Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Lagas (GHC): ,,Geweldige warming-up en dan zo’n uienpot”

Rumling bouw artikel
Rurh gold artikelbanner

artikel image GHC 3GHC bleef ruim vier maanden ongeslagen, maar in Nieuwegein ging het mis voor de ploeg van Dennis Olman. Het laaggeklasseerde Geinoord verraste de koploper van de tweede periode (1-0). De Haagse oefenmeester dook niet weg voor de realiteit. ,,Ik ben geschrokken van mijn ploeg. Het was onsamenhangend en we zijn dit keer door de ondergrens gezakt.”

 

Sepa green artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Rabobank artikelbanner
Voorthuijzen artikelbanner

Olman nog eens: ,,Wanneer er bij GHC geen team staat dan blijft er een matige ploeg over. Deze nederlaag is extra zuur, want we speelden tegen een zeer povere tegenstander. Als dat niets oplevert, zegt dat genoeg over ons in deze wedstrijd.”

 

Al vroeg in de wedstrijd opende Geinoord de score vanuit een vrije trap. GHC kon die schade kort daarop al repareren, maar de geboden kans was niet besteed aan de Leidse tricolores. Na de rust kreeg Danny Maaskant nog een kopkans, maar daarmee was de koek wel zo ongeveer op bij de Leidenaren. Ook de tien minuten blessuretijd leverde GHC niets meer op.

 

De trainer overdreef schromelijk met de opmerking dat GHC niet zou hebben gescoord al zou er vijfentwintig jaar gevoetbald zijn, maar met die kreet was het verhaal natuurlijk wel grotendeels verteld. ,,Er zat dit keer geen achterliggende gedachte achter en we speelden als een kip zonder kop. Geinoord speelde irritant, maar dat was te begrijpen. Ik bedoel daarmee dat ze om de haverklap op de grond lagen en het spel lag herhaaldelijk stil. We kwamen zo geen moment in de wedstrijd. Maar ik stel duidelijk dat we deze nederlaag bij onszelf moeten zoeken. Bij SHO kwamen we laatst nog goed weg met slecht spel en toch drie punten, maar die vlieger ging nu niet op.”

 

Erik Lagas, spelend op de plek van de geschorste aanjager Michael de Roode baalde uiteraard van de nederlaag, maar kon zich volledig vinden in de analyse van zijn trainer. ,,Het lukte van geen kant, nee. We waren op zich wel beter, maar we kwamen niet verder dan hun zestienmetergebied. Tegen het einde hebben we het nog geprobeerd met twee extra spitsen in de vorm van onze centrale verdedigers (Max Bueno de Mesquita en Tim Gonlag, red.), maar het zat er simpelweg niet in. En dat is achteraf bezien heel vreemd. Het positiespelletje in de warming-up is naar mijn weten namelijk nog nooit zó goed gegaan. En dan lever je vervolgens zo’n draak van een wedstrijd af.”

 

erik lagasLagas (foto) wilde zich niet verstoppen achter het feit dat De Roode niet mee speelde. ,,In de eerste plaats kon ik daardoor zelf spelen, maar tegen zo’n tegenstander moeten we het ook zonder hem kunnen. Natuurlijk misten we zijn spel en coaching, maar anderzijds vraag ik mij af of hij niet door het lint zou zijn gegaan, want ze deden er alles aan om het spel te vertragen. Die bal ging telkens richting een ander veld en dat was om gek van te worden.”

 

De middenvelder relativeerde de nederlaag echter ook weer snel na de opsomming van alle ellende. ,,We doen het uitstekend en we winnen met zijn allen dus dan moet je ook het verlies met zijn allen opvangen. Dat heeft de trainer ons ook voorgehouden na afloop in de bus. Het feest die avond op de club heeft er ook niet onder geleden gelukkig, maar het is nu wel zaak om de draad weer op te pakken. Het is doodzonde dat we nu verliezen tegen zo’n matige opponent. Maar we gaan gewoon verder, want er valt nog genoeg te winnen.”

 

GHC moest wel de eerste plaats afstaan in de tweede periode, maar Olman was daar realistisch in. ,,Zo spelend hebben we ook nergens recht op, dus daar moeten we niet te moeilijk over doen. Anderzijds geldt nu eenmaal voor elke ploeg dat er op jaarbasis ook wedstrijden tussen zitten die je zo snel mogelijk wilt vergeten.”

 

Volgende week kan GHC zich revancheren tegen ’s-Gravenzande, dat als gastheer zwaar onderuit ging tegen Spijkenisse (0-5). Het is enkel de vraag of de sneeuw niet andermaal roet in het eten gaat gooien. Lagas: ,,Enerzijds hoop ik dat niet, want we willen graag voetballen en deze smet wegwerken. Maar ja, ik werk ook bij de ANWB en dus heb ik ook een ander belang (haha).”

 

Overigens kreeg invaller Elmer Weekhout nog een rode kaart in de slotfase en hij zal dus geschorst worden. De Roode daarentegen zal er de eerstvolgende keer weer wel bij zijn.

 

Opstelling GHC: Peschier, Van Voorthuizen, Gonlag, Bueno de Mesquita, Maaskant, Lagas, Sloos, Madani, El Idrissi, Schouls, Amarzagouio.

Slingerland artikelbanner
Van Marwijk artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten