Vrienden van
Leidenamateurvoetbal

Jerry Ubink (Kagia): ,,Ons spel is hoopvol en dat is de houvast”

Geco artikelbanner
Brasserie Park

ts-kagia2Het was geen gekkenhuis in de zomer met komende en vertrekkende spelers bij Kagia. De basis bleef vrijwel in tact en enkele jeugdleden van FC Lisse zochten hun heil in Lisserbroek. Als uitermate ‘prettig’ werd de terugkeer van Ruud Heuseveldt ervaren. Kagia deed een stap terug na een leerzaam jaar in de tweede klasse. Een terugkeer zou mooi zijn, maar dat gaat niet vanzelf en trainer Jerry Ubink is er de man niet naar om hoog van de toren te blazen.

 

Sport2000 artikelbanner
Brasserie buitenhuis
Amstel radler artikelbanner

De bekerontmoetingen verliepen niet allemaal vlekkeloos qua resultaat, maar Ubink wil er met name de positieve waarnemingen uitlichten. ,,In de laatste pot verloren we dik van Quick Boys 2, maar dat was voor ons geen graadmeter. Ze kwamen op de proppen met jongens als Bekooij, Filippo en Van der Plas en dat zijn spelers die op hoofdklasseniveau hebben geacteerd of ze gaan er dit seizoen spelen. Daarnaast waren wij al uitgeschakeld en hebben we het bijvoorbeeld tegen Teylingen goed gedaan. In de maand augustus moet je nu eenmaal zoeken naar de juiste balans en de juiste poppetjes en ik moet zeggen dat er behoorlijk wat poppetjes zijn. Ik heb de gelegenheid om keuzes te maken en zo kunnen we voortborduren op vorig seizoen. Het is en blijft jammer dat we te laat op stoom kwamen, maar in de nacompetitie kwamen we eerlijk gezegd tekort. Het is nu zaak dat we daar lering uittrekken en dat wij nu vanaf het begin onze potjes gaan winnen. Onze voorbereiding was qua tegenstand best pittig. Als ik sec naar de resultaten kijk dan hebben we het niet goed gedaan. Het spel is echter wel hoopvol en daar houden we ons aan vast.”

 

Ubink doorstond een aangepaste zomer na een op onfortuinlijke wijze opgelopen blessure. Er moest zelfs een operatie aan te pas komen en gips. Ondertussen gaat het gestaag beter en ondanks de malheur beleefde Ubink een zomer om van te genieten en is hij weer fris in het hoofd. ,,Zo is dat. En we willen ook een frisse start maken. Vorig seizoen moeten we verder laten rusten. Die dramatische start moeten we nu, in een lagere klasse, ombuigen in een flitsende start. Het is heel belangrijk hoe je als ploeg uit de startblokken komt. Ik wil verder niet teveel kijken naar een plek om ons op vast te pinnen. Wanneer de spelontwikkeling zich bij ons voortzet, moeten de resultaten er vanzelf uitrollen. We mogen denkelijk wel verwachten dat we serieus meedoen en we zullen minder afhankelijk van de tegenstander zijn. We zullen nu meer wedstrijden naar onze eigen hand moeten gaan zetten. De ambitie is er om zo hoog mogelijk te eindigen, maar het kan ook zomaar tegenvallen. En dan nog, we gingen uiteindelijk als nummer acht naar de nacompetitie twee seizoenen terug dus ook als je niet als eerste eindigt zijn er kansen. Ik geloof niet dat iemand denkt dat wij zomaar even lachend kampioen worden. Zo eenvoudig is dat ook echt niet wanneer je net gedegradeerd bent. Anderzijds lijkt het me ondenkbaar dat we het lastig zullen gaan krijgen. Ofwel dat we weer onderin zullen gaan spelen.”

 

Het kost de van Quick Boys overgekomen trainer moeite zich aan voorspellingen te wagen. ,,Natuurlijk volg ik het allemaal wel, maar het blijft lastig om in te schatten. Over een wedstrijd of vijf heb je meer inzicht in de verhoudingen. Echt, ik heb nog geen idee. DWO is onze eerste tegenstander en we zullen dan al vanaf de eerste minuut geconcentreerd moeten zijn. Dat heeft ons  vorig seizoen lelijk opgebroken in de beginfase van de competitie.”

 

Nog even als reminder de ‘inns’ en ‘outs’ bij de oranjehemden:

Gekomen: Ruud Heuseveldt (FC Lisse), Robin Aertse (FC Lisse jeugd), Jeroen van Ieperen (FC Lisse jeugd), Jordy Quakernaat (FC Lisse jeugd), Dennis Kuilboer (FC Lisse), Stef Feeleus (lager elftal), Floor Wouters (eigen jeugd).

Vertrokken: Robin van Beek, Dave Welling, Niels Feeleus, Steven Nijenhuis, Sander Steers, Alwin Kattenberg, Sven van der Valk (allen lager elftal), Dave van den Berg (onbekend).

Brasserie meelfabriek
Henny’s rits artikelbanner

Door de site te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het privacy beleid Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk te bieden. Als u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen. In ons privacy beleid staat exact wat met de gegevens gebeurt.

Sluiten