HomeTweede klasseKagiaFerry Scholte (Kagia): ,,Niet iedereen ging er vol voor”

Ferry Scholte (Kagia): ,,Niet iedereen ging er vol voor”

-

ts-kagia(Zaterdag,2C)- Kagia was weken achtereen bezig om de huid duur te verkopen en zich niet neer te leggen bij vroegtijdige degradatie. De terugval naar de derde klasse kan nog steeds worden ontlopen, maar afgelopen zaterdag toonden de Lisserbroekers niet de over-mijn-lijk-mentaliteit en dat leverde een gepeperde rekening op voor Jerry Ubink en de zijnen. Weer is de laatste plaats in het bezit en nu zit er op zeker niet meer in dan maximaal het bereiken van de nacompetitie voor lijfsbehoud.

Bij SEV in Leidschendam werd het 2-0 en dat deed pijn bij de bezoekers. Voor het eerst konden de oranjewitten boven de streep uitkomen, maar daar kwam niets van terecht. Hoe anders had het kunnen lopen? Rutger Goudriaan kreeg binnen de zestig tellen een grote kans op een droomstart. De rechtsbuiten kon evenwel geen treffer aan zijn seizoenstotaal toevoegen. In het begin van de wedstrijd kreeg de aanvaller nog een kans, maar tot een doelpunt en een vertrouwen gevende voorsprong kwam het niet.

Het kwartje rolde vervolgens de andere kant op. Ferry Scholte speelde terug op zijn doelman Sander Goudriaan en bij de voortzetting ging het fout. De thuisploeg profiteerde via Erwin Zonneveld: 1-0. Nick Rapmund was na tachtig minuten de maker van de tweede goal van de gastheren.

Scholte over de belangrijke 1-0. ,,Ik speelde terug op Sander en ik denk dat hij te lang aarzelde om te trappen. Daarna werd de bal opgepikt door hun voorhoede en stonden we vanuit het niets op 1-0 achter, terwijl we eigenlijk op dat moment voor hadden moeten staan.”

Het geblunder maakte dat Kagia moest gaan forceren, maar de gehele eerste helft verliep rommelig volgens Scholte. ,,We hadden afgesproken dat we gezien het slechte veld geen risico’s zouden nemen in de opbouw. Dat betekende dus dat er veel gebruik werd gemaakt van de lange haal. Dat was bij hen niet anders. Pas vlak voor rust kwam er bij ons meer rust aan de bal, maar we hadden het moeilijk tegen hun portie strijd.”

SEV Kagia 2-0 resultaatIn de tweede helft kwam Kagia tot wat schoten, maar zo dichtbij als in het begin van de wedstrijd konden de bezoekers niet meer komen. ,,We probeerden wel van alles, maar we hadden nu niet het geluk van de voorbije weken. Na de 2-0 (op de foto in beeld) was het heilige vuur helemaal weg bij ons. Ik ben van mening dat we te weinig potten hebben kunnen breken. Een aantal spelers is er niet vol voor gegaan en dat stelt mij erg teleur. We hebben niet voor niets de laatste weken alles in het werk gesteld om weer mee te doen. Nu hadden we een volgende stap kunnen zetten en leveren we simpelweg een te matige wedstrijd af. Nog steeds is er niets verloren, want Gouda verloor ook gelukkig. Die komen nu naar ons toe. De boodschap is helder: enkel de drie punten tellen. Maar dan zal wel iedereen er moeten staan vanaf minuut 1. Een weg terug is er niet. Het is wel prettig dat Jelle Clemens terug is van een schorsing. Hij is een belangrijke schakel bij ons tussen verdediging en aanval.”

Ubink benutte woorden van gelijke strekking, maar was nog wat resoluter in zijn analyse. Om nog wel hoopvol te eindigen.  ,,We moesten er staan en stonden er niet. Zo gaat het niet goedkomen. Deze nederlaag is een paar spelers te verwijten. Meer dan teleurstellend, maar we kunnen ons nog steeds herstellen en dus moeten we niet lang rouwen. Bij winst op Gouda en een nederlaag van SEV volgende week staan we twaalfde en ziet de wereld er weer anders uit.”

Opstelling Kagia: S.Goudriaan, P.Timmermans, Scholte, Van der Lans, Sluymer, Van der Zwet, Robelus (Van der Kamp), Nijenhuis, R.Goudriaan, Ganzevles (Boot), J.Timmermans.