden beide elftallen voor circa 150 toeschouwers, met name in de eerste rondgang, een open en aantrekkelijke wedstrijd voor. Beide clubs zochten de aanval, zonder dat er veel kansen gecreëerd werden.

In de twintigste minuut kwam de thuisclub op voorsprong. Het kreeg daarbij de helpende hand van Voorschoten-speler Ivo Nolet. De routinier moest ten koste van een overtreding zijn balverlies corrigeren. De toegekende vrije trap werd snoeihard binnengekopt door Tonny Arroyo: 1-0. De gasten leken aangeslagen en waren vooral in de daaropvolgende fase slordig, en leden te vaak balverlies. Met wat betere inspeelpasses had de ploeg van Bougrine kunnen profiteren van de snelle voorwaartsen. De laatste linie van de gastheren speelden met vuur, door consequent op één lijn te verdedigen.

In de dertigste minuut moest de reservedoelman van de Voorschotenaren Chris van der Mijn (die overigens uitstekend keepte) gestrekt naar de hoek om de 2-0 te verhinderen. Vlak voor de thee nam Roy Ellegens de bal ineens op zijn slof uit een prima aangesneden voorzet, maar zijn inzet ging rakelings over de lat.

Na rust was Walid Mokhtafa de brigade van Bougrine komen versterken. Deze speler stond aan de basis van de gelijkmaker. Zijn perfecte voorzet werd door Vincent van Veen binnengeschoten: 1-1.

De pijp raakte leeg bij de thuisclub en de Voorschotenaren roken bloed. Bougrine wisselde Dario Tunjic voor Kevin Hendriks en zette met de bezoekers aan voor de volle winst. Omdat beide elftallen nog wat kansen onbenut lieten, leek de 1 – 1 als eindstand op het scorebord te blijven staan. Vier minuten later was het opeens veranderd in een 2-2 eindstand. De tweede Voorhoutse treffer werd overigens voorzien van en handtekening door Matthew Tamaela.