Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

GHC weer aan de haal met zege bij Voorschoten’97

Rumling bouw artikel
ALV artikelbanner

derby days streek(Zaterdag,1B)- Net als vorig seizoen verliet GHC sportpark Adegeest met een zege op zak. Aanvankelijk zag het er niet naar uit dat Voorschoten’97 op nul zou blijven staan op de eerste speeldag, maar bij het scheiden van de markt toonde Martijn van Leeuwen zijn waarde voor de Leidenaren en bleef de ploeg van Marcel de Hoogt met lege handen achter (1-2).

 

Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel

Een paar weken terug had GHC nog verloren in de finale van de Piet Boot Bokaal op het terrein aan de Vliet. Op dat moment leek Voorschoten’97 al wat stapjes verder en dat beeld was nog steeds zichtbaar in de eerste helft. Dit keer bleek GHC echter een snelle leerling en uiteindelijk greep de ploeg van Dennis Olman de macht nu het er echt om ging.

 

De Haagse oefenmeester gniffelde en zijn weekend kon niet meer stuk. ,,Op basis van de eerste helft zat er voor ons niet meer in dan maximaal een gelijkspel. We hadden het moeilijk en zij voetbalden makkelijker. Na de pauze hebben we het voetbal eruit kunnen halen bij Voorschoten en kwam mijn ploeg bovenop te liggen. Het stond beter bij ons en we kregen nu wel onze kansen. Als je dan vlak voor tijd de winnende maakt, is de ontlading wel groot, ja.”

 

Voorschoten’97 was na een minuut op twintig op voorsprong gekomen door Joshua Steenvoorden die vanaf elfmeter mocht aanleggen na een overtreding van Danny Maaskant op Shemiel Constancia. Qendrim Gashi leek ook een treffer op zijn naam te krijgen, maar de van FC Boshuizen overgestoken Jefrey Loozen redde op katachtige wijze. Na de doelwisseling was het beste er bij Voorschoten vanaf en was Marciano Gangadin als invaller verantwoordelijk voor de eerste Leidse treffer van het seizoen. Terwijl de wedstrijd geen winnaar leek te krijgen, meldde Van Leeuwen zich voor een vrije trap. De van Lugdunum overgekomen grillige speler legde zijn agressie in het schot en Robbert van der Post, vorig seizoen nog de tweede viool spelend bij FC Rijnvogels en eerder bij ARC, kon de bal uit het net plukken.

 

Olman: ,,Die 1-2 hadden we al eerder moeten maken. We hebben ze in leven gehouden en dat mogen we onszelf aanrekenen. Temeer omdat we met tien man kwamen te staan na een rode kaart voor Elmer (Weekhout, red.). Dat vond ik persoonlijk wel zwaar gestraft, maar dat is wat anders.” Overigens kreeg niet veel later Frank Guijt zijn tweede gele kaart namens Voorschoten. Marcel de Hoogt daarover: ,,Als ik goed heb geteld zijn er zestien kaarten getrokken. Volgens de letter van de wet zal het wel kloppen, maar het was absoluut geen schoppartij. De leidsman had het ook met twee kaarten kunnen afdoen. De sliding van Weekhout was ook gewoon een sliding, hoewel het gewaagd was gezien het veelvuldig trekken van kaarten.”

 

De GHC-tainer nog eens: ,,Ik denk dat het voor de neutrale toeschouwer in elk geval een leuke pot voetbal was, die zomaar twee kanten op kon gaan. Winstpunt voor GHC was dat we ons in de tweede helft goed hebben hersteld en dat we invulling hebben kunnen geven aan waarom de wedstrijd vroeg. Voorschoten is geen verkeerde ploeg, maar zo zoetjes aan hoeven we niet meer te zeggen dat het de grote broer is van GHC.”

 

De Hoogt: ,,Dit levert voor ons een vrij grote zuurheidsgraad op, dat mag duidelijk zijn als je in de laatste tellen verliest. En dit dan opgeteld bij de gelegenheden die we kregen om eerder uit te lopen naar 2-0. GHC herpakte zich goed in de tweede helft met veel fysiek. Daar waren een aantal spelers van ons niet tegen opgewassen. Joshua en Jim (Van der Krogt, red.) werden overlopen op het middenveld. De 1-1 was al terecht omdat wij teveel achteruit gingen lopen. Toch kwamen ook wij nog dichtbij de winst met invaller Kim Theil. Misschien was een gelijkspel de beste uitslag geweest, alle plussen en minnen tegen elkaar wegstrepend. Dat het ons uiteindelijk helemaal niets oplevert, moeten we onszelf echter verwijten. Dat had verder niks met de kaartenregen te maken.”

 

Opstellingen:

Voorschoten’97: Van der Post, Jouby, Guijt, Verlaan, Michel, Escudero, Van der Krogt, Steenvoorden, Diets, Constancia, Gashi.

GHC: Loozen, Halvemaan, Maaskant, Gonlag, Voorthuijzen, Rietkerk, De Roode, Weekhout, Sloos, Rutten, Van Leeuwen.

Johlex bouw artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten