Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Elroy Lammers gelukkig bij koploper GHC

Mooi artikelbanner
Drankenhandelleiden artikelbanner

ts-ghc(Zaterdag, 1B)- GHC heeft na twee wedstrijden een gaatje te pakken. Op eigen veld werd het toch niet misselijke Zwaluwen’30 met 2-0 aan de kant geschoven en daardoor hebben de Leidenaren nu als enige in de klasse zes punten. ,,Ha, ha. Ja, een gaatje. Het zegt natuurlijk niets, maar voor het moment is het wel heel lekker. Zeker ook, omdat ons beste voetbal nog moet komen”, voorspelt Elroy Lammers.

 

Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Voorthuijzen artikelbanner
Rabobank artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner

,,We lijsten de stand in en geven het een mooi plekje in de kantine”, sprak Dennis Olman na de tweede overwinning van het seizoen. GHC is na twee speeldagen de enige club zonder puntverlies en dat is voor de Leidenaren boven verwachting. ,,Onze eerste vier wedstrijden zijn loodzwaar en eigenlijk hadden we berekend dat we na die vier wedstrijden een punt of vier zouden willen hebben. Zou een aardige start zijn voor ons. Tja, dan is het natuurlijk voorspelbaar hoe de vlag er nu bij hangt aan de Vliet”, glunderde de Hagenees. In de eerste helft ging het allerminst van een leien dakje en doelman Jeffrey Loozen kreeg de complimenten na een aantal voortreffelijke reddingen. Tegen de verhouding scoorde Marciano Gangadin de 1-0 tegen kampioenskandidaat Zwaluwen’30. De ploeg uit Hoorn kon na de onderbreking weinig meer uitrichten en Elroy Lammers zorgde voor de bevrijdende 2-0 en een euforische stemming bij de Groene Hart Combinatie.

 

Olman was realistisch: ,,We moeten onze zegeningen tellen op dit moment. Voor de rust behoedt Loozen ons voor een achterstand en komen we ook nog eens gelukkig op voorsprong, hoewel het doelpunt op zich geweldig was. Vorige week wonnen we in de blessuretijd, dus we moeten vooral niet gek gaan doen. Maar goed, binnen is binnen.”

 

De oefenmeester zag dat zijn ploeg vooral problemen kende in de eerste helft, zo ongeveer tussen de vijftiende minuut tot aan de rust. ,,De onderlinge samenwerking deugde niet altijd. Vooral bij nummer negen en tien bij ons ging er wel het een en ander fout. Zij pakten het middenveld en we kregen geen vat. Na de rust gaven we er een veel betere invulling aan en hebben we van Zwaluwen eerlijk gezegd weinig meer vernomen. Misschien hadden we nog wel verder uit moeten lopen, maar ik ben zo uiteindelijk ook tevreden hoor haha.”

 

GHC 2013 GHC 2013 Elr15Die tevredenheid klonk ook door in de stem van Elroy Lammers die GHC in de tweede helft in veilige haven bracht. De ex-speler van onder meer Katwijk en vorig seizoen UVS komt weer aan voetballen toe en wenst een streep te zetten onder de voorbije seizoenen. ,,Bij Katwijk kwam ik steeds minder aan spelen toe en bij UVS had ik de pech dat ik voor de winterstop veel kleine blessures opliep. Zo had ik onder meer last van een botbreukje aan de enkel. Na de winterstop kreeg ik weinig speeltijd en verpieterde ik. Het was mijn slechtste seizoen en dat heb ik achter mij gelaten. Ik speel nu gelukkig weer op zaterdag en ik kan een rol van betekenis spelen voor GHC. Oh nee, het gaat nog niet vlekkeloos. Zaterdag speelden we lang niet altijd even goed, maar als je dan toch wint dan zegt dat wel iets over deze ploeg.”

Vervolgend: ,,We hebben zat jongens die wat kunnen met een bal. Iedereen beseft echter dat het absoluut nog beter moet. Er gaat nog teveel fout. Ik denk ook dat het alleen maar beter kán worden. Als het gaat draaien, kan het voor GHC een heel leuk seizoen worden. We roepen helemaal niks, want we zijn net pas begonnen. Dat neemt niet weg dat ik het nu al naar mijn zin heb hier. Er staat een prima organisatie en onze kantine bevalt me wel. Ik ben blij dat ik weer terug ben op mijn favoriete speeldag en dat ik weer binnen de lijnen sta.”

Lammers scoorde dus de 2-0. Vanaf de zijkant dribbelde hij naar binnen en vanaf randje zestien plaatste hij de bal buiten het bereik van de Hoornse doelman in het doel. ,,Ja, ik raakte dat ding lekker. Dit geeft mij persoonlijk vertrouwen. Ik wil weer vlammen en hier krijg ik de kans.”

Opstelling GHC: Loozen, Van Voorthuijzen, De Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Sloos, Van Leeuwen, Lammers, Rutten, Gangadin.

REM artikelbanner
Seven gifts artikel

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten