Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Danny Maaskant (GHC): ,,De oudjes lopen zelfs voorop”

Brasserie Park
Drankenhandelleiden artikelbanner

ts-ghcKomend weekend zal hij gewoon spelen voor zijn ploeg, althans als zijn trainer hem opstelt. Het was enkel de vraag of Danny Maaskant van GHC Voorschoten’97 uit zou halen. Kort geleden liep hij een flinke scheur op aan de lip, waarna hij zelfs in het ziekenhuis belandde. De wond is inmiddels bijna genezen en dus is hij klaar voor de derby, het seizoen en wellicht om het fraaiste jaar tegemoet te gaan in de eerste klasse met de Groene Hart Combinatie.

 

Rabobank artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

Het is al de tweede keer dat de min of meer buren elkaar treffen. Op de Piet Boot Bokaal, de maand augustus was nog maar net op streek, kwamen de eersteklassers tegen elkaar uit in de finale. Gastheer GHC verloor met 2-3, maar dat zegt waarschijnlijk vrij weinig over de komende botsing. De verdediger daarover: ,,In dat duel waren zij voetballend wel wat verder, ja. Maar ik denk niet dat dit van invloed is op zaterdag. Deze wedstrijd is telkens iets bijzonders voor een aantal spelers. Tim Gonlag, Michel Schouls en Martijn van Leeuwen speelden daar. Mij zegt het wat minder. In elk geval zal iedereen tot op het bot gemotiveerd zijn in beide kampen. Het is prestige, de eerste wedstrijd, een derby en bij winst begin je gewoon lekker.”

 

danny maaskantGHC deed het meer dan uitstekend voor de winterstop in 12/13 met zelfs een derde plaats tot gevolg. Daarna werden de punten beduidend minder eenvoudig bij elkaar gevoetbald. ,,We kregen steeds minder kansen omdat het voetbal er steeds meer uit ging. Dat was jammer, want we kukelden een stuk terug in het klassement. Van de voorhoede zijn er diverse spelers vertrokken, maar daar hebben we niet de minsten voor terug. Jeffrey Rutten zit bij ons meteen goed in zijn vel en hij scoort makkelijk. Een balvaste spits, daar kan een team uiteraard wel bij varen. Het is een Hagenees met humor en past er prima bij, zowel binnen als buiten het veld. Van Leeuwen speelde veelal op ‘10’ en hij kwam tot nu toe erg gedreven en fit bij mij over. Aan dat tweetal gaat GHC plezier beleven. Daarnaast hebben we nog wat versterkingen binnen. Zo vind ik bijvoorbeeld Koos de Haas een groot talent. Al met al zijn we zeker sterker geworden, ook in de breedte. Dat moet ook wel, want ik schat in dat de gehele eerste klasse ook sterker is geworden. Het wordt een pittig seizoen, maar met dit elftal moeten we goed voor de dag kunnen komen.”

 

GHC piekte al een paar keer in de voorbereiding, maar ook werden er matige vertoningen afgewerkt. ,, Dat klopt. Wanneer je in een sterke poule in de beker eerste wordt doe je het niet verkeerd. De winst op SJC was wellicht wat geflatteerd, maar we klopten ook UVS bijvoorbeeld. Tegen Voorschoten’97 was het dus minder. Maar die wisselvalligheid heeft natuurlijk te maken met de veranderde samenstelling. Vorig jaar zijn we een bepaalde weg ingeslagen en daar willen we mee doorgaan. Druk zetten staat hoog in het vaandel bij ons. Enkel, waar en wanneer zet je druk en met wie en hoe. Dat moet je op elkaar afstemmen en dat ging nog niet altijd vlekkeloos. We spreken ook over systeemdenken. Dat wil zeggen dat de linies dus met elkaar in de pas moeten lopen. In de voorbereiding ging dat niet altijd even goed, dan kwamen er gaten en daar kan een tegenstander van profiteren.”

 

GHC en zeker Maaskant hebben het idee dat de Vlietbewoners voor alle ploegen moeilijk te bestrijden zijn. ,,Dat moet kunnen met dit elftal, ja. Anderzijds denk ik dat ploegen als Zwaluwen’30 en Swift ook goed voor de dag komen. Ploegen die tegen de hoofdklasse aan schurken. En bij FC Rijnvogels en Voorschoten’97 zit er ook genoeg voetbal in. Het kan heel erg interessant worden dit jaar. Een ware uitdaging, meer nog dan de twee voorbije jaren. Een doelstelling is nog niet direct uitgesproken, maar ons streven moet in elk geval linkerrijtje zijn. Vorig seizoen kwamen we uiteindelijk in de problemen doordat we een te krappe selectie hadden, in elk geval qua gelijkwaardigheid. Daar maak ik me nu minder zorgen om. Schorsingen, blessures en uit vorm zijnde spelers zijn nu beter te vervangen. Op alle posities is het dringen. Onze defensie is al een tijdje redelijk makkelijk in te vullen, maar de trainers hebben nu veel meer mogelijkheden. Dus jongens als Max Bueno de Mesquita, Tim Gonlag en ik zullen dus scherp moeten blijven en daar is niets mis mee. Iedereen is fit. Jongens als De Roode (Michael, red.) en Rutten, de oudjes dus, lopen voorop met de training. Laat die gasten nog maar schuiven.”

 

Maaskant somde al wat namen op, maar er viel meer te beleven bij de tricolores na het afgelopen seizoen. Nog een keer het totale plaatje van een zo op het oog steeds meer stabiele eersteklasser met wellicht mogelijkheden om het seizoen niet te laten eindigen na zesentwintig wedstrijden.

 

Gekomen: Martijn van Leeuwen (Lugdunum), Elroy Lammers (UVS), Jeffrey Rutten (GDA), Jeffrey Loozen (FC Boshuizen), Koos de Haas (Voorschoten’97,za), Imrane Taib (Rijnsburgse Boys), Hamid Sarmastzada (Voorschoten’97, zo), Michael Halvemaan (Lugdunum), Marvin van der Pluym (eigen jeugd), Jeffrey van der Pompe (eigen jeugd), Burak Uygun (eigen jeugd), Jan-Willem Besselse (DoCoS, zo), Marco van Schie (lager elftal), Jordy Mooijman (DoCoS, za).

Vertrokken: Richard Guffens (Noordwijk), Erik Lagas (lager elftal), Nabil Amarzagouio (gestopt), Marouane El Idrissi (Ter Leede), Emiel van Duijvenbode (VV Leiden), Jeroen Peschier (RKAVV), Mo Madani (Zeeburgia), Mo El Kourai (gestopt).

Koetshuis de burcht artikelbanner
REM artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten