woensdag, april 24, 2024
HomeVoetbalnieuws-leidenOmmekeer bij Leidsche Boys (zo) bezorgt GOL Sport tweede nederlaag

Ommekeer bij Leidsche Boys (zo) bezorgt GOL Sport tweede nederlaag

-

derby days stad(Zondag, 4A) – Waar Leidsche Boys (zo) het plotsklaps wel op de rit lijkt te hebben, geldt dat voor GOL Sport voorlopig nog niet. Dat bleek afgelopen zondag aan de Boshuizerkade. ,,Na rust kwam de ommekeer bij ons’’, zei Leidsche Boys-verdediger Danny Koolen na afloop, terwijl GOL Sport-trainer Taoufik Maatoug tijdens de thee zijn ploeg noodgedwongen in de steek moest laten bij een 2-0 voorsprong. ,,Nadat ik was vertrokken, stortte het volledig in elkaar’’, gaf Maatoug aan.

De 34-jarige oefenmeester moest voor zijn werk naar München en had zijn vliegticket zelfs omgeboekt om de eerste helft van zijn ploeg bij te wonen. ,,Achteraf had ik dat beter niet kunnen doen’’, grapte Maatoug. ,,Na de eerste helft was er helemaal niets aan de hand voor ons. We stonden 2-0 voor en we hadden eigenlijk al op dat moment een grotere voorsprong moeten nemen. Leidsche Boys is enkele keren over de middenlijn gekomen, meer niet.’’

Mohamed Azauag bracht de thuisploeg uit een vrije trap op 1-0 door in de kruising te mikken, waarna Jaouad Ben Aissa de score verdubbelde voor GOL Sport. Maar toen trainer Maatoug eenmaal aankwam op het vliegveld, hoorde hij slecht nieuws. Zijn ploeg had de wedstrijd volledig uit handen gegeven met als gevolg een 2-5 nederlaag. ,,Ik was verbaasd. Ik hoorde dat iedereen voor eigen succes ging en dat ze allemaal uit hun positie stonden. Daar baal ik van, maar er is nog geen man overboord. Sterker nog: we hebben deze nederlaag misschien wel nodig om beter te worden. Sommigen moeten duidelijk nog omschakelen naar de vierde klasse.’’

Danny Koolen, acterend in de verdediging bij Leidsche Boys, was over de tweede helft juist tevreden. ,,Voor rust was het echt dramatisch’’, aldus Koolen. ,,Maar tijdens de pauze hebben we elkaar diep in de ogen aangekeken. En daarna gingen we er echt voor. Er was 100% inzet en ik zag het echte Leidsche Boys weer op het veld staan in tegenstelling tot de voorgaande competitiewedstrijden. In de voorbereiding speelden we namelijk wel gewoon prima. Ik hoop dat we de komende wedstrijden weer ons eigen spelletje kunnen spelen net zoals in de tweede helft.’’

Dankzij aanvallers Kevin Groenendijk (4) en Robin Holverda boog Leidsche Boys de stand om naar 2-5. ,,Zij hebben ons naar de overwinning geleid’’, vervolgt Koolen. ,,Door hun snelheid en de mooie ballen van achteruit door Raymond van Es konden we gevaarlijk worden. In de afgelopen wedstrijden waren zij misschien nog niet in vorm, maar nu duidelijk wel. Ik denk dat we eindelijk de ommekeer te pakken hebben. Niet alleen in deze wedstrijd, maar ook voor de rest van het seizoen.’’

Koolen denkt ook dat GOL Sport een tegenstander is die Leidsche Boys wel ligt. ,,We kwamen vorig seizoen ook op achterstand en we wonnen uiteindelijk wel met 3-4. Ik vind GOL Sport ook eigenlijk niet zo goed. Er staat totaal geen team op het veld.’’

Voor het resterende seizoen doet Koolen geen ontluikende afspraken. ,,Iedereen kan bijna van elkaar winnen. Je kan zomaar kampioen of laatste worden. Ik denk dat wij in principe alle wedstrijden kunnen winnen, maar dat betekent wel dat we vanaf de eerste minuut scherp moeten zijn.’’

Komende zondag ontvangt Leidsche Boys nummer 9 Altior, terwijl GOL Sport op bezoek gaat bij FC Zoetermeer, dat afgelopen weekend met 2-1 verloor van Warmunda. En FC Zoetermeer walste juist vorige week nog over Leidsche Boys heen. Hoe gek wil je het hebben? Wat heet, UDO staat derde ondanks dat de Oegstgeestenaren pas eenmaal in actie kwamen…