HomeVoetbalnieuws-leidenTwijfels over hoogte van de lat bij GHC

Twijfels over hoogte van de lat bij GHC

-

ts-ghcLeiden- Dennis Olman sommeerde zijn spelers na afloop van het duel met WV-HEDW direct naar de kleedkamer. De trainer liet geen ruimte voor zijn spelers voor gekeuvel met aandachtige toeschouwers en wilde zelf laten weten hoe hij dacht over de nederlaag tegen de Amsterdammers (1-4).

De bevlogen trainer liet in niet mis te verstane woorden weten dat hij zwaar teleurgesteld was in zijn ploeg. ,,Lijkt me niet zo gek. We gaven de wedstrijd in een paar minuten weg, terwijl we de volledige controle hadden. We daalden af naar het niveau van een vierdeklasser. Kees (van Tongeren, red.) en ik hebben ze uit en te na ingelicht over de tegenstander en toch gaat het van het ene op het andere moment volledig mis. De vraag doemt zich op of wij de lat niet te hoog voor ze leggen en of ze ons wel begrijpen. Het is namelijk een terugkerend verschijnsel.”

Olman doelde op de fouten die zijn ploeg maar blijft maken en zodoende wedstrijden uit handen geeft. In dat opzicht werd de plank geenszins misgeslagen, want GHC was ruim een helft de betere geweest en de hoofdstedelingen waren nog amper gevaarlijk opgedoken voor de neus van doelman Jeffrey Loozen. Dat veranderde na de 1-1 door toedoen van Tim Rietkerk, die opzichtig in de fout ging. Niet veel later was de defensieve organisatie weg en stond het prompt 1-2. Bijna ongelooflijk gezien het feit dat GHC de 2-0 al meerdere keren op de schoen had gekregen.

Na de twee uppercuts doolde GHC zich naar het einde van de wedstrijd. Plotseling kreeg de ploeg van Martin Steenvoorden praatjes om uiteindelijk in de slotfase nog tweemaal genadeloos toe te slaan. Over die eindfase mocht Olman zich beklagen, maar dat onderwerp werd pas aangesneden nadat hij eerst zijn eigen ploeg pijnlijk onder het licht had gehouden. Op zich was dat de juiste volgorde, maar de Leidenaren hadden wellicht nog wel een punt kunnen overhouden aan de tweestrijd. In de voorlaatste minuut werd Danny Maaskant overduidelijk afgehouden van een scoringskans door Reinder Berfelo, maar de verder prima leidende scheidsrechter zag er geen strafschop in. Na dat moment counterden de gasten nog weg naar een, gezien de verhoudingen, absurde eindstand.

GHC 2013 GHC 2013 Michae26Zoals gezegd was er lange tijd geen vuiltje aan de lucht voor de gastheer. Jeffrey Rutten had na een kwartier een echte ‘spitsengoal’ op zijn naam gebracht en GHC kreeg de nodige kansen op meer. Met name de laatste, op slag van rust, was rijp geweest voor een grotere marge maar Elroy Lammers schoof de bal naast. Bij vrijwel alle kansen en gelegenheden stond Michael de Roode (foto) aan de basis. Met zijn uitmuntende trap gaf hij het spel van GHC glans mee.

De Roode zette kort na rust ook Marvin Sloos alleen voor de keeper, maar ook nu bleef meer lucht uit voor Olmans equipe en daarvoor werd de rekening later in de wedstrijd betaald. GHC bleef zo op zes punten staan en zakt na de tweede nederlaag op rij weg op de ranglijst. Voor Olman en de zijnen blijft het zo ongewis hoe hoog de lat nu eigenlijk gelegd kan worden aan de Vliet.

GHC- WV-HEDW 1-4. 15. Rutten 1-0, 55. Olijfveld 1-1, 57. Stroomberg 1-2, 89. Loeve 1-3, 90.+2 Loeve 1-4. Scheidsrechter: Kranendonk. Toeschouwers: 200.

GHC: Loozen, Rietkerk, Bueno de Mesquita, Maaskant, Van Voorthuijzen, De Roode, Sloos, Van Leeuwen (64. Halvemaan), De Haas (64. Gangadin), Rutten (64. Schouls), Lammers.

Bron: Leidsch Dagblad, HK