Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Van Leeuwen (GHC): ,,Communicatief valt er nog veel winst te boeken”

Catsanddogs artikel
Rurh gold artikelbanner

ts-ghc(Zaterdag,1B)- GHC weet weer wat verliezen is. Na een qua resultaat sprankelende start van de competitie volgde dit keer een tamelijk kansloze nederlaag bij DSO (3-0). ,,Niet dat zij ons wegspeelden, maar wij hadden het gewoon niet. Al met al wel een prima tegenstander, maar we mogen de fouten bij onszelf zoeken. Vooral de communicatie moet nog sterk verbeteren”, zo vertolkte Martijn van Leeuwen zijn mening.

 

Rabobank artikelbanner
Stadsbrouwhuis Leiden artikel
Scheffer sportprijzen artikel
Sepa green artikelbanner

GHC 2013 weekhoutDe van Lugdunm overgekomen middenvelder/aanvaller vond dat het in het begin van de wedstrijd nog wel ging met zijn ploeg. ,,De eerste vijfentwintig minuten waren voor ons. In die fase trof Marciano (Gangadin, red.) de paal. Zij waren niet echt gevaarlijk geweest. Geleidelijk aan werd het bij ons minder en vonden zij via de lange bal steeds vaker hun snelle jongens voorin. Daar kregen we steeds meer moeite mee. Overigens had ik zelf ook beter om moeten gaan met een kansrijke situatie. Op een pass van Elroy (Lammers, red.) besloot ik de bal door te hakken naar Marvin (Sloos, red.), dat was niet de handigste zet. Maar als ik eerlijk ben telde ik al twee goals voor DSO. Het is dat die dekselse Michael van Voorthuijzen twee keer redt op de doellijn.”

 

Na de rust had trainer Dennis Olman gezien dat zijn ploeg geen durf meer had om vooruit te voetballen en na de 1-0, waarbij Jeffrey Loozen niet geheel vrij uit ging volgens de lezing van de coach, moest GHC meer en meer ruimtes laten met alle gevolgen vandien. Van Leeuwen zag steeds meer wezenlijke zaken fout gaan. In zijn ogen was de goal het breekpunt in de wedstrijd.

 

,,We liepen inderdaad teveel achteruit, maar bovenal kwamen de linies te ver uit elkaar te liggen. Dat heeft puur te maken met communicatie. Dat loopt nog niet erg soepel bij ons. Waarschijnlijk is daar ook gewenning voor nodig, maar in elk geval kunnen we op dat vlak nog veel winst boeken. Het is voor mij opvallend dat we in de voorbereiding eigenlijk al heel goed speelden en dat het onderling toen beter ging in het aspect van die communicatie dan nu het geval is in de competitie. Nu wil ik dar wel meteen aan toevoegen dat we bepaald niet het meest eenvoudige programma hebben om mee te starten. In die zin is een score van zes uit drie prima en moeten we ook niet doen of wij de grootste titelkandidaat zijn. We weten zelf wel beter. Anderzijds, we kunnen absoluut beter dan dat we nu hebben laten zien. Dat heeft de voorbereiding wel bewezen. En ook win je als team niet zomaar van Voorschoten’97. Dus laten we vooral tevreden zijn en niet al te lang stil staan bij een nederlaag. Enkel over de manier waarop, daar moeten we lering uit trekken.”

 

Van Leeuwen scoorde makkelijk in de voorbereiding en tegen Voorschoten’97 maakte hij op de openingsdag de winnende (1-2). ,,Het liep lekker, ja. Zeker ook met Jeffey Rutten en mij. We voelen elkaar goed aan, enkel zaterdag wat minder. Ik wil mij graag bewijzen bij GHC, maar de staf heeft mij ook gezegd dat ik mezelf niet teveel moet opleggen. Dat komt allemaal vanzelf wel. Kijk, bij Lugdunum nam ik zo ongeveer alles, maar dit is natuurlijk wel een ander niveau. Noem ze maar op bij ons, het zijn geen van alle koekenbakkers. Ik heb hard gewerkt tijdens de zomer en ik maak stappen vooruit. Dit is voor mij een prima keuze geweest. En ik denk dat als we echt gaan draaien zoals we kunnen dat GHC voor elke ploeg lastig te bestrijden is. We moeten enkel meer brengen als tegen DSO. In die pot hebben we te weinig gecreëerd, maar daarvan heb ik de oorzaken genoemd.”

Johlex bouw artikelbanner
Koetshuis de burcht artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten