HomeVoetbalnieuws-leidenTim Gonlag (GHC) : ,,Als je geen kansen creëert, wordt het lastig.’’

Tim Gonlag (GHC) : ,,Als je geen kansen creëert, wordt het lastig.’’

-

artikel image GHC 3(Zaterdag, 1B)- GHC is er niet in geslaagd om een goed resultaat mee te nemen uit Spijkenisse. De ploeg van trainer Dennis Olman kwam een slechte eerste helft niet meer te boven en ging met 2-0 onderuit. GHC lijkt hierdoor definitief uitgespeeld dit seizoen, maar wacht onder meer nog wel een wedstrijd met FC Rijnvogels. De nummer twee verloor eerder van de tricolores en kan zich dat nu niet meer veroorloven.

Met winst tegen Spijkenisse kon GHC een laatste strohalm pakken om nog naar boven te kunnen kijken. Het leek op voorhand een lastige opgave te worden tegen de nummer drie die bij aanvang van de wedstrijd zes punten meer had dan de Leidenaren. GHC is sinds de winterstop al niet meer in beste doen en Spijkenisse verloor dit seizoen thuis nog geen wedstrijd.

In het winderige Spijkenisse kwam GHC matig uit de startblokken, aldus centrale verdediger Tim Gonlag. ,, We begonnen een beetje zenuwachtig aan de wedstrijd. Spijkenisse zette vroeg druk op ons en we hadden wind tegen. Voetballend kwamen we daarom heel moeilijk op hun helft. Op een gegeven moment kregen wij het lastiger en moesten we steeds meer achteruit. Zij kregen toen ook meer kansen.’’ Alsnog leek het er lange tijd op dat GHC schadevrij de rust zou halen. In de veertigste minuut ging het echter toch nog mis toen de ploeg van Peter Wubben, weliswaar op randje buitenspel, voor de verdiende 1-0 zorgde.

tim goulagNadat Olman tijdens de pauze harde woorden had gesproken, kwam GHC de tweede helft een stuk beter voor de dag. Gonlag: ,,We waren de tweede helft een stuk scherper en voetbalden meer vooruit. We hadden natuurlijk ook wind mee toen. Voetballend waren we denk ik beter dan Spijkenisse, maar we creëerden geen grote kansen. Zij waren vooral gevaarlijk op de counter.’’ Toen GHC in de slotfase risico ging nemen om een goal te maken en één op één ging spelen, viel aan de andere kant direct de beslissing: 2-0.

Volgens Gonlag (foto) had er zeker meer ingezeten voor GHC, maar hij toonde zich ook realistisch. ,, Als je naar onze prestaties dit seizoen kijkt, zie je dat we een moeilijk scorende ploeg zijn. Dan is het dus verdomd lastig om de gelijkmaker te maken als je 1-0 achter komt. Ik heb wel het idee dat er meer te halen viel, omdat we voetballend beter waren de tweede helft. Het vertrouwen was er dus wel, maar als je geen kansen creëert wordt het lastig.’’

Olman was niet te spreken over de eerste helft van zijn ploeg en liet dat in de rust duidelijk merken aan Gonlag en zijn medespelers. ,, Het ging vooral over de instelling. Er zijn zaken die al het hele seizoen herhaald worden en waar we al lang mee bezig zijn. Als die dan niet goed worden uitgevoerd en het op bepaalde posities gewoon niet loopt, word je daar wel eens moedeloos van. Voor de trainer was het denk ik de druppel dat het niet lekker liep. Dan zegt hij wat hij er van denkt en vallen er dus harde woorden. Dat is prima, er zit ook wel een kern van waarheid in. Of we daardoor nou ook echt de tweede helft beter gingen spelen weet ik niet.’’

Na het verlies van afgelopen weekend lijken de bovenste plekken van de ranglijst definitief uit zicht voor GHC. Gezien de slechte positie in de derde periode, waar de tricolores de gedeelde laatste plaats innemen, lijkt men dit seizoen uitgespeeld aan de Vliet. ,,We willen onszelf nog wel overtreffen in vergelijking met vorig jaar,’’ aldus Gonlag. ,, Toen hadden we een eindtotaal van 34 punten. Nu staan we op 33, dus dat moet mogelijk zijn met de wedstrijden die we voor de boeg hebben. De trainer wil de grens van veertig nog halen, daar gaan we met zijn allen voor.’’

Op de vraag of GHC aankomend weekend als Rijnvogels op bezoek komt al over die 34 heen gaat, geeft Gonlag brutaal antwoord. ,, Dat denk ik wel. Thuis kunnen we het Rijnvogels heel moeilijk maken. Het blijft een probleem dat we niet makkelijk scoren, maar qua voetbal heb ik een goed gevoel overgehouden aan de tweede helft tegen Spijkenisse. Wij kunnen ook fris die wedstrijd in, de druk ligt bij Rijnvogels. Ik denk dat er zeker wel wat te halen valt voor ons.’’

Opstelling GHC: Peschier, Kuivenhoven, Weekhout, Gonlag, Maaskant, De Roode, Sloos, El Idrissi, Van Voorthuijzen, Annokkee, Amarzagouio.