HomeVoetbalnieuws-leidenMichael de Roode (GHC): ,,Een optelsom van fouten’’

Michael de Roode (GHC): ,,Een optelsom van fouten’’

-

ts-ghc(Zaterdag, 1B) – GHC-trainer Dennis Olman kondigde vorige week een gesprek met de groep aan om de matige inzet te bespreken. Afgelopen dinsdag volgde een onderhoud, maar enig effect had het praatje van Olman achteraf gezien niet afgaande op de uitslag. De Leidenaren werden in de slotronde op eigen veld verpletterd door SHO (2-8). De gedachten gaan dan ook snel uit naar volgend seizoen, waarin er nieuwe spelers worden verwelkomd en anderen juist de club verlaten om hun geluk ergens anders te beproeven.

De wedstrijd tegen SHO was misschien wel typerend voor de resultaten na de winterstop. ,,In de tweede helft ging alles fout’’, aldus GHC-middenvelder Michael de Roode. ,,De verdediging maakte een aantal inschattingsfouten, de keeper kwam te laat en ook de grensrechter vergat een keer te vlaggen. Maar ik moet zeggen dat we in de eerste helft best aardig voetbalden. In de eerste 35 minuten waren we de bovenliggende partij. In de laatste 10 minuten zakten we een beetje in, maar ook toen was het spel zeker niet slecht.’’

mohamed madaniDe thuisploeg kwam wel op achterstand in het eerste bedrijf. Mo Madani (foto) maakte vervolgens de gelijkmaker na een mooie aanval. Een miscommunicatie achterin bij de Vlietbewoners zorgde echter weer voor een achterstand: 1-2. ,,Beide goals van SHO waren wel wat rommelig en er werd dus niet goed verdedigd aan onze kant’’, weet De Roode. De routinier op zijn beurt kon nog wel wat terugdoen voor rust, maar zijn inzet belandde op de lat. ,,Ik had daarna echt het gevoel dat we de achterstand na rust wel zouden goedmaken, maar helaas verliep het anders.’’

De bezoekers uit Oud-Beijerland liepen uit naar 1-4. GHC’er Elmer Weekhout liep bij die stand tot overmaat van ramp ook nog tegen zijn tweede gele kaart op na commentaar op de scheidsrechter. ,,Daarna leek het net een gatenkaas bij ons achterin. Het was een optelsom van fouten. Elke lange bal veranderde ook in een doelpunt. Tussendoor hadden we overigens nog best aardige aanvallen, maar zij bleven er lustig op los scoren.’’ Marouane El Idrissi kon op aangeven van de ingevallen Richard Guffens – tussen de vier doelpunten van SHO door – nog wel een keer wat terugdoen (fraaie stiftgoal).

Het seizoen zit erop. Misschien kan je het wel het einde van een lijdensweg noemen, want na de winterstop haalde GHC slechts zeven punten binnen volgens De Roode. En dat terwijl in de eerste seizoenshelft uitzonderlijk goed werd gepresteerd. Hoe kijkt De Roode terug op het seizoen? ,,Het is een beetje tweeslachtig. Aan de ene kant hebben we het aan het begin fantastisch gedaan en dat zonder echte spits. Dan verwacht je eigenlijk wel een periodetitel te pakken of bij de eerste vier te eindigen, maar als dat er dan niet in zit, dan is dat weer een teleurstelling. We hadden gehoopt hetzelfde aantal punten als vorig jaar te halen, maar zelfs dat is ons niet gelukt (toen waren het er ook 34, maar GHC kreeg in dat seizoen een puntaftrek, red.).

Voor komend seizoen vertrekt er een aantal spelers en komen er anderen voor terug. Zo stapt Guffens over naar VV Noordwijk en verruilt ook keeper Jeroen Peschier de tricolores voor een nieuwe uitdaging (RKAVV). Vervangers werden er al gehaald in de personen van spits Jeffrey Rutten (GDA)  en doelman Jeffrey Loozen (FC Boshuizen). Volgens De Roode is de club nog in gesprek met nieuwe spelers. ,,Dat zal de komende weken naar buiten komen. Waarschijnlijk komen er drie à vier man bij. Daar tegenover staat dat de Marokkaanse jongens nog niet hebben aangegeven wat ze gaan doen. Nabil (Amarzagouio, red.) en Mo (Madani, red.) wonen in Amsterdam en weten nog niet zeker of ze blijven. Gelukkig twijfelt Marouane (El Idrissi, red.) nog, want hij zou in eerste instantie weggaan. Verder is het nog niet bekend of onze keeper Mohamed El Kourai blijft. Dat zou anders betekenen dat we nog op zoek moeten naar een reservekeeper.’’

Toch zal de zoektocht naar nieuwe spelers niet makkelijk zijn, verwacht De Roode. ,,Het is bekend dat de meeste clubs geen dikke portemonnee meer hebben. Het aantal sponsoren is in de afgelopen jaren afgenomen. Het geld ligt dus niet voor het oprapen. En ook goede spelers liggen niet voor het oprapen. Spelers uit de topklasse of hoofdklasse vragen over het algemeen veel, en zeker voor een eersteklasser. We gaan het zien de komende weken. Ik ben heel erg benieuwd.’’

Opstelling GHC: El Kourai, Rietkerk, Bueno de Mesquita, Weekhout, Van Heusden, De Roode, Schouls, Madani, Amarzagouio, Annokkee, El Idrissi.