HomeVoetbalnieuws-leidenTaoufik Maatoug (GOL Sport): ,,We lijken wel een beetje op Sinterklaas"

Taoufik Maatoug (GOL Sport): ,,We lijken wel een beetje op Sinterklaas”

-

golsport(Zondag, 4A) – GOL Sport blijft schommelen. Een winstpartij wordt regelmatig afgewisseld met verlies. Afgelopen zondag werd er in eigen huis met 2-3 verloren van Bernardus. Daardoor liep de ploeg van Taoufik Maatoug een eventuele vierde plaats mis. De trainers was allerminst tevreden over het optreden van zijn elftal. ,,We geven alleen maar cadeautjes weg”, aldus Maatoug. ,,Alle goals komen voort uit individuele fouten. Wij geven in principe de assist voor onze tegenstanders.”

Op Southpark keek de thuisploeg al na de eerste helft tegen een 0-2 achterstand aan. Maatoug zag zijn spelers domme fouten maken in het veld. ,,De 0-2 bijvoorbeeld werd binnengeschoten uit een vrije trap vanaf de rand van de zestien. Maar die overtreding die daar aan vooraf gaat, is gewoon niet handig. Als je daar geen overtreding maakt, valt die goal niet. Niet de eerste keer dat we die val in lopen dit seizoen.”

Na rust maakte Mohamed Achahbar de aansluitingstreffer uit een vrije trap. ,,Dan weet je dus dat je geen risico’s moet nemen als speler. Toch doen we dat bij de 1-3. Daar verlies je de wedstrijd. We stappen buitenspel bij een counter van Bernardus. Dat is gewoon niet slim. Eigenlijk lijken we wel een beetje op Sinterklaas.”

,,Daarnaast hebben we ook genoeg kansen gehad. Twee keer kwamen we oog in oog met de keeper en we raakten een keer de lat. We hadden in totaal zo vijf keer kunnen scoren. Dan was de einduitslag 5-3. Maar dat werd het helaas niet. Dus we moeten ons nu echt afvragen hoe we nu verder willen. Ik probeer er – samen met mijn assistent – in ieder geval alles aan te doen om die jongens wat bij te brengen. Jammer genoeg kan ik niet voorkomen dat ze fouten maken. Ze moeten zelf nadenken voordat ze een schop uitdelen op de rand van de zestien.”

Mohamed Ghadir deed overigens in de tweede helft nog wel wat terug namens GOL Sport (2-3), maar de rechtsbuiten kon daarmee niet voorkomen dat zijn ploeg weer terugzakt naar de middenmoot.