HomeDerde klasseASCASC schiet na rust vijf gaten in de broze verdediging van de...

ASC schiet na rust vijf gaten in de broze verdediging van de Kooiclub

-

derby days(Zondag,4A)- Nadat zondagmiddag de Ajax Sportman Combinatie vlak na de pauze langszij was gekomen door een 2-0 achterstand weg te werken, schreeuwde de luid coachende Roodenburg-trainer Robin van Wieringen richting zijn pupillen: ,,Roodenburg, weet waar je voor bezig bent.” Hiermede doelde hij op de derde periode. Het mocht niet baten: de ploeg kan zich na de nederlaag gaan richten op het nieuwe seizoen, wat ook voor de ploeg uit Oegstgeest geldt, ondanks de knappe 2-5 zege.

Lukte het ASC in de semi-stadsderby niet om in de eerste 45 minuten – ondanks een handvol kansen – het net te vinden, in het tweede bedrijf bezorgde ASC de thuisclub een flinke kater door de 2-0 achterstand om te buigen naar een 2-5 overwinning. Het begon zo opwindend voor de Kooiclub op het zonovergoten sportpark. Binnen twee minuten had Saïd Ajar de 1-0 binnengeschoten, na een splijtende dieptepass door het hart van de Oegstgeestse defensie. De hardwerkende en sleurende Ajar had daar twee pogingen voor nodig: nadat de eerste op de doelman strandde, was het in de herkansing wel raak. En als Mohamed Farhane enkele minuten later wat sneller had gehandeld, na een uitstekende pass van de gelegenheidsverdediger Zakaria Bardaa, was de 2-0 op het (niet-werkende) scorebord verschenen.

Na deze fase zakte de thuisclub in en konden de gasten aan een veldoverwicht bouwen en waren ze voetballend de baas. De kansen die de roodzwarten veelvuldig creëerden, konden tot wanhoop van de supporters van de gasten niet worden verzilverd. Zo was er een riante kans niet besteed aan Ruben Dutrieux. Hij faalde van dichtbij. De vrije trap van dezelfde Dutrieux ging rakelings naast. En bij een betere aanname van een van de aanvallers na een uitstekende pass van Sean Goebel had de stand allang gelijk getrokken moeten worden. De ploeg van trainer Raymond Noordam kreeg de rekening onmiddellijk gepresenteerd. Na een snelle omschakeling schoot vlak voor rust Abdul Harsal de 2-0 binnen na goed voorbereidend werk van Farhane.

,,We hadden direct na de thee de 3-0 moeten maken, dan was de wedstrijd gespeeld”, aldus de zwaar teleurgestelde Van Wieringen na afloop. Het liep een tikkeltje anders. De hoekschop direct uit de tegenaanval werd snoeihard ingekopt door Ralph van Zandwijk. Dezelfde Van Zandwijk trok de stand gelijk na goed werk van Oscar Meijer. Nugah Shrestha was inmiddels gewisseld voor Ruben Hofstee. Na de gelijkmaker was Roodenburg het spoor volledig bijster en kon de ploeg van Noordam simpel uitlopen naar 2-5 door doelpunten van onder meer Ward Buijze, die zijn vrije trap in de kruising zag verdwijnen: 2-3. Dutrieux scoorde de 2-4 na desorganisatie bij de thuisclub en de sterk spelende Goebel maakte de hand vol: 2-5. De trainer van de Oegstgeestenaren had inmiddels al zijn wisselmogelijkheden benut. Zo was Ruben Luijt vervangen door Arjan van Tilborg en Buijze door Jonathan Dul.

Voor ASC-trainer Noordam was de uitslag niets meer en niets minder dan gerechtigheid. De oefenmeester, die dit seizoen met veel mutaties heeft te maken, ziet zijn ploeg op dit moment liever niet promoveren naar de derde klasse. ,,Natuurlijk, als het zo uit mocht komen spelen we ervoor, laat dat duidelijk zijn. Bovendien doen we er alles aan om het tweede elftal in de derde klasse te behouden.”

De constatering van Noordam dat de Kooiclub geen fitte indruk maakte, was volgens Bardaa het gevolg van de vele blessures en pijntjes van een aantal spelers. Voor Van Wieringen was de uitslag een grote domper. ,,Dit had ik in de rust niet voor mogelijk gehouden. Ik had het gevoel dat ze wisten waar het om ging. Het was niet terug te zien in hun spel. We geven een 2-0 voorsprong te gemakkelijk weg. Wat was het, 2-4 of 2-5? Ik wil de uitslag niet eens horen.” De teleurstelling droop er vanaf. Gelegenheidsverdediger Bardaa en aanvaller Farhane begrepen niet waarom de ploeg altijd moet inzakken. Bardaa: ,,We spelen thuis en moeten de tegenstander onder druk zetten, zeker vandaag gezien het gemis van onze beste centrale verdediger.”

Napratend in de dug-out zag Van Wieringen een ooievaar overvliegen. ,,Kijk , die heeft daar zijn nest”, wijzend naar een bomenrij. De sympathieke trainer heeft niet alleen oog voor het voetbalspelletje.

Opstelling Roodenburg: Nebil El Amrani, Zakaria Bardaa, Hassan Bouda, Ercan Bayram, Nasser El Gourari, M.S. Bukuru, Nelson Bukuru, Saïd Ajar, Mohamed Farhane, Abdul Harsal, Mourad Kaddouri.

Opstelling ASC: Ragnar Oosterhof, Wiger Wijnen, Sean Goebel, Ward Buijze, Ruben Luijt, Coen Bouter Ralph van Zandwijk, Oscar Meijer, Nugah Shrestha, Robert Akerboom, Ruben Dutrieux.