Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

GHC wint en toont zich een snelle leerling

Mooi artikelbanner
Rumling bouw artikel

artikel image GHC 2(Zaterdag, 1B)- Op eigen bodem kwam GHC eerder dit seizoen niet voorbij aan BVCB. Dat doelpuntloze gelijke spel werd nu gevolgd door een uitoverwinning van de tricolores met het kleinst mogelijke verschil. De mannen van de Vliet deden daardoor uitstekende zaken in de subtop van de eerste klasse.

 

Sport2000 artikelbanner
Knijnenburg artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner

Na enkele mindere uitvoeringen en resultaten lukte het GHC om zich te herpakken. Op bezoek bij BVCB werd een nipte 0-1 overwinning geboekt, waarbij de Leidenaren wel vergaten meer afstand te nemen. ,,Op deze overwinning was niets af te dingen. Mijn ploeg was weer strijdbaar en vooral na rust hebben we ons ware gezicht laten zien. We hadden het onszelf enkel makkelijker kunnen maken”, oordeelde Dennis Olman.

 

Het ontbreken van scherpte in de eindfase kwam de Groene Hart Combinatie bijna nog duur te staan in de slotminuut bij een grote kans van de formatie van Edwin Vurens. Voor die tijd had GHC al lang en breed afstand kunnen nemen via onder meer Michel Schouls, Marouane El Idrissi, Marvin Sloos en Mo Madani. Laatstgenoemde mocht zich wel tot matchwinnaar laten uitroepen. Twintig minuten na rust scoorde de middenvelder de enige treffer van de middag.

 

michael van voorthuijzenIn de opstelling viel op dat Michael van Voorthuijzen dit keer werd geposteerd als linksback, terwijl hij normaliter de linksbuiten in bedwang moet houden. De vermoedelijk kleinste verdediger uit 1B zat er niet mee en zoals zo vaak was hij zijn tegenstander te slim af. ,,Ik sta gewoon waar mijn trainer mij nodig heeft. Okay, mijn voorkeur ligt aan de andere kant omdat ik rechtsbenig ben. Maar als er een reden is om het anders te doen dan doe ik daar niet moeilijk over. Wat die reden was? BVCB heeft twee rappe buitenspelers en er is gekozen om Max (Bueno de Mesquita, red.) uit het centrum weg te halen en Danny (Maaskant, red.) op zijn positie neer te zetten. Het gevolg daarvan was dat ik de snelheid van die aanvaller aan de linkerkant moest zien te beteugelen.”

 

Daar slaagde van Voorthuijzen in en zo waren er bij GHC sowieso geen dissonanten. ,,Het ging lekker, ja. We wilden wat rechtzetten van twee nederlagen, hoewel ik vind dat we tegen ’s-Gravenzande niet eens zo slecht hebben gespeeld. Wel tegen Geinoord. Enkel werden we tegen die Westlanders geklopt in de omschakeling. Dat hebben we meegenomen naar deze wedstrijd en eigenlijk zijn we nu niet echt in de problemen geweest. Voor rust hadden we het wel wat lastiger door de wind, maar na de pauze speelden we dominant en kregen we kansen op meer goals dan die ene treffer. Maar goed, de conclusie is dat we snel hebben geleerd van de eerder gemaakte fouten.”

 

GHC verspeelde door de mindere fase de kans op de tweede periodetitel, maar de verdediger wanhoopt nog niet aangaande een eventuele verlenging van het seizoen. ,,Tegen Geinoord was een verliespartij onnodig en tegen ’s-Gravenzande kun je op zich verliezen. Jammer dat het er kennelijk op die momenten niet in zat voor ons, maar we staan nu op vier en het zou zo maar kunnen dat we daarmee uiteindelijk nacompetitie kunnen halen. Enkel ploegen als Spijkenisse, ’s-Gravenzande en BVCB staan om ons heen dus er liggen mogelijkheden. Het zou voor mij lichtelijk teleurstellend zijn als we de nacompetitie niet halen.”

 

Olman noemde de wedstrijd tegen BVCB cruciaal. ,,Na twee tikken was het zaak om nu weer punten te pakken. Goed voor de moraal en het vertrouwen. We zijn opgestaan en er stond weer een team. Dat het slechts bij 0-1 bleef is niet best voor je hartkleppen, maar die drie punten zijn binnen. Als iedereen het besef blijft houden dat we moeten spelen vanuit de basis dan kan het seizoen misschien nog wat fraaier worden dan deze al is.”

 

Overigens maakte doelman Jeroen Peschier eerder bekend te vertrekken naar RKAVV, de club waar hij eerder al ballen tegenhield. Zijn opvolger wordt Jeffrey Loozen, die nu nog onder de lat staat bij FC Boshuizen.

 

Opstelling GHC: Peschier, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, Voorthuijzen, Sloos, De Roode, Madani, Rietkerk, Schouls, El Idrissi.

Brasserie meelfabriek
Slingerland artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten