HomeVoetbalnieuws-leidenVertrekkende Jeroen Peschier (GHC): ,,De laatste weken was het al niet heel...

Vertrekkende Jeroen Peschier (GHC): ,,De laatste weken was het al niet heel best’’

-

artikel image GHC 3(Zaterdag, 1B) – Na de verrassende nederlaag van GHC op bezoek bij Geinoord Nieuwegein (1-0) in speelronde 16 ging de ploeg van Dennis Olman en Kees van Tongeren afgelopen weekend weer onderuit. FC ’s Gravenzande was aan de Vliet met 0-3 te sterk voor de Leidenaren. De twee nederlagen in het nieuwe jaar lijken voor de meeste volgers wel enigszins onverwachts, zeker na de goede serie waarin GHC maar liefst negen wedstrijden ongeslagen bleef. Toch zag goalie Jeroen Peschier het wel een beetje aankomen.

jeroen peschier,,De laatste weken was het al niet heel best’’, aldus de keeper, die na dit seizoen vertrekt en terugkeert naar hoofdklasser RKAVV. ,,De trainingen verlopen allemaal goed, maar het spel is minder in de wedstrijden. Dat zag je ook al voor de winterstop gebeuren. We wonnen wedstrijden die we ook net zo goed konden verliezen.’’

In de wedstrijd tegen FC ’s Gravenzande ging het volgens Peschier niet zo zeer fout in het spel. ,,Ik denk dat we de gehele eerste helft best aardig hebben gevoetbald. Alleen komen we de afspraken, die we voor de wedstrijd hadden gemaakt, niet na. Ik dacht ook dat we de wedstrijd onder controle hadden, maar dan valt vlak voor rust de 0-1 uit de omschakeling. En dat terwijl we juist daarvoor uitgebreid waren gewaarschuwd. Een dubbel pijnlijk moment voor ons: afspraken worden niet nagekomen en ook nog eens een doelpunt tegen vlak voor rust.’’

In de eerste helft was middenvelder Erik Lagas namens GHC overigens nog dichtbij de openingstreffer geweest, zo ook centrale verdediger Max Bueno de Mesquita en Michael de Roode. Peschier: ,,Na rust zijn we ons ding blijven doen. We waren dichtbij de 1-1 en uit de counter scoort ’s Gravenzande de 0-2. Wederom is dat een zuur moment. Dat noemen ze spreekwoordelijk: het deksel op de neus krijgen. En dat voelde voor ons ook zo. Daarna gingen we wat meer opportunistisch voetballen met Tim (Gonlag, red.) in de spits. Dat leverde nog wel kansen op, maar je geeft ook ruimte weg achterin.’’

Dat resulteerde uiteindelijk ook nog in een derde treffer voor de bezoekers uit het Westland, die door de ruime overwinning de vierde plaats overnemen van GHC. Beide ploegen staan nog wel gelijk in aantal punten (27), maar de ploeg uit de Glazenstad heeft wel een beter doelsaldo (+8 om +4).

Overigens viel Nabil Amarzagouio al binnen een kwartier uit bij de Vlietbewoners met rugklachten. Peschier: ,,Nabil (Amarzagouio, red.) is afgelopen week door zijn rug gegaan. Hij heeft vervolgens aan fitness gedaan en hij is naar de fysio geweest, maar het ging niet goed in de wedstrijd. Hij had ontzettend veel last. Dus ik ben benieuwd wat er uitkomt. Wij horen het waarschijnlijk aankomende dinsdag.’’

Peschier kreeg zelf wel goed nieuws te verwerken afgelopen week. De doelman, die momenteel aan zijn tweede seizoen bezig is in Leiden, gaat weer terug naar zijn oude nest: RKAVV. ,,Ik heb er veel zin in. RKAVV is gewoon mijn club en ik heb daar negentien jaar gezeten. Ik ga gewoon mijn ding doen en dan zien we wel hoe en wat. Daar kan ik weer op het fietsje van huis naar de club.”

GHC won opvallend genoeg nog geen enkele keer in het onderlinge treffen met de fusieclub. Vorig seizoen werd er 1 punt in de wacht gesleept. De twee botsingen dit seizoen gingen beide naar de blauwroden.

Opstelling GHC: Peschier, Van Voorthuizen, Bueno de Mesquita, Gonlag, Maaskant, De Roode, Amarzagouio (El Idrissi), Sloos, Schouls (Kuyvenhoven), Lagas (Madani), Rietkerk.