zaterdag, april 20, 2024

Voorschotenaren verrassen Voorburgers

-

ts-voorschoten(Zondag, 2C)- Twee doelpunten uit evenzoveel vrije  trappen en een goal in de 90ste minuut bezorgde  Voorschoten’97 verrassend de broodnodige drie punten. Waar de ploeg van Mo Bougrine vooraf aan de wedstrijd tegen Wilhelmus voor een punt tekende, smaakten de bonuspunten extra lekker, zeker na de hard aangekomen recente 3-0 nederlaag tegen laagvlieger Vredenburch.

De thuisploeg kon met name in de eerste helft geen moment de tweede positie op de ranglijst waarmaken. Ex-Voorschoten 97 trainer Stefan Luykx had geen goed woord over voor zijn ploeg en zocht niet naar excuses voor het gemis van een aantal basisspelers.

De twee goals uit vrije trappen ergerden hem zichtbaar. ,,We geven veel te makkelijk de vrije trappen weg en komen vervolgens de gemaakte afspraken niet na. Het zat er al een tijdje aan te komen. We speelden niet best de laatste tijd. Als we dan toch moesten verliezen, dan maar tegen mijn oude ploeg.”

Inzet en strijd waren met name in de eerste rondgang kenmerkend voor beide teams. Scheidsrechter Van der Meer uit Oude Wetering moest binnen vier minuten al twee keer geel trekken (broederlijk verdeeld) in deze overigens sportieve wedstrijd. In het eerste kwartier werd een kans gecreëerd toen Wilhelmus aanvaller Kevin Langeveld handig een verdediger uitkapte, maar hij treuzelde veel te lang.

VS zo 06EvDijkenIn de 19e minuut was het Eelke van Dijken (foto) die de Voorschotenaren aan de voorsprong had kunnen helpen. Zijn te zacht ingeschoten bal was een gemakkelijke prooi voor de doelman van de Voorburgers. De 0-1 van Vincent van Veen en de 0-2 door Van Dijken, beiden gescoord uit de eerder gememoreerde vrije trappen, werkten bevrijdend voor de groen-gelen. Trainer Bougrine: ,,We wisten dat de keeper van de gastheren niet of nauwelijks van de doellijn kwam. We moesten de bal zo dicht mogelijk bij de doelman trappen.”

Toch kregen de Voorburgers binnen een minuut twee niet te missen kansen om de achterstand te nivelleren, doch faalden hopeloos voor doelman Marcel Quax. Bovendien had de thuisploeg geen geluk nadat een schot het houtwerk raakte, dit op slag van rust.

Na de pauze waren het de gastheren die het spel bepaalden en speelden met veel meer overleg dan voorheen. Voorschoten zakte in en loerde op de counter. De thuisclub kreeg een handvol kansen maar faalde op de beslissende momenten.

De strafschop die de gastheren in de 89e minuut terecht claimden maar niet kregen, was een foutje van de leidsman.  Een minuut later strooide spits Dario Tunjic nog meer zout in de wonden van de thuisclub door de 0-3 binnen te schieten.

Bougrine: ,,Zeker na de verliespartij tegen Vredenburch wisten we dat we moesten knokken voor de punten om weg te blijven van de onderste plaatsen. We zakten in en lieten ze voetballen om vervolgens via de zijkanten zelf gevaarlijk te worden.”

De oefenmeester was zichtbaar opgelucht met het resultaat. ,,We hebben gekozen om Wilhelmus het spel te laten maken, om dan vanuit balbezit via de zijkanten door te komen. De overwinning was een prima teamprestatie.”