Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Coen Bouter pikt goal en puntje mee voor ASC

Brasserie VIS artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

ts-asc(Zondag, 4A)- Voor ASC was het al weer twee maanden terug dat er tegen een bal was aangetrapt. De eerste wedstrijd van 2013 leverde een gelijkspel op (3-3) tegen Altior, uiteindelijk een winstpunt omdat de ploeg uit Oegstgeest bij een 1-3 stand tegen een nederlaag leek aan te lopen. De ploeg van Raymond Noordam blijft de ploeg uit Langeraar nu voor in de stand.

 

Geco artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Coen Bouter was blij met de veerkracht van de roodzwarten. ,,Het was allemaal niet super hoogstaand, maar dat had ongetwijfeld ook met het hondenweer te maken. Het veld was her en der ook niet best, maar we konden gelukkig weer eens spelen. Het was wel opvallend dat net toen wij grip kregen op de tegenstander dat Altior op voorsprong kwam. Toch kwamen we goed terug en naast de 1-1 van Oscar (Meijer, red.) belandde er ook nog een bal op de paal voor de pauze, ook al via Os.”

 

In de tweede helft moest ASC tegen de wind in spelen en daar had de thuisploeg moeite mee. Altior profiteerde tweemaal van onachtzaamheid bij de gastheren en een nederlaag leek onafwendbaar voor Bouter en de zijnen. ,,We bleven er echter in geloven en weer kwamen we terug. Met een beetje geluk hadden we de pot zelfs nog naar ons toe kunnen trekken, want Ruben (Dutrieux, red.) hielp een grote kans om zeep.”

 

Voor ASC scoorden Fenno van den Hoek en Bouter zelf en dus leverde het duel toch nog een puntje op voor de nummer vier van de ranglijst. ,,Ik denk dat dit een uitslag is die overeenkomt met de krachtsverhouding.”

 

ASC vermaakte zich prima in de winterstop volgens Bouter. ,,We hebben veel aan teambuilding gedaan. We zaten veel bij Sportcity, we zijn het strand op geweest en we hebben getennist. Je moet toch wat, maar bij ons staat de gezelligheid nu eenmaal altijd voorop dus wij komen de voetballoze zondagen wel door.”

 

Ondertussen moet ASC zich dus weer richten op de competitie, maar Bouter is daar laconiek onder. ,,Wij moeten wel met de beteren meekunnen, maar niet tegen elke prijs. Het is bij ons een mengelmoes van jong en oud en geleidelijk aan moeten we meer jong spul in laten stromen. Dat is goed voor de toekomst van de club. Niels Buikema is helaas gestopt en dat is wel een aderlating. Zeker qua persoonlijkheid. Dat neemt niet weg dat wij zo links en rechts onze potjes moeten kunnen winnen. Volgende week Roodenburg? O, dat kan best. Thuis werd dat een bloedeloze 0-0. Dus we moeten daar nu meer uithalen. In deze rare klasse zijn er veel clubs die van elkaar kunnen winnen, maar een week later kan het weer anders zijn. Een grote groep zit daarom boven op elkaars lip. Vooralsnog moeten wij in staat zijn om in elk geval boven die groep te eindigen. Ik denk dat de huidige plaats wel aan ons besteed is.”

Gerard Bol artikel
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten