Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

De Haas en Olman zoeken naar verklaring voor enorme terugval bij GHC

Rumling bouw artikel
Rurh gold artikelbanner

(Zaterdag,1B)- GHC gaf binnen een poep en een scheet een voorsprong weg tegen WV-HEDW. Van 1-0 werd het 1-2 en plots was de Leidse ploeg de draad kwijt (zie ook eerder geplaatst verslag, red.). Aanvaller Koos de Haas begreep er niets van en trainer Dennis Olman had flink de schurft in na afloop. Aan de Vliet gaf het scorebord om kwart over vier de eindstand 1-4 aan.

 

Brasserie buitenhuis
Knijnenburg artikelbanner
Sport2000 artikelbanner
Scheffer sportprijzen artikel

GHC 2013 GHC 2013 Ko23De Haas (foto), overgekomen van Voorschoten’97 deze zomer, begreep er geen snars van. ,,Het ging eigenlijk heerlijk en we hadden weinig te duchten van de tegenstander. Ook na de rust hadden we de overhand en ik kreeg na een paar tellen al de kans op 2-0. Ik maakte denkelijk een verkeerde keuze en dat overkwam me in de eerste helft ook een keer. Ik moet zeker nog stappen maken, maar ik ben blij dat ik mijn eerste basisplaats erop heb zitten. Fijn als een trainer je dat vertrouwen geeft.”

 

Over vertrouwen gesproken: dat nam zienderogen af bij GHC na de gelijkmaker gevolgd door de snelle 1-2. De Haas: ,,Opeens was het open huis bij ons en de organisatie verdween. We konden niet veel meer uitrichten en vervolgens kregen we er nog twee om de oren. Een onbegrijpelijke score gezien de eerste helft.”

 

De met rugnummer zeven spelende buitenspeler toonde diverse keren zijn snelheid, maar een vervolg bleef te vaak uit. Zijn snelheid werd vooral door Michael de Roode aangegrepen om GHC vooruit te stuwen. Vrijwel alle ballen waren op maat van de routinier. ,,Fantastisch hoe hij ze neerlegt, ja. Ik had er alleen meer mee moeten doen, maar ik ben dan ook de eerste om toe te geven dat mijn spel nog sterk moet verbeteren. Eigenlijk zijn basis-en looplijnen voor mij nieuw. Daar wordt bij GHC op gehamerd en dat moet ik zo snel mogelijk onder de knie krijgen.”

 

De Haas speelde eerder voor VV Leiden en Voorschoten’97. Bij die laatste club kreeg hij het vertrouwen van Hein van Heek, maar na zijn vertrek belandde hij in de vergetelheid. ,,Vervolgens ben ik een keer gaan meetrainen in samenspraak met Kees van Tongeren bij GHC. Dat beviel zo goed, het was overigens wel veel zwaarder dan ik gewend was, dat ik de overstap heb gemaakt. En die keuze is goed voor me geweest. Hier wil ik het uiterste uit mezelf gaan halen en zien waar mijn plafond ligt. Ik wil hier leren en dat kan volop want er lopen hier jongens rond met veel ervaring.”

 

Ondanks die ervaring binnen de groep ging het dus mis in de tweede helft en verdwenen de drie punten in de tas van de ploeg uit de hoofdstad. Olman had er geen goed woord voor over. ,,Kees en ik leggen heel veel uit, zo ook over deze tegenstander. Als je dan vraagt of alles duidelijk is dan knikt iedereen. Dat het anders blijkt te zijn is duidelijk. Hoe kan je anders deze wedstrijd uit handen geven? Leggen we de lat te hoog? Is dit wat we kunnen en moeten we daar mee leven? Is het zelfoverschatting? Als je bij de eerst vijf wilt spelen waar ik ze over hoor, is dit natuurlijk zwaar teleurstellend. Vechten tegen de bierkaai. Energieverspilling. Ik weet het op dit moment even niet. Maandag maar eens de koppen bij elkaar en dan wil ik van de spelers horen waarom zij denken dat het fout ging. Voor mij is dit een volstrekt onnodige nederlaag en daar baal ik dus van. Ik ben hier heel ziek van. We acteerden als een vierdeklasser in het laatste halfuur.”

Koetshuis de burcht artikelbanner
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten