donderdag, april 18, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Voorschotenaar Hendriks: ,,Zo snel mogelijk dertig punten pakken”

Voorschotenaar Hendriks: ,,Zo snel mogelijk dertig punten pakken”

-

ts-voorschoten(Zondag,2C)- De zondagtak van Voorschoten ’97 maakte de tocht naar Den Haag om te proberen tegen VUC  de eerste overwinning van het seizoen te boeken. In de eerdere twee wedstrijden speelde de ploeg van trainer Mo Bougrine tweemaal met 2-2 gelijk. VUC speelde daarentegen nog geen enkele keer gelijk.

In de seizoensopening wonnen de ‘pinguïns’ op eigen veld met 2-0 van Excelsior ’20, maar vorige week werden de Hagenaars met 3-0 door Delft teruggewezen. Voorschoten ’97 deelde de punten met Foreholte en GONA en moest bij VUC wederom genoegen nemen met een remise: 2-2.

De Voorschotenaren gingen sterk van start in Den Haag en na vijf minuten kreeg aanvaller Niels van den Berg een prima mogelijkheid. Helaas voor de groen-gelen had hij zijn vizier nog niet op scherp staan. De wedstrijd was vervolgens redelijk in evenwicht en beide ploegen kregen hun mogelijkheden. Voorschoten ’97 kreeg dus de eerste kans, maar het was VUC dat de score wist te openen. De ploeg van Bougrine bleef echter rustig en vertrouwde op de kansen die wel zouden komen. Dit vertrouwen bleek gegrond, want vlak voor rust zette Walid Mokhtafa de gelijkmaker op het scorebord.

Ook de tweede helft was allerminst saai te noemen. Op het middenveld werden veel duels uitgevochten en beide ploegen gingen op jacht naar de voorsprong. In de 70e minuut kregen de Voorschotenaren een tegenvaller te verwerken. Sluitpost Marcel Quax moest met een vervelende knieblessure het veld verlaten en werd vervangen door Jim Habraken. De verse sluitpost moest direct handelend optreden en stond prima zijn mannetje.

Twintig minuten voor tijd moest hij echter capituleren na een prima genomen vrije trap: 2-1. Voorschoten ’97 moest dus andermaal in de achtervolging. Zo’n tien minuten voor tijd was het Niels van den Berg die nu wel het net wist te vinden: 2-2. In de spannende slotfase gingen de groen-gelen er nog bijna met de winst vandoor, maar Ahmed Fernane schoot voorlangs. Hierdoor speelde Voorschoten ’97 voor de derde keer dit seizoen gelijk en stond er wederom na negentig minuten 2-2 op het scorebord.

VS zo 10KHendriksVoorschoten ’97-speler Kevin Hendriks sprak over een terecht resultaat: ,,Ik denk dat beide ploegen wel vrede hebben met deze uitslag. Wij hebben een aantal goede kansen gekregen, maar ook VUC verscheen een aantal keer gevaarlijk voor onze goal. Er werd door beide ploegen veel strijd geleverd op het middenveld en we gaven elkaar weinig toe. Ondanks het feit dat de uitslag terecht was, gingen we er bijna nog met de overwinning vandoor. Helaas voor ons schoot Ahmed voorlangs.”

Daarnaast was Hendriks duidelijk over het vervolg van het seizoen: ,,Ik denk dat veel ploegen in deze competitie aan elkaar gewaagd zijn. We hebben geleerd van vorig seizoen en moeten proberen zo snel mogelijk dertig punten bij elkaar te krijgen. Als dat niet te lang op zich laat wachten, kunnen we vervolgens kijken wat er eventueel verder nog mogelijk is. Een plaats in het linkerrijtje zou prima zijn”, aldus Hendriks.