zaterdag, april 20, 2024
Home3e Divisie, hoofdklasse en eerste klasseVoorschoten’97Zondagtak Voorschoten'97 proeft eindelijk zoet der overwinning

Zondagtak Voorschoten’97 proeft eindelijk zoet der overwinning

-

voorschoten nieuw 2013(Zondag,2C)- Voorschoten ’97 blijkt dit seizoen een moeilijk te kloppen ploeg. In zeven gespeelde wedstrijden werd er slechts twee keer verloren. Mooie cijfers natuurlijk, maar de andere kant van de medaille is dat de overige vijf wedstrijden in een gelijkspel eindigden. Het wachten was dus op de eerste seizoensoverwinning voor de manschappen van trainer Mo Bougrine. Bij een overwinning konden de groen-gelen zich richting de middenmoot opwerken. De Voorschotenaren slaagden in die missie, want GDA werd in Den Haag aan de kant geschoven: 1-3.

Sterkhouder Eelke van Dijken sprak van een evenwichtige wedstrijd. ,,We kwamen in het eerste kwartier op een terechte 1-0 achterstand. Zij hadden in het eerste deel namelijk ook echt het betere van het spel. Vervolgens pakten we het goed op en een kwartier voor rust kwamen we op gelijke hoogte.”

VS zo 06EvDijkenHet was Van Dijken (foto) die zelf de trekker overhaalde. Na rust gaven beide ploegen elkaar weinig toe, waardoor de 1-1 tussenstand ook de eindstand leek te worden. Voorschoten ’97 leek dus weer op een remise af te stevenen, maar de groen-gelen gingen er uiteindelijk toch nog met de overwinning vandoor. In de voorlaatste minuut van de officiële speeltijd leek Ivo Nolet de winnende te maken, maar in blessuretijd was het slotakkoord voor Van Dijken.

De tweevoudig doelpuntenmaker was blij dat het kwartje nu wel een keer de goede kant op viel. ,,Het eerste kwartier na rust was nog wel voor GDA, maar vervolgens golfde het spel weer op en neer. Vijf minuten voor tijd misten wij een dot van een kans, waarbij een punt het maximaal haalbare leek. Dat we dan toch nog twee goals maakten, is natuurlijk extra lekker.”

Van Dijken was vanzelfsprekend in zijn nopjes met de overwinning, maar makkelijk was het allerminst geweest. ,,GDA is gewoon een heel goede ploeg. Ze hebben een goede voorhoede, een uitstekend middenveld en ook een redelijk goede achterhoede. Een uitgebalanceerde ploeg dus met veel kwaliteiten. In mijn ogen staan ze ook veel te laag op de ranglijst.”

Volgens Van Dijken had het veld een cruciale rol gespeeld in deze wedstrijd. ,,Het veld was echt heel slecht, maar uiteindelijk is dat zeker niet in ons nadeel geweest. GDA heeft moeite met dit zware veld en het was voor ons voordelig dat er veel duels werden gespeeld. Daarin waren wij sterker en dat heeft ons uiteindelijk ook de overwinning opgeleverd. Hier ben ik erg blij mee, want als we op kunstgras hadden gespeeld, was de score hoogstwaarschijnlijk anders uitgevallen.”

Tot slot kent Van Dijken zijn ploeg als geen ander en weet hij precies waar Voorschoten ‘97 naar toe wil. ,,Onze kracht is de teamgeest. We werken er met zijn allen keihard voor en we worden ook steeds completer. Dat is wel fijn, want vandaag hadden we bijvoorbeeld ook een sterke bank. Daarnaast denk ik dat het conditioneel ook wel goed zit, want we trokken de wedstrijd in de slotfase naar ons toe. Hierbij moet wel gezegd worden dat zij de wedstrijd met tien man eindigden, doordat zij door hun wissels heen waren. Dat maakt de overwinning er niet minder lekker op, want nu waren wij eindelijk een keer de gelukkige. We hebben zin in de komende wedstrijden en het uiteindelijke doel is een stabiele middenmoter te worden.”

De ploeg van sportpark Adegeest is nu de nummer elf op de ranglijst en heeft nog slechts twee punten in de min ten opzichte van de Gabriel Dell’Addolorata. Voorschoten’97 heeft echter nog twee wedstrijden extra op de teller om de lift omhoog te nemen i.v.m. enkele eerdere afgelastingen.